Type and press Enter.

Upplandsgatan 39

LJUSETS HÖGBORG – VINDSLÄGENHET MED SOLIG ALTAN OCH MÄKTIG UTSIKT

FOTO: SPINELL STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Upplandsgatan 39
Område
Vasastan / Odenplan
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
64 m²
föreningens information
Avgift
2 895 kr/mån Betalas kvartalsvis

Allmänt om fastigheten

El
7 694 kr/år
Total driftskostnad
7 694 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: E. A. Hellerström 1882

Sirius 1 är en fastighet belägen i hörnet av Upplandsgatan och Observatoriegatan. Här uppfördes mellan 1882 och 1883 ett bostadshus i fem våningar med två trapphus, ritat av August Hellerström. Som arkitekt är han ganska okänd men han har ritat en hel del hus i Vasastan, främst söder om Odengatan. Han var äldre bror till arkitekten Alfred Hellerström som mestadels var verksam i södra Sverige. Under 1950-talet byggdes huset på med en våning och det är här denna lägenhet ligger, och huset har idag en dekorerad klassisk 1880-talsfasad med en odekorerad vindsvåning. Alltsammans är putsat i vitt, förutom bottenvåningen som är grå. Huset ägs idag av Brf Wasa Sirius 1 som är en förening med 35 lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Wasa Sirius 1

Föreningen

Brf Wasa Sirius 1 (org. nr 769600-2034) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sirius 1 år 1996. Föreningen består av ett gathus beläget på Upplandsgatan 39 och omfattar 37 lägenheter med bostadsrätt och 5 lokaler, 3 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 5 011 kr/kvm boarea. Föreningen har årliga intäkter från hyresrättslokalerna på över 1,1 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen. Teknisk förvaltning sköts av Loudden Bygg och fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är ansluten till Com Hem där grundutbud för kabel-tv ingår. Bredband från Bredband 2, 500/100 ingår också i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 000 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i källaren, samt cykelrum och en mycket fin grönskande innergård med plats för utemöbler och grill.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar i urval

2018 byte av el-stigare, 2017 stambyte, 2014 renovering av fönster och vädringsbalkonger, 2013 nytt plåttak, renovering av fasad mot gatan, 1987 vindsvåningar byggdes. På 1980-talet renoverades trapphus.

Planerade renoveringar

De närmaste åren planerar man att renovera innergårdens ytskikt.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Upplandsgatan är en 1500 meter lång gata som sträcker sig från Norra Bantorget i söder till Vanadisvägen i norr. Nummer 39 ligger ganska precis på mitten av gatusträckningen, ett stenkast från Odenplan. Upplandsgatan är kanske mest känd för att vara hemvist för många antikvitetsbutiker, och här bor du mitt i detta kluster. I närområdet finns ett stort restaurang- och caféutbud med bland annat gamla klassiker som Wasahof, Musslan, Tranan och Tennstopet, och nyare fik som Pascal och Gast. Huset ligger mittemellan två gröna oaser - Observatorielunden och Vasaparken. Det centrala läget i Vasastan/Norrmalm är suveränt. Dessutom når du från denna adress både Kungsholmen och Östermalm på kort promenadavstånd. Längre sträckor förflyttar du dig snabbt från Odenplan med tunnelbana, pendeltåg och ett stort antal busslinjer.