Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bråvallagatan 3, 3 tr
  [Område] => Vasastan - Birkastan
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 859 kr/mån inkl. värme och vatten )

Bråvallagatan 3

MYSIG MINITVÅA MED HÖGT LÄGE I RÖRSTRANDSOMRÅDET

FOTO: BOUKARI STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bråvallagatan 3, 3 tr
Område
Vasastan - Birkastan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
42 kvm
föreningens information
Avgift
2 859 kr/mån inkl. värme och vatten

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall 1926-1927

Huset på fastigheten Stengodset 6 ritades av arkitektduon Martin Bocander och Albin Cronvall och uppfördes under åren 1926 – 1927. Det är ett bostadshus i sex våningar, vilket inkluderar en kungsvåning överst, och ett klassiskt 1920-talshus med en vacker och välbevarad fasad som är putsad i en rosa kulör och har vitmålade spröjsade originalfönster. Framför huset finns en fin förgård med träd och gräsmattor och på baksidan har de boende en gemensam innergård med utemöbler och grillplats. I trapphuset finns vädringsbalkonger som alla lägenheter också kan nyttja och de har fina välvda och spröjsade fönsterdörrar som vetter mot gården. I trevliga Brf Stengodset 6 finns 29 lägenheter. Gemensam tvättstuga finns i husets källare med två maskiner, torktumlare och torkskåp.

FÖRENINGEN

Brf Stengodset 6

Antal lägenheter

Brf Stengodset 6 är en äkta bostadsrättsförening och består av 29 lägenheter med bostadsrätt.

Mark

Föreningen äger marken och berörs inte av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inkl. ansvarsförsäkring för styrelsen hos Stockholms stads brandförsäkringskontor.

Renoveringar

2018 renovering entrédörr och sopkarusell, rensning av vinden, digitaliserat bokningssytem tvättstuga, inköp entrématta, fortsättning ovk. 2017 ovk, polering marmortrappa, installation rörelsedetektorer för belysning, underhåll trädgård innergård, renovering hisskorg, avtal med Fastighetsägarnas fastighetsservice. 2016 nya termostater element och underhåll trädgård framsida. 2015 byte av hiss, fastighetsnät bredband, ljussensorer i trapphus och källare, renovering av staket, tätning av dörrar till vädringsbalkonger och fönster till källare. 2013 stamspolning samtliga lägenheter och källare. 2010 byte elservis. 2007 ommålning av lägenhetsfönsternas insida. 2002 avlopps- och vattenstammarna byttes. 1999 byte värmeväxlare. 1998 byte tak, renovering och ommålning av entré, byte av stammar i smålägenheterna. Planerat under 2019 inköp tvättmaskin, fortsatt arbete med ytterdörr, utflyttande av sopor till gatuplan, installation treglasfönster och ny energideklaration.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar en fönsterrenovering.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 5,1 mkr (dvs 4 692 kr/kvm bostadsrättsyta). Föreningens vind innehåller förråd och är att anse som en icke oansenlig dold tillgång. Föreningen tittar också på att bygga om den tomma yta man har i källaren för att skapa en lokal och få in ytterligare intäkter. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Kräver tillstånd av styrelsen.

Städdagar

En gemensam vårstädning följd av korvgrillning genomförs varje år.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Innergård med grillplats och utemöbler samt en liten charmig trädgård framför huset.

Bredband och kabel-tv

Obligatorisk avgift för bredband via Bahnhof och basutbud kabel-tv via Telenor om 229 kr/mån.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd om ca 1,5 kvm.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på kontakt med styrelsen 10 okt 2019, årsredovisning 2019 och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bråvallagatan är en vacker liten gata i Rörstrandsområdet där tidigare porslinsfabriksområdet låg. Arkitekturen karaktäriseras av den nordiska klassicismens stilideal, med sparsmakade fasader och spröjsade, sexrutade fönster. Här finns många fina fastigheter, där mycket är bevarat från tillkomsttiden. Du bor lugnt och gemytligt men når pulsen på ett par minuter. Sankt Eriksplan med tunnelbana, bussar och flygbussar ligger alldeles intill och vill du till Kungsholmen kan du promenera snabbt dit över Sankt Eriksbron. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Här finns liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Fortsätter du gatan ner kommer du snart till Karlbergs Slott, där du hittar såväl motionsspår som grönytor intill vattnet.