Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 48A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3, ej hiss
  [Rum] => 1,5 rum
  [Area] => 28 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsförteckning [Tomtareal] => [Avgift] => 1 541 kr/mån )

Lundagatan 48A

KLASSICISTISK ETTA HÖGST UPP I HUSET MED FUNKTION SOM EN TVÅA

TEXT:MURÉN STYLING:VANKEPPEL FOTO:PEDERSEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 48A
Område
Södermalm
Våning
3, ej hiss
Rum
1,5 rum
Area
28 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsförteckning
Avgift
1 541 kr/mån

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1937 Theodor Kellgren

Fastigheterna i kvarteret Gnejsens östra del bebyggdes av stiftelsen Wilhelm Govenii Minne, vars uppgift var att uppföra goda byggnader för samhällets mindre bemedlade, främst änkor och deras barn. De två parallella husen i fastigheten Gnejsen 2 byggdes 1932 och fem år senare byggdes Gnejsen 6, med fasad mot de tidigare byggnadernas gavlar. Arkitekt var Theodor Kellgren. Fast det hann gå några år mellan byggnadernas tillkomst är de väldigt lika. Däremot är skillnaden mot kvarteret Marmorn intill slående. Marmorn, som stod klart före Gnejsen, är radikal funktionalism, medan Gnejsen 2 och 6 är klassicistiska i stil. Fastigheterna gör ett nästan herrgårdsliknande intryck med sitt fina läge där de två flygelbyggnaderna flankerar huvudbyggnaden dit en stor trappa leder upp från Lundagatan.

FÖRENINGEN

Brf Gnejsen 2

Föreningen

Brf Gnejsen 2 (org. 716420-1621) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Gnejsen 2 och Gnejsen 6 år 2003. Föreningen består av 3 flerbostadshus med adresserna Lundagatan 46 - 52 och omfattar totalt 169 lägenheter varav 164 lägenheter med bostadsrätt (6.487kvm), 5 lägenheter med hyresrätt (204 kvm) samt 18 lokaler (414,6 kvm). Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 326 kr / kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 2 mkr. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensam el

Föreningen har ett gemensamt elavtal för alla boende och lokaler i husen, detta betyder att det är föreningen som står för alla elabonnemang och varje lägenhet/lokal betalar för den egna förbrukningen. När nya lägenhetsinnehavare flyttar in behöver de inte göra en flyttanmälan till elnätsbolaget utan ansluts automatiskt till föreningens elavtal. I och med att föreningen köper in all el får de ett mycket förmånligt el-pris. Kostnaden för den egna förbrukningen läggs på samma avi som avgiften.

Renoveringar, i urval

2021 renovering av lek och grillplats, gemensam el för alla lägenheter och lokaler, 2020 målning; grovsoprum, barnvagnsrum och tvättstugor, Renoverat avlopp Port 48 A, 2019 energideklaration och OVK utförd, lokal ombyggd till två bostadsrätter, 2018 målning staket och källarutrymme, nya förråd på vinden 46-48 och 50-52, 2017 dränering och dagvatten baksida av 50-52, 2017 ny plantering, renovering av vissa fasader, renovering av föreningslokalen och källarutrymmen, , 2011 föreningens gård renoverades, 2000 totalrenovering av fastigheterna med bl a stambyte, omdragning av elstammar, putsning av fasad och nytt tak, detta blev klart 2002.

Planerade renoveringar

Mellan juni – oktober 2021 pågår en fönsterrenovering av nästintill samtliga fönster i föreningen, i övrigt följer man en underhållsplan.

Bredband och kabel-tv

Alla lägenheter är anslutna till fibernät via Ownit med hastigheten 1000/1000 Mbit/s. En obligatorisk avgift på 100 kr / månad tillkommer. Kabel-tv via Comhem vars basutbud ingår i avgiften.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 2 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i varje hus, grovtvättstuga finns i hus 50-52, cykelrum, barnvagnsrum, fixar-rum, miljöstation samt föreningslokal. Medlemmar kan hyra föreningslokalen för ca 30 personer, som finns i källaren i hus 50-52

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%

Hemsida

www.gnejsen2.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i sep 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Skinnarviksberget är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en spännande kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor, kullerstenar, parker och grönska. Här doftar syrener och schersmin ljuvligt om våren. I grannkvarteret ligger Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och en fin trädgård. Samtidigt finns stadspulsen nära, men kort promenadavstånd till bland annat Hornstull med restauranger, barer, galleria, bra matbutiker och olika kommunikationsmöjligheter.