Type and press Enter.

Sveavägen 89

ROGIVANDE TJUGOTAL MED SOLIG BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sveavägen 89, 2,5 tr
Område
Vasastan
Våning
2.5 av 5, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
80 m²
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
3 417 kr/mån inkl. värme, vatten, basutbud kabel-tv och balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El
3 400 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
Total driftskostnad
5 700 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
1 vuxen och 1 barn

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1926

Fastigheten Nejlikan 31 & 33, lugnt belägen innanför Sveavägen, uppfördes under åren 1925-1926 för HSB. Arkitekt var Sven Wallander som ritade det mesta HSB byggde runt om i staden vid denna tid. Nejlikan 31 & 33 är ett typiskt 1920-talshus med stora spröjsade sexrutade fönster. Fasaderna mot Sveavägen är mycket eleganta och slammade i en gulröd nyans. Fönstren ovanför portalerna omges av en gråputsad omfattning och undertill hittar vi halva balusterdockor. Här huserar i 8 portar totalt 169 bostadsrättslägenheter och 3 hyresrättslokaler. Att bo i en större, välskött förening innebär att det finns bland annat övernattningslägenhet, tre tvättstugor och tjugo garageplatser.

FÖRENINGEN

Brf Nejlikan 31 & 33

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nejlikan 31 & 33 i Stockholm består av 169 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en s.k. äkta förening och äger marken. Föreningen har ägt fastigheten sedan byggåret.

Förvaltare

HSB Stockholm sköter ekonomisk förvaltning och Fojo AB sköter teknisk förvaltning.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar och är lågt belånad med långfristiga skulder på endast 14,436 mkr, dvs 1 693 kr/kvm (enligt årsredovisning 2018). En mycket låg belåning då en solid äldre förening i Vasastan brukar ligga på ca 5 000 kr/kvm. Under senaste året amorterades lånen med 800 tkr. Föreningen har dessutom lokalintäkter på ca 900 tkr och övriga intäkter på ca 155 tkr årligen. Föreningen har dessutom ca 1,6 mkr i kassan på ett avräkningskonto hos HSB (årsredovisning 2018).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Medlemskap i HSB

Medlemskap i HSB är frivilligt.

Garage/parkeringsplatser

Föreningen har ca 22 garage- och parkeringsplatser. Majoriteten av dem verkar vara garageplatser med separat kö. Pris är 1300kr/mån och det är 20 personer i kö.

Renoveringar

Stambyte gjordes tidigt 1980-tal. 1991 slutfördes renovering av tak, fasad, trapphus, tvättstugor, 3-fas el till alla lägenheter, hissar installerades i alla trappuppgångar.

Föreningen har under hösten 2011 totalrenoverat tvättstugorna, såväl ytskikt som maskiner. Under första halvåret 2014 har föreningen genomfört byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter samt renoverat trapphusen. Under 2018 borrades för bergvärme och installationen färdigställdes under januari 2019.

Kommande renoveringar

Bl.a. ska under 2020 fönster målas.

Bredband och kabel-tv

De flesta lägenheter har bredbandsanslutning via Telenor. Beställning av en ny bredbandsanslutning bekostas av bostadsrättshavaren, men beställs genom föreningen. Det finns även möjlighet att få bredband via Comhem. Basutbud kabel-tv via Comhem ingår i månadsavgiften.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tre tvättstugor varav den närmaste ligger i 87:an där även gästlägenhet finns. Därutöver finns soprum för grovsopor. Cykelförvaring sker på föreningens gård.

OMRÅDET

Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan, lugnt och avskilt men med Odenplan bara två kvarter bort. Härifrån har du de bästa pendlingsmöjligheterna med tunnelbana, många bussar och nya Citybanan. Du behöver heller inte sakna något gällande restauranger och caféer. Till exempel ligger trevliga Greasy Spoon i samma kvarter. Du bor även nära Stockholms stadsbibliotek. Vanadislunden, Observatorielunden och Vasaparken är gröna lungor i närheten och de ligger alla på kort promenadavstånd och du har heller inte långt till Bellevue och Hagaparken.