Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Steningevägen 5 / 8tr
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 8 av 8, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum
  [Area] => 62 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 333 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband
)

Steningevägen 5 / 8tr

FLOTT FUNKIS PÅ ÅTTONDE VÅNINGEN MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Steningevägen 5 / 8tr
Område
Årsta
Våning
8 av 8, hiss finns
Rum
2,5 rum
Area
62 kvm
Avgift
3 333 kr/mån Inkl. värme, vatten & bredband

Driftskostnader

El
4 080 kr/år
Försäkring
2 892 kr/år
Total driftskostnad
6 972 kr/år

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1946

Steningen 1 är ett tjusigt bostadshus i åtta våningar ritat av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén fick till och med en OS-medalj i arkitektur vid OS i London 1948 som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Steningen 1 ritades på vårvintern 1946 och stod klart redan samma år. Det är ett punkthus i åtta våningar samt en suterrängvåning där husets entré, som är bevarad sedan byggåret, finns. Det är ett mycket påkostat hus med öppna spisar, generösa balkonger och välplanerade ljusa bostäder. I Brf Steningen 1 finns 32 lägenheter och en hyresrättslokal. För de boende finns gemensam tvättstuga, en övernattningslägenhet, cykel- och barnvagnsförråd och ett mötesrum som planeras göras om till ett aktivitetsrum. På föreningens gård finns utemöbler, grill och odlingsmöjligheter.

FÖRENINGEN

Brf Steningen 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Steningen 1. Föreningen upplåter 32 bostadslägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt Sture Frölén och uppfördes 1946.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Fastighetsägarna Stockholm sköter föreningens förvaltning.

Renovering

2014 Renovering av tvättstugan, spolning av avloppsstammarna, radonmätning med godkänt resultat. 2012 Renovering av tvättstuga 2009 Renovering av trapphus och värmeanläggning. 2008 Ombyggnad av ventilationsanläggning, installation av säkerhetsdörrar. 2007 Ny elstammar/elledningar, relining av avloppsstammar i kök och badrum. 2007 Fönsterrenovering, indragning av fiberkabel, renovering av entré och hiss.

Kommande renoveringar

Föreningen har en underhållsplan. För närvarande finns det inga planerade renoveringar som kan påverka avgiften. Föreningen håller på att iordningsställa ett gym/aktivitetsrum. Planerat att vara klart vintern 2019/2020.

Ekonomi

Föreningen har inga långfristiga skulder. Skuldfria sedan juni 2019. I enlighet av pågående genomgång av underhållsplanen kan det i framtiden ske avgiftshöjning, men i dagsläget är det inga planerade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd

Ca 8kvm + litet matförråd.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensamma städdagar två gånger per år med efterföljande fika, korvgrillning eller liknande.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen på markplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Det finns en uteplats med grillplats och en mindre plantering med gräsmatta på baksidan. Föreningen har 10 parkeringsplatser samt en garageplats (för närvarande kö), ett mötesrum som används för bl.a. årsmöten och styrelsemöten, cykelrum och barnvagnsrum. Till lägenheten hör två förråd varav ett vindsförråd och ett mindre förråd med hyllplan på markplan.

Bredband och Kabel-TV:

Bredbandsbolaget

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Vid det lokala centrumet Sköntorpsplan nära Steningevägen finns bland annat bageri och café Spiga Madre samt pizzeria. Matbutiker i närheten är bland annat Ica Nära på Sköntorpsvägen och Hemköp vid Gullmarsplan. Globen Shopping ligger också på nära avstånd.