Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Brännkyrkagatan 66, 4 tr
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 706 kr/mån Inkl värme, va, kabel tv och bredband
)

Brännkyrkagatan 66

SMART, SNYGG OCH NYRENOVERAD KOMPAKTTREA MED BALKONG

TEXT: MUREN STYLING: LINDHOLM FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Brännkyrkagatan 66, 4 tr
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
40 kvm
Avgift
1 706 kr/mån Inkl värme, va, kabel tv och bredband

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år
Drift räknat på
3 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Sverker Feuk 1964

Brännkyrkagatan 66 var platsen där Wicanders korkfabrik låg. Detta var en framgångsrik verksamhet som snabbt växte. 1956 flyttade fabriken till Västberga och fabriken och intilliggande byggnader revs. På platsen och tomten Leporiden 1 uppförde i stället Svenska Bostäder under åren 1963-1964 bostäder. De består av två stora byggnadskroppar som binds samman av en tredje och ritades av arkitekt Sverker Feuk. Feuk var vid tiden för bygget även chef för byggavdelningen och han har ritat många byggnader i Stockholmsområdet åt bolaget. Brf Leporiden 1 består av 100 bostadsrättslägenheter och 13 hyresrättslokaler. Till föreningen hör fina innergårdar med lekpark och plaskdamm. För de boende finns även cykelrum, barnvagnsrum, garage och en stor och bra tvättstuga som alltid har lediga tider.

FÖRENINGEN

Brf Leporiden 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Leporiden 1. Föreningen består av 100 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 13 lokaler med hyresrätt. Fastigheten består av två hus med entréer från Brännkyrkagatan 66, Ludvigsbergsgatan 1-7 samt Gamla Lundagatan 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1964 av arkitekt Sverker Feuk.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2010.

Mark:

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas år 2024. Tomträttsavgälden uppgår till ca 1 020 5000 kr/år.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta förvaltning.

Garage och parkering:

I föreningen finns 20 garageplatser som hyrs ut för 1284kr/mån. För närvarande kö.

Tidigare och kommande renovering:

Se årsredovisning.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 43 milj kr, vilket ger cirka 7 000 kr/kvm boyta. I kassan finns ca 2,3 milj kr. Intäkterna från lokalerna ger föreningen ca 3,9 milj kr/år.

Då föreningen sålt av en del hyresrätter under 2017 har man amorterat 7 mkr. 2016 amorterade föreningen 23 miljoner på lånen. Belåningen är den 19/3 2019 på ett belopp 41,8 mkr vilket ger ca 6150 kr/lån/kvm.

Avgifter:

Inga planerade avgiftsändringar (Uppgift under mars 2019)

Förråd:

Källarförråd om cirka 4 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en stor tvättstuga med 9 maskiner, 4 torkskåp, 5 torktumlare och två manglar. Innergården som gränsar till den allmänna gården med lekpark, plaskdamm och bollplan är tillgänglig för alla medlemmar. Det finns två uteplatser med utemöbler och grill.

Bredband och tv:

Bostadsrättsförening har tecknat ett gruppavtal med Com Hem som ger alla boende tillgång till kostnadsfritt bredband och hemtelefoni.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida/årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress råder lugnet trots det mycket centrala läget. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden från Stockholms innerstads högsta berg Skinnarviksberget och från Monteliusvägen, och du kan promenera runt i fina kulturmiljöer vid bland annat Yttersta tvärgränd och på Bastugatan. Din närmaste matbutik är Paradiset där du både kan handla ekologiskt och äta god middag. Frukost intas med fördel under körsbärsträden på Kaffebar på Bysistorget och hela Hornsgatan och Mariatorget och dess omgivningar erbjuder restauranger och caféer av alla de slag.