Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fridhemsgatan 39
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 0.5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 94 kvm
faktisk uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 4 461 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband )

Fridhemsgatan 39

STOR, VACKER OCH NYRENOVERAD SEKELSKIFTESFYRA MED GRÖN GÅRD

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fridhemsgatan 39
Område
Kungsholmen
Våning
0.5 av 6, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
94 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
4 461 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Driftskostnader

El
8 000 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
Total driftskostnad
10 300 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: VICTOR BODIN 1901

Huset på hörnfastigheten Knoppen 12 stod klart för inflyttning 1901. Det ritades av arkitekt Victor Bodin. Det är ett bostadshus i fem våningar med fyra trapphus, två mot Fridhemsgatan och två mot Fleminggatan. Det är en tidstypiskt byggnad från tidigt 1900-tal med ett runt burspråk på hörnet och varsin elegant prydnadsgavel på var gatufasad. Fasaderna är putsade i en orangebrun kulör. Brf Knoppen 12 är en lugn och trevlig förening med 40 lägenheter och fyra hyreslokaler. Föreningen har en härlig innergård med massor av blommande träd, bland annat magnolia och syren, och här finns flera grupper av utemöbler samt grill. Gården går att boka om man vill ha ett större kalas. Cykelförvaring finns både i källaren och i portalen mot Fleminggatan och barnvagnsrum finns precis mittemot dörren till denna lägenhet, vilket är en av de faktorer som gör att det är smidigt att bo här med barn. I huset finns även ett hobbyrum med snickarbänk.

FÖRENINGEN

Brf Knoppen 12

Bostadsrättsföreningen

Knoppen 12 huserar på adresserna Fleminggatan 91-93 samt Fridhemsgatan 37-39. Föreningen upplåter idag 39 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt och har funnits sedan 1983.

Renoveringar och underhåll

Fastigheten är välskött och stora renoveringar har sett ut enligt följande: Föreningen utförde många stora renoveringar 1983, då bland annat rörstammar och elstammar byttes. 2019 - Bytte föreningen fönster till mer tidsanpassade med fina spanjoletter. 2016 - Bredband med hastighet 700-1000Mbit/s drogs in i fastigheten. 2015 - Samtliga tre tvättmaskiner samt torktumlaren i tvättstugan byttes. 2014 - Självreglage för termostater har installerats, montering av snörasskydd samt stamspolning. 2013 - Byte av samtliga radiatorventiler, lättare renovering av tak och fasader. 2010 - OVK-besiktning samt renovering av trapphus. 2007 - Ommålning och uppfräschning av vindskorridor, ny belysning och uppfräschning av innergård. 2006 - Renovering av portar, uppgradering av kabel-TV-nät.

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget. Beslut fattas i december årligen. Föreningen sålde under 2015 en av hyresrätterna vilket resulterade i ett tillskott i kassan. Belåningsgraden är mycket låg med endast 3 292 kr i lån/kvm/bostadsyta och man har mycket låga räntor. Månadsavgiften har inte höjts på 19 år. En överlåtelseavgift tas ut från köparen och likaså en pantsättningsavgift.

Kabel-TV och internet

Kabel-TV levereras via ComHem, där en kostnad om 50kr/mån är inräknat i den angivna avgiften. Höghastighets-bredband med fiber drogs nyligen in i fastigheten via Ownit, Kostnaden ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga ligger belägen på bottenplan med ingång via gården (Fleminggatan 93). Den är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelparkering finns att tillgå på innergården samt i källaren. Barnvagnsförråd ligger på bottenplan på Fleminggatan 91 samt Fridhemsgatan 39. Grovsoprum samt återvinningsrum finns att nå från innergården. Gemensam och välskött grönskande innergård som om sommaren möbleras med utemöbler och grillar. Uteplatsen samt grillarna går att bokas av medlemmarna.

Kontroll

Ovanstående information grundas på föreningens hemsida och årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen och behöver inte sakna något. Både Fridhemsplan och Västermalmsgallerian ligger precis intill, med ett stort urval butiker, restauranger och caféer. Tunnelbanan, gröna och blå linjen, ligger endast någon minut bort, samma sak med busstrafiken med bland annat stombussarna 1, 3 och 4 och flygbussarna till både Arlanda och Bromma. Området ger dig även flera gröna oaser som Rålambshovsparken och Kronobergsparken, och du har heller aldrig långt till vattnet från denna adress mitt emellan Karlbergskanalen och Mälaren.