Type and press Enter.

Kubbegatan 30

VÄLBEVARAD OCH INSYNSSKYDDAD ETTA MED SMIDIGA FÖRBINDELSER TILL STAN

TEXT: HENRIK STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: SPINNELL

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kubbegatan 30
Område
Sköndal
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
36,5 m²
föreningens information
Avgift
1 898 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv bas (+125 kr/mån för internet)

Allmänt om fastigheten

El
2 200 kr/år
Försäkring
720 kr/år
Total driftskostnad
2 920 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Driftskostnaderna varierar beroende på individuella avtal och elkonsumtion.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bra bussförbindelser
Goda förbindelser ca 2 min från lägenheten med direktbuss till Gullmarsplan (188:an, ca 10 min) samt direktbussar till både Gullmarsplan och centrala Stockholm från Norra Sköndal, ca 10 minuter från bostaden.
Drevviken
Vid Drevviken finns flera badplatser inklusive, stenklippor, handikappsbad och en nybyggd brygga samt mysigt kafé i restaurerad herrgårdsbyggnad.
Torpet i Orhem
25 minuter promenad till Orhems koloniområde med hästhagar och Torpet i Orhem som är en mysig sommardestination med kafé, evenemang och konserter.
Sköndals C
Här finns matbutik, apotek, bibliotek, pizzeria, krog samt vårdcentral och husläkare. I området ligger också Spritstorget där det finns bageri, inredningsbutik och lyxig sushi.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate-Lindegren 1956

Föreningen består av fem bostadslängor som stod klara för inflyttning året 1956. Arkitekten var trion Ancker-Gate-Lindegren som under många år var en ofta anlitad firma. Lägenheterna i Brf Sköndal fick en förhållandevis hög standard men var egentligen typiska folkhemslägenheter. Här finns en god kvalité på detaljerna och HSB tillverkade själva snickerier i form av kök och dörrar. Balkonger hörde till de flesta lägenheterna, förutom ettorna och dubbletterna som försågs med franska fönster. Husen har renoverats löpande och bl.a. har balkonger och fönster bytts. Men på det stora hela är föreningens hus mycket typiska för tiden och har eleganta fasader med vackra portar med skifferomfattning. Interiört är det välplanerade lägenheter med många fina detaljer kvar från byggåret, inte minst den låga fönsterbröstningen i vardagsrummen som är en tilltalande kvalité.

FÖRENINGEN

HSB:s BRF Sköndal i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s Brf Sköndal (org. nr 702002-0041) innehar fastigheterna Frukostbrödet 2, Veteskorpan 5 och Kanelbullen 2. Föreningens bostadshus är belägna i Sköndal och uppfördes 1955. Föreningen upplåter 237 st lägenheter med bostadsrätt, men har också 12 st lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har funnits sedan husen byggdes.

Mark

Föreningen innehar marken genom äganderätt.

Förvaltare

Förvaltningen tillhandahålls via HSB.

Renoveringar

I urval har följande skett. 1999, fasader. 2007, stambyte samt elsystemsrenovering. 2014, undercentral. 2016, nytt låssystem och utemiljö med ny utebelysning. 2017, fönsterbyte samt byte av balkongdörrar. 2019, ombyggnation av lokal till 3 st lägenheter, klart i april.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en uppdaterad underhållsplan. 2020 planeras nya p-platser och asfaltsrenoveringar. 2022 planeras takrenovering.

Ekonomi

Föreningens totala lån uppgår till 38 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 2,700 kr/kvm boyta. Detta är givetvis lågt då snittet i Sköndal uppgår till omkring 6,000 kr/kvm. Årliga intäkter uppgår till ca 9,6 mkr. I omsättningstillgångar finns ca 2 mkr. Intäkter om ca 900 tkr/år finns även från lokalerna som hyrs ut. Efter att 3 st lägenheter sålts i en f.d. lokal har föreningen även fått in pengar på detta.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar med styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensam städdagar förekommer, en gång på våren.

Tvättstuga

Tvättar gör du i tvättstugan på Kubbegatan 59, ca 50 meter från Kubbegatan 30. Här finns 9 st tvättmaskiner, 5 st torktumlare, 3 st torkrum, 5 st torkskåp och 2 st manglar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor innergård med en ny utomhusgrill. Övernattningslägenhet med 4 st bäddar kan hyras för en mindre avgift och föreningslokal finns att låna (Kubbegatan 35). Cykelrum och barnvagnsrum finns i alla föreningens hus.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 76 st p-platser, 76 st garage varav 6 st inkluderar ett mc-garage samt 3 st separata mc-garage. P-platserna kostar 221 kr/mån inkl. stolpe för motorvärmare. Garagen kostar beroende på storlek, 400-650 kr/mån. Totalt är det 158 st p-platser och på gatan är det gratis parkering med datumangivelser.

Bredband och TV

Alla lägenheter har bredbandsuttag från både Bredbandsbolaget och Com Hem. Föreningen har gruppanslutit varje lägenhet till Bredbandsbolaget och denna avgift ligger som ett obligatoriskt tillägg till medlemsavgiften (125 kr/mån).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella information i december 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Från Kubbegatan har du goda förbindelser till stan, med cirka två minuters promenad till buss 188 når du sedan Gullmarsplans övriga förbindelser på drygt 10 min. Det finns även direktbussar till centrala Stockholm från Norra Sköndal. Sköndals centrum bjuder på både mataffär, apotek, pizzeria, bibliotek, krog och vårdecentral samt husläkare. Området uppdateras med en ny handelsplats som ska stå klar 2020 med Systembolaget, Willys, Plantagen, gym och en restaurang för planerad öppning. Utöver detta ligger inte Farstas shoppingsmöjligheter så långt borta, cirka 10 minuter med buss. Icke att förglömma är att Sköndal är ett naturskönt område där sjön Drevviken ligger på en kvarts avstånd. Här finner du uppskattade badplatser och en nybyggd brygga samt ett mysigt café i en restaurerad herrgårdsbyggnad. Omkring 25 minuter från adressen finns Orhems idylliska koloniområde med hästhagar och Torpet i Orhem som inte minst är en trevlig sommardestination med kafé och konserter. Välkommen till en skön och grön del av Stockholms kommun.