Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Flintbacken 8, 11 tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 11 av 12, hiss finns, Två hissar 
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 80,5 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 268 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband )

Flintbacken 8

LJUS OCH LUFTIG TREA MED INGLASAD BALKONG OCH PANORAMAVYER

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN SKRIBENT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Flintbacken 8, 11 tr
Område
Södermalm
Våning
11 av 12, hiss finns, Två hissar
Rum
3 rum och kök
Area
80,5 kvm
föreningens information
Avgift
3 268 kr/mån inkl. värme, vatten och bredband

Driftskostnader

El
1 825 kr/år
Försäkring
4 013 kr/år
Total driftskostnad
5 838 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Åhlström och Åström 1964

Husen i Brf Tanto ritades av Åke Ahlström och Kell Åström som fick uppdraget i slutet av 1950-talet. Nybyggnationen presenterades i ett nummer av tidskriften Byggmästaren/Arkitektur 1958, men bygget påbörjades 1962 och stod helt klart 1966. Området består av fem bågformade bostadshus i höjd mellan 9 och 15 våningar placerade i en sluttning och i grönska med fantastiskt läge ner mot Årstaviken. Ser man husen från järnvägen påminner anläggningen om en amfiteater. Husen är tydligt inspirerade av Le Corbusiers idéer och är idag blåklassade i Stockholms stads kulturklassificering, vilket innebär att byggnaderna har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Husen uppfördes av Svenska Sockerfabriks AB som ägde och förvaltade dem fram till Brf Tanto bildades 1980. Föreningen är en av Stockholms större med 729 lägenheter, varav 677 bostadsrätter och 52 hyresrätter, plus 40 lokaler med hyresrätt. För de boende finns många tillgångar som flera gästlägenheter, snickarbod, bastu, gym, festlokal, grovsoprum och en egen roddbåt vid Årstaviken. Gårdarna har stora grönområden med många uteplatser, grillar, lekplatser och möjlighet att odla i pallkrage.

FÖRENINGEN

HSB Brf Tanto

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kulltorp 2. Förening består av 729 lägenheter, varav 677 bostadsrätter och 52 hyresrätter. Föreningen har också 40 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1964 av arkitekt Åhlström och Åstöm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 1980.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

Föreningen har tillgång till 110 garageplatser, 127 p-platser med eluttag för motor/kupé-värmare, 203 vanliga p-platser och ca 18 platser på gästparkeringen. För ytterligare information besök föreningens hemsida.

Ett urval av tidigare renovering

Installering av sopsugs anläggning i fastigheterna (2010), Renovering av fasadfogar (2012-2015) , Renovering av grillplats och gårdar (2013-2014). Garage (2020).

Kommande renoveringar

Stambyte pågående fram till 2021. Pågående fasadtvätt med punktinsatser vid behov. Hissrenovering (pågår nu).

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till ca 60 milj kr, vilket ger cirka 1000 kr/kvm boyta.

Kabel-tv & bredband

Kabel-TV & bredband (ingår i månadsavgiften) Alla som bor i fören ingen får bredband 1000 Mb utan kostnad. Den boende kan själv välja att bekosta utökad kapacitet. För aktuella priser och övrig information se: www.comhem.se.

Gemensamma utrymmen

13 tvättstugor och 2 grovtvättstugor, samlingslokal/festlokal att hyra, mindre gym, gemensam bastu, gästlägenheter, snickarbod, vinterförvaring för cyklar.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande godkänns, minsta andel 5%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på Söders sydsida, i bästa kvällssolsläge. Närområdet är både urbant och grönt, med Tantolunden som den största gröna lungan i området. Längs Årstaviken går fina promenadvägar och det är alltid mysigt att gå runt och titta i koloniområdena i Tanto och Eriksdalslunden. För pendlare ligger Södra station endast en kort promenad bort, och bland annat buss 3 och 4 trafikerar nära.