Type and press Enter.

Svandammsvägen 10

LJUS OCH FLEXIBEL FUNKISTVÅA MITT I MYSIGA KRANSEN

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 10
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
44 m²
föreningens information
Avgift
3 255 kr/mån inkl. värme, V/A, basutbud kabel-tv samt bredband.

Allmänt om fastigheten

El
1 600 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
2 640 kr/år
Total driftskostnad
6 240 kr/år
Beräknat antal pers
1
Kommentar
Övrigt avser gaskostnad.

Arkitekturen

Arkitekt: HAGSTRAND & LINDBERG 1936

Fastigheten Lejongapet 34 uppfördes 1935-1636 och ritades av den välkända arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg som tillsammans drev arkitektfirman Hagstrand & Lindberg. De står bakom många utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Lejongapet 24 är en stilfull funkisbyggnad i fyra våningar med indraget våningsplan överst, vilket förmodligen var ett av dåtidens stadsplanekrav. Fastigheten är idag till stora delar välbevarad och ser i stort sett ut som den gjorde då den stod klar. Brf Lejongapet 34 är en liten trevlig förening med 22 lägenheter och en lokal. På baksidan av huset finns en grön gård som man delar med grannföreningen. Här finns utemöbler, grill och växter. Inomhus finns tvättstuga, cykelförråd, bastu och en förenings-/festlokal.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 34

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Lejongapet 34 bildades 1981 (org. nr 716417-5494) och äger fastigheten Lejongapet 34 med ett bostadshus. Huset uppfördes 1936 och är beläget på Svandammsvägen 10 i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 23 st lägenheter med bostadsrätt och en hyresrättslokal.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen AB och fastighetsskötseln ombesörjs av Dirigo.

Renoveringar

1999 Stambyte kök. 2003 Elstambyte. 2006 Fasadrenovering, entré bytt mot gården. 2008 Stambyte badrum. 2012 Målning av trapphus. 2015 Uppfräschning av gården med bl.a. nya utemöbler. 2017 Installation av fiber, renovering av framsidans entré, nytt torkskåp. 2018 ny tvättmaskin. Renovering av innergård, pergola, byggt ett gym i källaren, 2019.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan, inga stora åtgärder förekommer inom de närmaste åren. Till det löpande underhållet planeras fönster, balkonger och entréportar slipas och målas under 2020. 2024 planeras stamspolning, byte av fjärrvärmecentral och termostater. Föreningen har god ekonomi och planerar inte att höja avgifterna till följd av kommande underhåll.

Ekonomi

Bostadsrättsföreningen har en god ekonomi. Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 1,6 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter uppgår till cirka 1 850 kr/kvm. Detta är långt under snittet för Hägersten om cirka 6.000 kr/kvm. Det finns i dagsläget inga beslut om att höja månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa via Adeförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Städning och städdagar

Städningen i huset sköts av en städfirma och detta är således inget de boende själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är belägen på källarplanet och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelrum, gym, bastu och föreningslokal. Föreningen har även en lummig grön gård på baksidan med utemöbler, pergola och grill.

Sophantering

Mat- och hushållsavfall slängs i sopkärl vid Tegelbruksvägen 1 - 3. Återvinningsstationer finns på Lötmogatan och intill Svandammsparken.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv. Fibernät indraget (1 Gbit/s) med ett framförhandlat gruppavtal som inkluderar digitalkanaler via Stockholms stadsnät. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp erlägges köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-04-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan bara någon minut hemifrån.