Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Carl Thunbergs Väg 5
  [Område] => Solna - Haga Norra
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 68 kvm
68
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 700 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband (1/1 Gbit) )

Carl Thunbergs Väg 5

LJUS OCH SOCIAL FUNKIS MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Carl Thunbergs Väg 5
Område
Solna - Haga Norra
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
68 kvm
68
Föreningens information
Avgift
3 700 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband (1/1 Gbit)

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: TURE WENNERHOLM 1948-1949

Fastigheten Fåran 6 består av ett u-format lamellhus i tre våningar och två punkthus om fem våningar samt inredd vind. Denna lägenhet ligger i trevåningshuset. Fasaderna är putsade i en ljust gulbeige nyans med utskjutande partier i ockra. Husen uppfördes under åren 1948–1949 och ritades av arkitekt Ture Wennerholm. Wennerholm har ritat åtskilliga byggnader i Stockholm. Till de mest kända hör LM Ericssons fabrik vid Telefonplan och den intilliggande Midsommargården samt Tennisstadion med elegant funkisfasad men ritad redan i slutet av 1920-talet. Brf Brahelund är en trevlig förening med engagerade boende fördelade på 93 lägenheter. Föreningen har en mysig och lummig innergård med träd, häckar och rabatter där blommor avlöser varandra genom säsongerna. Man har lagt mycket tid och arbete på att planera och sköta gården, och även anlitat trädgårdsmästare till detta. På gården finns utemöbler och flera grillar och dessutom har man partytält till utlåning. I huset har föreningen en nybyggd gästlägenhet i källarplan och två stora balkonger på sjätte våningen. Dessutom tre tvättstugor, cykelrum och förråd. Föreningen har cirka 400–500 kvm outnyttjad råvind som är en dold tillgång liksom ett par kvarvarande hyresrätter. Möjlighet finns att hyra varmgarage i grannföreningen för 800 kr/månad.

FÖRENINGEN

Brf Brahelund

Föreningen

Brf Brahelund (org: 769605-8788) är en äkta bostadsrättsförening som består av 95 lägenheter varav 6 st är hyresrätter (vilket är ett stort dolt kapital) samt 19 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Fåran 6 i Solna med adresserna Carl Thunbergs väg 1-9, Hagavägen 18 samt Slottsvägen 5-9. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och man äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en välskött fastighet, tillgångar i form av både lokaler och hyresrätter samt en låg belåningsgrad. Totala storleken på lånen uppgår för närvarande till 24 770 100 kr, vilket motsvarar 4084 kr/kvm lägenhetsyta. Man gör positiva rörelseresultat och har dessutom bra med pengar i kassan, 3.6 MSEK enligt år 2018. Inga avgiftsändringar finns planerade.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2019 = 1 163 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2019 = 465 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar, i urval

2018-19 Byggt om källarlokal till övernattningslägenhet. 2015 Fiberbredband dras in. 2013 Stamrenovering av horisontella stammar under fastigheten. 2012 Trapphus, portar & hissar renoveras. 2010 Byte av alla radiatorer. 2008-2009 Omläggning av tak. 2007 Nya fönster och balkongdörrar. 2004-2005 Rörstambyte i både kök och badrum samt elstambyte (3-fas).

Planerat underhåll

Man har inga stora renoveringar på gång.

Gemensamma utrymmen

På gården finns utemöbler och flera grillar och dessutom har man partytält till utlåning. I huset har föreningen en nybyggd gästlägenhet i källarplan och två stora balkonger på sjätte våningen. Dessutom tre tvättstugor, cykelrum och förråd (extra förråd finns att hyra i källaren, går att ställa sig i kö till).

Städning

Trappstädning sköts av städfirma

Garage/Bilplats

Föreningen har tillgång till 28 st parkeringsplatser (kostnad 400 kr/mån). Till dessa är det för närvarande kö. Möjlighet att hyra plats i varmgarage (kostnad 800kr/mån) finns hos grannföreningen.

Förråd

Till lägenheten hör två källarförråd. Ett mindre och ett större. Dessutom har föreningen extra förråd av olika storlekar som kan hyras för ett par hundralappar i månaden.

Bredband och kabel-tv

I Fastigheten finns ComHem som både tv och bredbandsleverantör. Bredband med fiber via A3/Alltele 1000/1000 Mbit som ingår i avgiften.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Hemsida

http://brfbrahelund.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2018 samt är kontrollerade Ted Englund 2019-11-06. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett centralt Solnaläge sju minuters promenad från Solna station med pendeltåg och tvärbana, och tio minuter från Mall of Scandinavia och Friends arena. Till Solna centrum går du på 15 minuter. Flygbussarna stannar vid Haga Norra, åtta minuters promenad bort. Närmaste busshållplats finns två minuter bort, buss till Odenplan tar en kvart. I kombination med det urbana läget bor du här nära många olika grönområden, som Hagaparken, Norra Begravningsplatsen, Hagalunds Koloniträdgårdsförening och villaområde med Olle Olsson Hagalund-museet. Solna kommun består till en tredjedel av ytan av parker och många av dem har du nära dig på denna adress.