Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Brännkyrkagatan 40, 3+4 tr
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 + 6 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 3 850 kr/mån inkl värme, vatten, grundbudet tv. )

Brännkyrkagatan 40

ETAGELÄGENHET UNDER TAKÅSARNA PÅ MARIABERGET

TEXT: ENGSTRÖM STYLING: GÄRDE FOTO: OZZOLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Brännkyrkagatan 40, 3+4 tr
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
51 + 6 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
3 850 kr/mån inkl värme, vatten, grundbudet tv.

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 040 kr/år
Total driftskostnad
4 440 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Dorph och Höög 1911

Fastigheten Kattryggen 19 uppfördes under åren 1911- 1912 av byggmästare AJW Persson. För ritningarna stod firman Dorph&Höög, som kan beskrivas vara en av tidens mest anlitade firmor med uppförda hus över stora delar av staden. Den här fastigheten byggdes i fem våningar och ursprungligen också med två butikslokaler. Husets lägenheter byggdes förhållandevis små, mestadels ettor och tvåor, men alla med för tiden god standard.

När huset uppfördes fick fasaden ett nationalromantiskt uttryck, med stillsamt släthuggen natursten i grått i bottenvåningen. Fasaden längre upp är putsad i gulröd nyans och en ytterligare detalj som utmärker periodens stil är det burspråk som sträcker sig över flera våningar. Porten i glas och trä är bevarad från byggåren och sticker ut med sin form, spetsig med avskuren topp. Kattryggen 19 är ett fint exempel på 1910-talets strama byggnadsideal med sin karaktäristiska fasad, sina materialval och de fint spröjsade fönstren som släpper in mycket ljus.

BRF Kattvinden har funnits sedan 1984 och här ingår 12 lägenheter. I huset finns en gemensam tvättstuga, ett cykelrum men också en bastu med dusch. Den omtyckta innergården med trädgårdsmöbler och grill finns till för husets boende.

FÖRENINGEN

Brf Kattryggen 19

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Kattryggen 19. Föreningen består av 12 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1911 av arkitekt Dorph & Höög.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 1986.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renovering:

Stambyte och renovering av fasad utfördes 1990. Ytterfönster och tak (sydsidan) målat och resterande takytor 2014. Sedan dess har trapphuset målades, stamspoling och bygge av balkong.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 5 milj kr. Det är ca 8.000 kr/kvm och boa.

Avgifter:

Inga planerade ändringar.

Förråd:

Källarförråd om cirka 6 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Förutom tvättstuga har föreningen ett gemensamt cykelrum, bastu med dusch och en charmig innergård. På innergården finns trädgårdsmöbler och grill för medlemmarna att nyttja. Tvättstuga finns på entréplan. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I denna lägenhet finns tvättmaskin i badrummet på övre plan. 

Bredband och tv:

Bredband och TV erbjuds via ComHem.

Läs mer på www.comhem.se

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Södermalm/Mariatorget
Från Brännkyrkagatan hör du klockorna från Maria Magdalena kyrka slå. Området kring denna adress, mellan Mariatorget och Söder mälarstrand bjuder på en stor variation i utbud och upplevelser. Strosa längs med Hornsgatspuckeln och ta del av något av det bästa i konst- och hantverksväg, botanisera bland Södermalms många unika butiker. Eller varför inte ge dig i kast med det digra bar- och restaurangutbudet som du har runt knuten? Från hjärtat av Mariaberget har du närhet till det mesta av cityliv men kan samtidigt ta del av stadens kulturhistoria, längs med den uppskattade Monteliusvägen exempelvis, där delar av de kulturkvarteren kan upplevas.

Men de långa promenadstråken längs Söder mälarstrands vattenlinje bjuder också rekreation med sina perfekta motions- och promenadstråk. Mariatorget är närmaste tunnelbanestation, men snart följt av Slussen som knytpunkt och därmed snabb transport till resten av staden.