Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Malmövägen 12
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 60 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 652 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv, bredband )

Malmövägen 12

FIN OCH VÄLBEVARAD FUNKIS MED BALKONG I SÖDERLÄGE I SKULDFRI FÖRENING

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Malmövägen 12
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
60 kvm
föreningens information
Avgift
2 652 kr/mån Inkl. värme, v/a, kabel-tv, bredband

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Total driftskostnad
4 900 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1949

Kulingen 6 är ett långt smalhus i tre våningar och med fem trapphus. Det uppfördes under 1949-1950 och ritades av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén fick till och med en OS-medalj i arkitektur vid OS i London 1948 som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Kulingen 6 är ett klassiskt bostadshus från skiftet mellan 1940-tal och 1950-tal. Fasaden är ovan bottenvåningen putsad i en röd kulör och fönstren, som är ursprungliga, är vitmålade. Huset är ett mycket fint exempel på den tidens byggande som dessutom är väbevarat, med bland annat tjusiga träportar. Brf Kulingen är en väldigt välskött skuldfri förening med mycket god ekonomi. Här finns 35 lägenheter. Avgifterna sänktes för tre år sedan och man har även tillämpat avgiftsfri december under de senaste åren. Föreningen har fått ett stort tillskott till kassan genom att bygga, och sälja, fem nya lägenheter i bottenvåningen. En del av kapitalet kommer att användas till att totalrenovera den befintliga tvättstugan och bygga om den till två tvättstugor under våren. För de boende finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, föreningsrum, trädgårdsrum och tillgång till grovsoprum.

FÖRENINGEN

Brf Kulingen Nr 6

Föreningen

Brf Kulingen Nr 6 (org. nr 702002-9208) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kulingen 6 år 1972. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Malmövägen 4-12 och omfattar 35 lägenheter med bostadsrätt. Huset är K-märkt och grönklassat vilket innebär att bebyggelsen har ett högt kulturhistoriskt värde. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts på entreprenad. Medlemmarna hjälps åt med viss trädgårdsskötsel, gräsklippning och snöskottning.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Bastu, helt nyrenoverad tvättstuga i källarlokal, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum / snickarrum, föreningslokal, grovsoprum samt trädgårdsrum samt en fin uteplats. Föreningen disponerar två garageplatser som man kan ställa sig i kö till.

Bredband och kabel-tv

Bredband levereras av Telenor och kabel-tv via Com Hem vars grundutbud ingår i månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar två källarförråd på sammanlagt ca 3,7 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 totalrenovering av tvättstugan med nya tvättmaskiner (klart i juni), 2018 stamspolning, 2016 renovering av trapphus, 2015 renovering av samtliga fönster, 2015 och 2005 takrenovering, 2007 fasadrenovering, 1994 stambyte i kök och badrum.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras, underhåll sker löpande.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Det är ett aktivt område med stora friluftsområden lättillgängliga, Nackareservatet, Hammarbybacken, Nytorps gärde och flera utomhusgym bland annat, så här finns alla förutsättningar för ett liv nära naturen. En trevlig tillgång i kvarteret är att på ett par minuter kunna köpa färskt bröd på stenugnsbageriet Bonne Femme. När du i stället vill leva stadsliv bor du på denna adress precis vid tunnelbanan som tar dig till T-centralen på under kvarten.