Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 155B
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum och kök
  [Area] => 36 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 283 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband och balkong. )

Ringvägen 155B

1,5 STILSÄKRA RUM OCH KÖK MED BALKONG PÅ SÖDER

TEXT: UNDIN FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 155B
Område
Södermalm
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
1,5 rum och kök
Area
36 kvm
Föreningens information
Avgift
2 283 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband och balkong.

Allmänt om fastigheten

El
5 100 kr/år
Försäkring
2 800 kr/år
Total driftskostnad
7 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarens förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

RESTAURANG BLECK
LILLA BLECKTORNSPARKEN
VITABERGSPARKEN
NYTORGET
RINGEN

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1926

Fastigheten på Katarina Bangata 64 i kvarteret Räfsan 5 ritades tillsammans med grannfastigheterna Räfsan 4 och Räfsan 6 av arkitekt Björn Hedvall. Hedvall var en egenföretagande mycket produktiv arkitekt som ligger bakom cirka 270 byggnader i Stockholm, både i klassicistisk och funktionalistisk stil. De tre fastigheterna i kvarteret Räfsan uppfördes under åren 1926-1927 i nyklassicistisk stil och har sex våningar med indragen kungsvåning längst upp. På 1980-talet inreddes även vinden. På senare år har balkonger satts upp på gårdsfasaden, annars är mycket sig likt sedan byggåret. Föreningen innefattar 160 bostadsrätter, tolv hyresrätter och fyra lokaler. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts vid flera tillfällen. För de boende finns bland annat en trevlig grönskande innergård med flera sittgrupper och en gästlägenhet att hyra åt gäster.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Räfsan 6 år 2001, och som omfattar adresserna Ringvägen 155 samt 155 A-C. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 150 bostadsrätter och 11 hyresrätter. Föreningen upplåter även 4 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 400 kr/kvm/bostadsrättsyta. Snittet på Södermalm ligger på 6000 kr/kvm. I kassan finns drygt 1 mkr.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill. Ett soprum med sorteringskärl för metall, papper, glas och plast finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2019 byte av maskinell utrustning i tvättstuga samt brandtätning av garage, 2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

En underhållsplan sträcker sig fram till 2037. Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i klassiska och kreativa kvarter med mängder av trevliga butiker, caféer och restauranger inom kort avstånd, till exempel runt Nytorget. Tre kvarter åt andra hållet ligger Skanstull med än fler butiker, restauranger och serviceinrättningar samt tunnelbana. Busslinjerna 3 och 59 går precis utanför huset. Katarina Bangata är en av Södermalms lummigaste gator och här bor du granne med både Lilla Blecktornsparken och Vita Bergen där du bland annat kan se Parkteaterns föreställningar under hela sommaren. Dessutom finns här en vacker kulturmiljö med bland annat trähusbebyggelse från 1700-talet.