Type and press Enter.

Drottninggatan 114 A

NATIONALROMANTIK MED SMÅSPRÖJSADE FÖNSTER OCH BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: YNGFALK TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Drottninggatan 114 A, 2 tr
Område
Vasastan
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
66 m²
föreningens information
Avgift
2 880 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
6 900 kr/år
Försäkring
2 900 kr/år
Total driftskostnad
9 800 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Theodor Kellgren 1911-1912

Kungsbacken 1 är ett elegant nationalromantiskt hus ritat av Theodor Kellgren och uppfört 1911–1912. Kellgren har en imponerande produktion bakom sig och ligger bland annat bakom pampiga bostadshus på Eriksbergsgatan 14 och Norr Mälarstrand 66. Mest känd är han dock troligtvis för en stor mängd lasarett och vårdhem som uppfördes under 1910–1930-talen.

Kungsbacken 1 har en välbevarad fasad med en bottenvåning klädd med grovhuggen granit. Ovan bottenvåningen är fasaden slätputsad i en ljusrosa nyans och pryds av burspråk med avfasade kortsidor, grovt spritputsade i samma färg. I hörnet vid Rådmansgatan finns en hög, spetsig prydnadsgavel samt en rad mycket vackra smidesbalkonger med ursprunglig utformning. Fönstren är vitmålade och småspröjsade. Här huserar idag Brf Kungsbacken 1 bestående av 28 lägenheter och 5 lokaler. En välskött, trevlig förening som ett på ett föredömligt sätt förvaltar sin vackra fastighet.

FÖRENINGEN

Brf Kungsbacken 1

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kungsbacken 1 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 28 lägenheter med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1991 och består av adresserna Drottninggatan 114 A och B samt Rådmansgatan 59.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningens långfristiga skulder ligger på 32,3 mkr. Föreningens hyresintäkter under 2018 låg på ca 2,36 mkr. Hyran för två av hyresrättslokalerna har nyligen förhandlats upp. Föreningen gick under 2018 med rejält positivt resultat (plus 946 tkr).

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar

Se sid 2 årsredovisning 2018 där bland annat nämns; 2008 stambyte, byte av elstigare och omläggning av plåttak.

Kommande renoveringar

"Inga behov för närvarande. Den pågående underhållsmålningen av plåttaket slutförs 2020, föranleder inga stora kostnader."

Mark

Föreningen äger marken där fastigheten står.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen hos Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsförråd, cykelförråd, tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Trevlig innergård med grill och flera matplatser samt mycket blommor och planteringar som sköts frivilligt av grannar.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd på ca 3-4 kvm.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Stockholms stadsnät och basutbud kabel-tv via Comhem ingår i månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Juridisk person/delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Delat ägande accepteras med ett krav på 10 % som minsta ägarandel.

Kontroll

Ovanstående uppgifter kommer från från föreningens hemsida, årsredovisning 2018 samt kontakt med styrelsens kontaktperson den 6 november 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Detta hus ligger supercentralt längst upp på den lugna delen av Drottninggatan. Här finns all service du behöver bara några steg bort. I kvarteren runt ditt nya hem hittar du flera sköna restauranghäng som Flippin' Burgers, Hemma, Grill och Rolfs kök. Runt hörnet hittar du Observatorie- och Tegnérlunden med sval grönska under varma sommardagar. Vintertid är bastu och spabehandling på Centralbadet ett trevligt helgnöje. Ytterligare en kort promenad bort ligger Humlegården samt Stureplan med citypuls, nöjen och shopping. Närhet till Stadsbiblioteket, ritat av Gunnar Asplund, är också trevligt liksom Odenplan och Hötorget med all sorts service, kommunikationer, shopping och restauranger. Även om du gärna vill stanna kvar i dina nya kvarter finns här mycket bra kommunikationer då såväl Rådmansgatans som Odenplans t-banestationer ligger nära.