Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sjöbjörnsvägen 50
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 650 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband och kabel-tv )

Sjöbjörnsvägen 50

HÖGST UPP I STJÄRNHUSEN - STILFULL OCH MYSIG FUNKIS MED BALKONG

FOTO: JOHANSEN STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sjöbjörnsvägen 50
Område
Gröndal
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
58 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 650 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband och kabel-tv

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 329 kr/år
Total driftskostnad
5 929 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Cul de sac
Sommarkafé vid vattnet med Brooklyn-känsla mellan gamla industrimiljöer och Hornstull.
Vintervikens trädgårdscafé
En oas med blommor, skördemarknader och olika events hela året.
Klippbadet i Gröndal
Bästa kvällssolen på bryggorna.
RekoRingen
Köp närproducerad mat från bönder och producenter från Stockholm med omnejd. Levererar under Liljeholmsbron en gång i månaden.
Isbanan på Trekanten på vintern
När isen lägger sig kan man åka skridskor på Trekanten, ca 1,5 km runt, riktigt mysigt!
Lundbergs konditori
Vårt alldeles egna konditori som gör stans bästa surdegsbröd. Gå dit på morgonen när det är nybakat och köp frukost. Eller hämta upp deras egengjorda pistageglass på eftermiddagen om du ska få middagsgäster eller bara vill lyxa till det framför Netflix)

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Leif Reinius 1945

Stjärnhusen i Gröndal ritades av arkitektduon Backström och Reinius. Husen uppfördes under 1945–1946 och blev internationellt uppmärksammade för det innovativa byggnadssätt de uppförts på, vilket sedan imiterades ute i Europa. De är byggda som punkthus som både står var för sig och är sammanfogade så huskropparna ovanifrån bildar ett bikakemönster. Stjärnhusen är idag q-märkta och blåklassade i Stockholms stads bebyggelseantikvariska, vilket är den högsta klassen som ges till byggnader som besitter ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

Brf Stjärnhusen Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Stjärnhusen Stockholm (org. nr 769606-6930) innehar fastigheterna Akterspegeln 20 och 23. Bostadshusen bebyggdes 1945 och är belägna i Gröndal. Föreningen upplåter 212 st lägenheter med bostadsrätt, 10 st med hyresrätt och har även 10 st hyreslokaler samt 3 st bostadsrättslokaler. Husen värms upp via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna år 2005.

Mark

Föreningen äger marken.

Kulturmärkning

Föreningens hus har en hög kulturskyddsklassning som också innefattar vissa delar av interiören. Främst planlösningen, köken i original samt ursprungliga detaljer kring fönster, platsbyggd förvaring, beslag och golvmaterial. Fråga alltid styrelsen innan du genomför en större förändring.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Simpleko (RB Ekonomi), teknisk förvaltning och fastighetsskötsel via Driftia Förvaltning AB.

Renoveringar

(1998) Fasadputsning. (2001-02) Rörstambyte, elstambyte. (2007) Ventilationssystem. (2010-11) Fönstermålning utvändigt. (2012) Trädgårdsunderhåll. (2014-15) Byte av utomhusbelysning, OVK. (2017) Försäljning av hyresrätt. Ny förvaltning. Arbete med avloppsledningar i mark och under källargolv. Projektering av balkongunderhåll. Installation av nya entréportar med kodlås. (2018) Renovering av alla liggande stammar.

Kommande renoveringar:

Under 2021i november kommer renovering av trapphus påbörjas. Under april 2022 kommer de starta en fönsterrenovering som kommer pågå under en längre period då det är en stor förening med många hus.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 107.500.000kr och årliga intäkter uppgår till cirka 11,39 mkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokalen. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 8.600 kr.

Avgifter

Inga planer på ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar, styrelseansvarsförsäkring ingår.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma liksom utemiljön.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga (4 grupper) nås via port 46 och port 28. Tvättstugan renoverades 2021. Maskinparken är nyligen utbytt och består nu av 8 st nya tvättmaskiner, 4 st torktumlare, 4 st torkskåp samt 1 st grovtvätt och 1 st grovtumlare.

Gemensamma utrymmen

Förutom de fina innerträdgårdarna som omsluts av huskropparna så har varje trappuppgång förråd för cyklar och barnvagnar. Via port 16 nås en övernattningslägenhet som kan bokas (500 kr/dygn).

Förråd

Bostaden disponerar ett större källarförråd.

Parkering

Det finns omkring 100 st p-platser, med och utan eluttag för motorvärmare (400-500 kr/mån). Kö tillämpas. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på gatorna till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Internet via fiber ingår i avgiften, 250 Mbit/s. Levereras via Ownit. TV kan erhållas via IPTV (Canal Digital) eller kabel (Com Hem).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida: www.stjarnhusen.info.

OMRÅDET

I Stjärnhusen bor du med Mälaren som granne och kvarteren ger ingredienser som klippor, vågskvalp, punschverandor, funkisarkitektur, småstadskänsla och storstadsvyer. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det klassiska konditoriet Lundbergs. I området finns många trevliga promenadvägar som till exempel tar dig till Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang, eller till Färgfabrikens konsthall med restaurang. Liljeholmstorget med butiker, service och tunnelbana och stadspuls och restaurangliv vid Hornstull nås på en kvarts promenad och ännu snabbare med cykel.