Type and press Enter.

Gröndalsvägen 33

CHARMFULL SEKELSKIFTESLÄGENHET FRÅN 1913 MED PRUNKANDE INNERGÅRD

TEXT: SVANTESDOTTER FOTO: SILVERSAGA

Denna bostad är såld

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gröndalsvägen 33, 4 tr
Område
Gröndal
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
34 m²
föreningens information
Avgift
2 120 kr/mån inkl värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
3 900 kr/år
Beräknat antal pers
2

DOKUMENT & MEDIA

Arkitekturen

Arkitekt: Fastighetsföreningen Ratten 1913

I kvarteret Ratten vid Gröndalsvägen uppfördes runt 1910 ett antal hus. Husen är i stram jugendstil och utgör ett bra exempel på det tidiga 1900-talets förstadsbebyggelse. Fasaderna är putsade, och här och var förekommer ristningar som livar upp de släta ytorna. Sockeln är i natursten. Det är en välskött bostadsrättsförening, och tvättstugan på gården vid Gröndalsvägen 33 uppdaterades med nya tvättmaskiner, nya torktumlare, nytt torkskåp och ny mangel för ett par år sedan.

FÖRENINGEN

Brf Rattmuffen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Ratten 1, Ratten 3, samt Ratten 13. Föreningen består av 64 lägenheter varav 59 st bostadsrätter samt 5 st hyresrätter. Föreningen har dessutom 12 st lokaler upplåtna med hyresrätt. Adresserna i föreningen är Gröndalsvägen 33, 37 samt 39. Husen uppfördes 1913 och föreningen bildades 2007.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över fastigheten 2009.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts Förvaltning i Östersund AB. Den tekniska förvaltningen sköts av MFS.

Renovering

2019, trapphusrenovering, säkerhetsdörrar, installation av fiber. 2017, stambyte i badrum och kök. 2015, renovering av portar samt hiss i nr 33. 2012, fönsterbyte, balkonger samt kakelugnarna i fastigheterna renoverades. 2011 byggdes en helt ny tvättstuga. Obligatorisk ventilationskontroll har genomförts.

Kommande renoveringar

2022/23 planeras en fasadrenovering. Enligt underhållsplanen skall denna renovering finansieras av befintliga medel.

Ekonomi

Föreningens kontaktperson ser ekonomin som god då stambyte precis utförts, ytterligare hyresrätter finns som dolt tillgång och intäkt från lokalerna ligger på ca 400.000 kr per år. Föreningens skulder uppgår i dagsläget till ca 25,4 milj kr vilket get en belåning på ca 8 900 kr/kvm. Föreningen har under 2018 upplåtit en tidigare hyresrätt med bostadsrätt. Under 2019 uppläts ytterligare en bostadsrätt som tidigare varit grovsoprum. Föreningen har ca 6,3 mkr i kassan och amorterar ca 750 000 kr/år på sina lån.

Avgift

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen. På föreningens hemsida finns ansökansblankett och information kring detta. http://www.brfrattmuffen.se/

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

Föreningen har en städdag på våren och en på hösten, med efterföljande fika.

Tvättstuga

Nybyggd tvättstuga i anslutning till Gröndalsvägen 33. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Mycket trevlig innergård med planteringar och grillar. Gott om plats för cykelparkering/Barnvagnsförråd i port 33.

Månadsavgift, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, balkongavgift, bredband och kabel-tv bas. Kabel-TV bas via Sappa. Bredband via Stockholms stadsnät, Fiber, 200 mbit/s. 95kr av månadsavgiften avser kostnaden för bredband och kabel-tv bas.

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Förråd

Bostadsrättshavaren disponerar ett vindsförråd.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (ca 1 180 kr) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet/pant (ca 470 kr).

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-02, senaste årsredovisning samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här ligger också det klassiska anrika konditoriet Lundbergs med inredning i original från 1940-talet. Till Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, och till Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer, är det endast en kort promenad. Du når även Hornstull och Södermalm till fots på cirka kvarten.