Type and press Enter.

Midsommarvägen 46

LJUS GAVELLÄGENHET MED BALKONG OCH NYRENOVERAT KÖK

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 46
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
3 969 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt om fastigheten

El
2 219 kr/år
Övrigt
3 128 kr/år
Total driftskostnad
5 347 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt avser gas

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1944

1944 uppfördes husen i HSB Brf Martallen. Martallen 38 med adress Midsommarvägen 46-54 är en av dem. Byggnaderna ritades av HSB:s arkitektkontor. Ritningarna är signerade Axel Garpe som ritade mycket åt HSB under 1940-talet, bland annat i Aspudden och på Reimersholme. Tillsammans med sin chef Sven Wallander signerade han även ritningarna till HSB:s stora kontorshus på Fleminggatan. Husen i HSB Brf Martallen är klassiska och välbevarade smalhus som är fint anpassade i naturen och högt belägna i området. I föreningen finns 66 lägenheter. Föreningen har en trädgård med bland annat sitt- och grillplatser, bärbuskar och odlingslådor. Interiört finns två tvättstugor, en gästlägenhet, bastu, pingisrum och cykel- och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även några små förrådslokaler som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 av arkitekt Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017 - Trapphusrenovering, 2019 - Installation av portlås i samtliga portar, 2018 - Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016 - Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015 - Stamspolning, 2014 - Målning av fönster, 2009 - Fjärrvärmeinstallation, 2004 - Installation bredband, 2001 - Stambyte, 1999 - Byte av elstigar, 1993 - Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Planerat underhåll av alla fönster.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till drygt 11,8 mkr, vilket innebär en belåning på 4011 kr/kvm bostadsrättsyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Förråd

Lägenheten disponerar två källarförråd, ett på ca 7kvm och ett mindre matförråd på ca 3kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 52! Tvättar gör du i de två tvättstugorna mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns även kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom nära den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.