Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Storskärsgatan 3, 4 tr
  [Område] => Gärdet/Östermalm
  [Våning] => 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 32 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 1 453 kr/mån Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband. )

Storskärsgatan 3

FIN FUNKIS PÅ 4:E VÅNINGEN – UTSIKT ÖVER TESSINPARKEN

TEXT:MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING:COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Storskärsgatan 3, 4 tr
Område
Gärdet/Östermalm
Våning
4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
32 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
1 453 kr/mån Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Driftskostnader

El
2 760 kr/år
Försäkring
2 256 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
7 680 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Bergentz 1935

Majtalaren 11 är ett klassiskt funkishus i åtta våningar som ritades av arkitekt Thure Bergentz. Huset stod troligen inflyttningsfärdigt 1935. I källaren fanns tvättstuga och två lokaler avsedda för uthyrning. På ritningarna kan man läsa ”bokbinderi e d” och ”leksaksverkstad”. På våningsplanen inreddes lägenheter om mestadels ett eller två rum och kök. I entrén till huset fanns en nymodighet, en porttelefon, och den finns kvar än idag. Bostadsrättsföreningen heter Majtalaren 3 (sic) och består av 54 lägenheter och fyra lokaler.

FÖRENINGEN

Brf Majtalaren 3

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Majtalaren 11. Förening består av 54 lägenheter och 4 är lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1933 av arkitekt Thure Bergentz.

År föreningen övertog fastigheten:

Majtalaren 11 ombildades år 1997.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB.

Garage och parkering

Föreningen har 7 parkeringsplatser bakom huset och för närvarande är det 5 personer i kö. 1500kr/mån kostar pareringsplatserna.

Boendeparkering tillämpas i området.

Renovering:

1999-2000 renoverades badrumsstammarna. Köksstammarna byttes 2007. Badrumsstammar som ej tidigare var ersatta byttes

2010/2011. Elstigar byttes 2004. 3-fas el finns indraget i fastigheten. Renovering hiss 2016. Besiktning och underhåll tak 2018.

Kommande renoveringar:

Man utvärderar just nu möjligheten och kostnaden att installera bergvärme. En stammspolning kommer ske under året 2019. Kommande renoveringar finansiera med föreningens kassa.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 9 012.500 milj kr, vilket ger en belåningsgrad på cirka 3570 kr/kvm boyta och 3290kr/kvm i totalyta.

Avgifter: 1453 kr/månaden. Det ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Avgiften kommer höjas med 5% från nuvarande nivå den 1 Juli 2019. (8/4-19).

Förråd:

Vindsförråd om cirka 2-3 kvm.

Gemensamma utrymmen:

I fastigheten finns tvättstuga och cykelrum.

Bredband och tv: I avgiften ingår bredband 100 Mbit/s och telefoni Mini från bredbandsbolaget. Router och fri startavgift ingår samt analogt basutbud från COM HEM.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gärdet är ett riktigt eldorado för den som tycker om funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till ”Gärdets lyxkaserner” som de ibland blev kallade. Gärdet är en grön lunga i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Du bor nära trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med stort utbud av butiker, restauranger och service och når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Möjligheterna till motion och rekreation är många, då du även bor nära bland annat Kungliga Tennishallen, Stadion, Östermalms idrottsplats och Kampementsbadet. Många institutioner är också belägna i området som Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.