Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina bangata 61
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1.5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 38 kvm
Faktisk uppmätning SS 014141 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 342 kr/mån )

Katarina bangata 61

SMAKFULLT RENOVERAD FUNKISTVÅA VID LILLA BLECKTORNSPARKEN

TEXT: LUNDGREN FOTO: SPINNELL INREDARE: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina bangata 61
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1.5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
38 kvm
Faktisk uppmätning SS 014141
Avgift
2 342 kr/mån

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand - 1933

Vitbetan 33 byggdes 1933 under funktionalismens era i Sverige. Funktionalismen avvek radikalt från tidigare decenniers byggande, även om en viss stramhet hade varit märkbar redan under 1920-talets sista år. De nya husen saknade traditionell utsmyckning, istället var det rena fasader med horisontella fönsterband och balkonger som karaktäriserade arkitekturen. Vitbetan 33 är ett klassiskt funkishus vars nedre del är klädd med gråröda konststensplattor. Huset har i stort sett bevarat sitt ursprungliga utseende. Arkitekt Hagstrand skapelse är dessutom en ståtlig byggnad med vackra tidstypiska hörnbalkonger i smide som är helt korrekt renoverade, något som är mycket ovanligt. Fasaden är putsad i en brunröd nyans och pryds av vita två- och treluftsfönster. Det översta våningsplanet är indraget och även här finns smidesräcken av “pinnmodell”. Den vackra porten med sin omfattning av marmor förtjänar också att nämnas.

FÖRENINGEN

Brf Beda

Bostadsrättsföreningen

Föreningen äger fastigheten Vitbetan 33. Föreningen består av 48 lägenheter, varav 47 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt, hyresgästerna är en fotograf, journalist, samt CJ ledsagarservice. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1933 av arkitekt Rolf Hagstrand.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2002.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Votiv.

Renovering:

2018/19 Renovering av trapphus. 2018 Stamspolning av samtliga stammar. Komplettering av plattor på innergård. Nybyggnation av balkonger mot gård, 2017 Renovering av en hyreslokal. Sopkärlshus inköpt. Byte av stenplattor på innergård. Renovering av tvättstuga och byte av tvättstugefönster, 2016 OVK av bostadsrätter, Renovering av hörnbalkonger, Målat om taket, Kompletterad taksäkerhet, Nedmonterade handdukstorkar pg.a felaktig inkoppling mot tappvatten, 2015 Nytt ventilationsaggregat i en hyreslokal, Ny tvättmaskin, 2014 Fasadrenovering. Ny torktumlare, 2013 Värmeslinga i stuprör vid entré installerades, Ny elcentral, 2011 Ny undercentral för fjärrvärme installerades, 2010 Fönsterrenovering och renovering av kungsbalkonger, 2002 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar (ej alla dörrar) och V/A-stammar byttes enligt följande, Stambyte i kök, badrum och källare. Totalrenovering av badrum med nytt tätskikt och ytskikt av kakel resp klinker. All rör dragning i badrum och kök byttes. Nya elstigar samt centraler i lägenheter. Ny el och belysning i källare.

Kommande renovering

Diskuterar hissrenovering men inga beslut än.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till ca 9,9 milj kr. Dessutom finns ca 1,5 Mkr i kassan.

Belåning per kvm ca 2980kr.

Avgifter:

Inga avgiftsändringar är planerade.

Bredband och kabel-tv

100/100 Mbit bis Bahnhof, kostnad 91kr/mån. Avgiften är obligatorisk och betalas via hyresavin. Tillval såsom IP-telefoni eller IP-TV kan köpas till av enskild medlem.

Kabel-TV - Ansluten till kabelnät via Comhem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Enskild medlem kan beställa abonnemang via Comhem.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två maskiner, torktumlare samt torkskåp, cykelförråd och återvinningsrum för glödlampor och el-avfall.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Delat ägande

Delat ägande tillåts, minsta ägarandel 10%.

Förråd:

Källarförråd.

Juridisk person:

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Katarina Bangata sträcker sig genom hela Södermalm från norr till söder i dess östra del. Här vid Katarina Bangatas lugnaste del nere vid Lilla Blecktornsparken, i det sydöstra hörnet, öppnar den breda allén upp området och ramas fint in av parken. Läget är optimalt då du här får ett lugnt, fridfullt boende och samtidigt har Sofo med sitt myllrande utbud av restauranger, caféer, loppisar och trendiga designaffärer som granne. På gångavstånd finns flera mataffärer, buss och tunnelbana och hoppar du på cykeln tar du dig snabbt både ner till city och ut till Nacka Naturreservat.