Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Havsfruvägen 4
  [Område] => Bromma - Äppelviken
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 87 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 777 kr/mån Inkl. Värme, vatten & balkongavgift.
)

Havsfruvägen 4

FUNKISDRÖM MED SJÖUTSIKT, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Havsfruvägen 4
Område
Bromma - Äppelviken
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
4 rum
Area
87 kvm
Avgift
3 777 kr/mån Inkl. Värme, vatten & balkongavgift.

Driftskostnader

El
4 450 kr/år
Försäkring
1 422 kr/år
Total driftskostnad
5 872 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

KÖRSBÄRSBLOMMORNA
Vid lekplatsen nedanför som förgyller utsikten från sovrumsfönstret.
PARK KONDITORI
Vann SM i brödbak 2019.
STRANDPROMENADEN
Från Alviks strand till Solviksbadet/Ålsten
ATT ENDAST HA 150 M TILL NÄRMASTE BAD

Arkitekturen

Arkitekt: 1940 Sture frölén

Huset Svanjungfrun 2 på Havsfruvägen 4–6 uppfördes på mark som tidigare hört till Smedslättens gård. När den styckats av skapades här ett bostadsområde med bostäder utöver det vanliga ritade av flera för tiden namnkunniga arkitekter. Svanjungfrun 2 ritades av Sture Frölén och stod inflyttningsfärdigt 1940. Sture Fröléns hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Frölén fick till och med en OS-medalj i arkitektur vid OS i London 1948 som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. 1940, när huset stod nytt, ordnades en bostadsutställning i området som hade namnet ”Så här vill jag bo”, där kända namn som Isaac Grünewald och Hasse och Agneta Ekman fick möblera sina hem. Svanjungfrun 2 är ett bostadshus i tre våningar plus suterrängvåning som ligger i en sluttning tillsammans med omgivande fastigheter. Fasaden är putsad i en ljust gul kulör och pryds av en mängd burspråk. Förutom att balkongerna bytts (de ursprungliga hade rundade hörn) har fastigheten bibehållit sitt ursprungliga utseende. Brf Svanjungfrun 2 är en liten och trevlig förening med 13 lägenheter. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel finns i huset, liksom cykel- och barnvagnsförvaring. Utanför entrén finns en lummig gemensam uteplats.

FÖRENINGEN

Brf Svanjungfrun 2

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Svanjungfrun 2 på adressen Havsfruvägen 4-5 i Bromma. Föreningen upplåter 13 bostadsrätter om totalt 998kvm. Huset ritades av arkitekt Sture Frölén och uppfördes 1940.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1986.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Nabo sköter föreningens förvaltning.

Garage/parkering

Parkering finns avgiftsfritt på gatan. Garage med lediga platser finns ca 50 m bort. Förvaltas av Lundbergs Fastigheter, kontaktuppgifter: Anders Markemo 070-9216654. Kostnad:1930 kr/mån inklusive tillgång till tvättplats.

Renovering

Utbyte av bergvärmeanläggning och expansionskärl 2017, Installation av fiber 2017, Fönsterrenovering balkong/altansidan 2017, Fönsterrenovering norr/östersida samt renovering vindskiva och reparation av putsskador fasaden 2018.

Stambyte 2008.

Kommande renovering

Installation av fjärrvärme under våren 2020,

Ekonomi

I enlighet med årsredovisningen för 2018 uppgår föreningens långfristiga skulder till ca 1,1mil. Föreningens belåning är 1247kr/kvm, inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd

Ca 9kvm + litet matförråd.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med 2 st tvättmaskiner installerade 2019, 1 st torktumlare installerad 2019, 1 st torkskåp, 1 st mangel.

Renoveringar gjorda i lägenheten:

Badrum och lilla WC 2018, Kök 2016, Fönstermålaning 2018, Nyförnickling av spanjoletter 2018

Gemensamma utrymmen

Det finns en lummig uteplats. I källaren finns barnvagns/cykel förvaring.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har avtal med Bahnhof 1000/mb för 186kr/mån.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Smedslätten är en sjönära idyll med villor, radhus och lägenhetshus i trevlig blandning. Hit går 12:ans spårvagn om man inte vill ta en promenad från tunnelbanan i Alvik. Området ger lätt en känsla av semesterlugn, tack vare det sjönära läget och de vindlande gatorna med uppvuxna och prunkande trädgårdar. Samtidigt befinner du dig inte långt från centrala Stockholm och har goda kommunikationer nära som gör att du snabbt kan ta dig dit du vill. I Äppelviken kan du fika på anrika Park konditori och längs Ålstensgatan finns flera trevliga matställen och butiker, bland annat stans bästa gelato hos Gelato Scarfó. Närmaste matbutik, Ica Smelivs, ligger endast 90 meter från bostaden. I området finns många bra förskolor och skolor, både Äppelviksskolan och Smedslättsskolan ligger nära, samt flera bad, idrotts- och fritidsanläggningar. Närområdet har många gröna ytor, lekplats precis vid huset och det går att promenera längs vattnet hela vägen från Alvik till Ålsten.