Type and press Enter.

Rådmansgatan 70 B

URBAN OCH MODERN FUNKIS I LUGNT OCH CENTRALT LÄGE

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rådmansgatan 70 B
Område
Vasastan
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
65 m²
föreningens information
Avgift
3 775 kr/mån Ink. Värme, vatten, kabel TV & bredband

Arkitekturen

Arkitekt: PAUL HEDQUIST 1956

Kvarteret Vega och den övre delen av Drottninggatan var under 1900-talets första hälft Stockholms Quartier Latin med både Tekniska högskolans och Stockholms högskolas olika byggnader. Två av byggnaderna har nu omvandlats till bostadshus under namnet Lyceum och bildar tillsammans Brf Vegalotten. På Rådmansgatan 70 B bor du i den före detta Zootomiska institutionen vars byggnad uppfördes 1956 och ritades av Paul Hedquist. Hedqvist är kanske mest känd för att ha ritat välkända landmärken som Skatteskrapan, DN-skrapan, Tranebergs- och Västerbron samt till exempel Bromma Flygplats, ”Per-Albin-radhusen” i Ålsten och ett stort antal skolbyggnader. Han var även stadsplanearkitekt i Stockholm och professor vid Kungliga Konsthögskolan. Brf Vegalotten bildades 2016 och består av 69 lägenheter. Gemensamma utrymmen i form av cykelrum, barnvagnsrum och soprum finns i föreningen och till varje lägenhet hör ett förråd. Bredband Ownit 100mbps ingår i medlemsavgiften.

FÖRENINGEN

Brf Vegalotten

Allmänt om föreningen

Brf Vegalotten registrerades den 13 februari 2015. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Stockholm Vega 5 med adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70B. På fastigheten finns två byggnader med 69 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1163 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (465 kr). I dagsläget finns inga beslut om avgiftsändringar.

Fastigheten

Fastigheten är i nyskick och inget kommande underhåll finns planerat.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsrum och rullstolsrum. Soprum finns i Farmaceutiska byggnaden. Cykelförråd finns i Zootomiska byggnaden.

Kabel TV/Bredband

Bredband och kabel-TV från Ownit. Basutbud kabel-TV och bredband 100/100 Mbit ingår i avgiften.

Förråd

Ett förråd hör till lägenheten.

Ägande i föreningen

Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

OMRÅDET

På denna adress bor du i genuin stadsmiljö men mitt i en triangel av gröna oaser – Tegnérlunden, Observatorielunden och Vasaparken. Kvarteren är lugna och stillsamma trots ett mycket centralt läge. Härifrån promenerar du på kort tid till såväl city och centralstationen som till Odenplan och Sankt Eriksplan, liksom till både Kungsholmen och Östermalm. Till Rådmansgatans tunnelbanestation är det bara två kvarter. I närområdet finns ett stort restaurang- och caféutbud med både klassiker och nyare ställen; Rolfs Kök, Grill, Flippin´ Burgers, Pizza Hatt, Sushi Sho och Pascal för att nämna några.