Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Storkyrkobrinken 3
  [Område] => Gamla stan
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 60 + 9 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 660 kr/mån Inkl. v/a, bredband samt försäkringens bostadsrättstillägg. )

Storkyrkobrinken 3

VACKERT OCH LJUST VINDSETAGE MED 1700-TALSKAKELUGN – MÖJLIG 3:A

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Storkyrkobrinken 3
Område
Gamla stan
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
60 + 9 kvm
föreningens information
Avgift
2 660 kr/mån Inkl. v/a, bredband samt försäkringens bostadsrättstillägg.

Driftskostnader

El
11 613 kr/år
Försäkring
4 224 kr/år
Total driftskostnad
15 837 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Uppvärmningskostnad ingår i elkostnaden

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd ca 1640

Kvarteret Hippomenes ligger direkt till väster om Storkyrkan. Fastigheten Hippomenes 5, eller Weilerska huset, har en historia som stäcker sig tillbaka till tidigt 1600-tal. Fastslaget är att huset byggdes i mitten av 1600-talet och uppfördes av dess ägare Hans Weiler. Troligen hade huset från början bara tre våningar, som sedan i omgångar byggts på under åren. De olika ägarförhållandena har genom åren förändrats och med det och med tidens gång har förändringar i fastigheten gjorts. Huset har en mycket fin fasad som minner om såväl 1600-talet, 1780-talet och om en ombyggnad från 1866 som gav byggnaden det utseende den har än idag. I husets bottenvåning huserar Löfgren Antik med vacker 1800-talsinredning. De boende i Brf Hippomenes 5 har en gemensam tvättstuga, bastu och en mysig vinkällare där varje lägenhet har tillgång till ett eget låsbart vinförråd. Dessutom har man en liten innergård med utemöbler där man kan duka upp till middag.

FÖRENINGEN

Brf Hippomenes 5

Föreningen

Brf Hippomenes nr 5 (org. nr 716417-4455) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Hippomenes nr 5 år 1980. Föreningen består av ett gathus beläget på Storkyrkobrinken 3 och omfattar 8 bostadsrätter, varav 3 är lokaler. Huset har en mindre innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 3 199 kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen. Fastighetsskötsel sköts av medlemmarna enligt schema.

Bredband och kabel-tv

Fibernät installerades under 2017 och bredbandsavtal har tecknats med Bahnhof.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som köpare av bostadsrättslokalen. Delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar bastu, vinkällare med vinprovarbord samt tvättstuga. Det finns en liten och mysig innergård med utemöbler.

Förråd

Ett av plåtskåpen i källaren får disponeras av innehavaren liksom ett fack i vinkällaren.

Renoveringar, i urval

2018 nytt bastuaggregat, 2017 ny kabel till takvärmeanläggningen, 2016 fönsterrenovering på 4 trappor, 2015 stamspolning, 2014 underhåll av tvättstugan, 2013 målning av tak samt service på takvärmeanläggningen, 2005 nya maskiner i tvättstugan, 1999 renovering av fasad, målning av fönster på våning 4, 1984 byte av stammar i kök och badrum, 3-fas el indraget, el-stigare bytta, renovering av tak och fönster samt trapphus.

Kommande renoveringar

Underhåll sker löpande och vid behov, f.n. är inga arbeten inplanerade.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Städning av de gemensamma utrymmena sköts av medlemmarna enligt ett schema som fastställts på föreningsstämman. Enligt gällande schema städar butikerna den yttre farstun.

Soprummet på gården är endast avsedd för hushållssopor. Förvaring och bortforsling av övriga sopor liksom förpackningar ansvarar respektive medlem för.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo i Gamla stan är såklart speciellt på många sätt. Här är historien alltid närvarande, men mitt i allt detta finns även vardagslivet med skola, dagis och Konsumbutik. Du gör snabbt ön till din egen och får dina favoritställen bland det stora utbud stadsdelen har att erbjuda. Unika företeelser som lucköppningen i december och att bada på Storkyrkobadet är exempel på saker som ger det lilla extra till livet i Gamla stan. Utgångsläget att nå övriga staden är det allra bästa oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer. Du promenerar från denna adress snabbt in till Stockholms citykärna. Att köra bil till Gamla stan är inte alls krångligt som man kanske kan tro. Här brukar inte vara svårt att finna parkeringsplats. Skeppsbron har inga städdagar och boendeparkering gäller dessutom i hela innerstaden. Båtar till Skeppsholmen och Djurgården tar dig på tio minuter till natur, kultur och nöjen på andra öar.