Type and press Enter.

Metargatan 9

MYSIG ETTA, MÖJLIG TVÅA, MED HÖGT LÄGE OCH FIN UTSIKT

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Metargatan 9, 4/4 tr
Område
Södermalm/Blecktornsparken
Våning
3.5 av 3, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
35,5 m²
Föreningens information
Avgift
2 512 kr/mån Inkl. värme, V/A, bredband, tv och hushållsel
Pris
3 200 000 kr/Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
2 664 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt= Gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BLECK I LILLA BLECKTORNSPARKEN
Mysigaste uteserveringen finns i kvarteret!
NYTORGET
Med Urban Deli, Nytorget 6 m m.
ÅRSTAVIKEN
Perfekt löprunda som kan avslutas med ett dopp
VITABERGSPARKEN
UGGLAN BOULE & BAR

Arkitekturen

Arkitekt: Rolf Bolin 1930

Kvarteret Långreven är den del av Blecktornsområdet som sist byggdes ut och året hade då hunnit bli 1930. Kvarteret har dock ingen funkisbebyggelse utan arkitekturen dröjde sig kvar i det klassicistiska 1920-talet. Långreven 16 på Metargatan 9 ritades av arkitekt Rolf Bolin. Planlösningarna innehöll bara smålägenheter. Men det som ändå var nytt i sammanhanget är att husen står fritt i parkmiljö i stället för att, som tidigare, vara byggda i storgårdskvarter. Huset är omgivet av en mycket fin och lummig helt nyrenoverad gård där det bland grönska och rabatter finns uteplatser och grill. En trappa leder upp till gården som ligger avskilt från gatan. I huset finns en gemensam tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd och en stor oexploaterad vind. Dessutom finns vädringsbalkonger att nyttja, en av dem precis nära denna lägenhet. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. I området finns bara grön- och blåklassade hus, vilket är de två högsta graderna.

FÖRENINGEN

Brf Långreven 16

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Långreven 16 på adressen Metargatan 9 består av en byggnad med 34 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1982. Huset ritades 1930 av arkitekten Rolf Bolin och är av Stockholms Stad märkta som kulturhistoriskt värdefulla.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltnings AB Castor. Den tekniska förvaltningen sköts av AB Energibevakning. Lokalvården har under senaste räkenskapsåret utförts av Jannis O Vassilis Corner HB.

Urval renoveringar

Rörstambyte, 1991. Fasadrenovering, 2001. Byte av elstigar, 2003. Stamspolning, 2009. Renovering av tvättstuga samt ny tvättmaskin och torkskåp, 2011. Renovering av fönster och fönsterdörrar, 2015. Renovering av hiss, 2017. Dränering samt trädgårdsrenovering, 2018-2019.

Kommande renoveringar

Det planeras byte av undercentralen.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har haft det i många år. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 1,7 Mkr, vilket ger 1468 kr per kvm boyta. Snittet i området ligger på 6000kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar. Medlemmarna hjälps löpande åt att hålla fint på gården, även gällande snöröjning. Det finns ett förråd med redskap, krukor, jord, vattenslangar m.m.

Tvättstuga:

Det finns en tvättstuga i källaren. Utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Även tork- och strykrum finns för medlemmarnas förfogande.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård runt byggnaden som nyligen renoverats. Det finns två möbelgrupper på gården och grill att låna av föreningen. Föreningen har även en tvättstuga i källaren, cykelförråd och cykelställ, vädringsbalkonger och hobbyrum i källaren. Sopkärl ligger i anslutning till entrén på Metargatan.

Parkering

Gatuparkering gäller längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A samt kabel-tv bas från ComHem ingår i avgiften. Obligatorisk avgift för bredband samt el tillkommer. Föreningen har ett gemensamt elavtal och kostnaden betalas schablonmässigt månadsvis, baserat på tidigare elförbrukning. Sedan kommer en justering i form av återbetalning/inbetalning som ett engångsbelopp i början av året för årets avläsning som sker under september-oktober. Föreningen har ett föreningsavtal med Bahnhof (1000 Mbit). Tilläggstjänster som TV och telefoni finns tillgängliga för den som önskar. Det finns även fiber från STOKAB indraget i huset. Fastigheten är ansluten till stadsgasnätet och ansluten medlem debiteras av Stockholm Gas.

Förråd:

Till lägenheten hör både ett vinds- och källarförråd om totalt ca. 6 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-08-22, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.Metargatan9.se.

OMRÅDET

I Blecktornsområdet bor du inbäddad i grönska. Här råder lugnet med kuperade och oregelbundna kvarter som ger mysig småstadskänsla. I Blecktornsparkerna finns utegym, tennis- och basketplan, pingisbord och trevliga restaurang Bleck. Samtidigt finns Söders puls nära när man vill ha den, med tunnelbana, bussar, mataffärer, Nytorget, Skanstull, Trädgården med mera, och även närhet till vattnet och motionsrundor runt Årstaviken.