Type and press Enter.

Ehrensvärdsgatan 4

VÄLDISPONERAD ETTA I EFTERTRAKTADE KVARTER

TEXT: BERTHELS FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ehrensvärdsgatan 4
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
1 rum
Area
25 m²
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
869 kr/mån inkl. värme och vatten.

Allmänt om fastigheten

El
2 700 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 100 kr/år
Beräknat antal pers
2

Arkitekturen

Arkitekt: 1930 Lundequist

Jaktvarvet 2 är ett klassicistiskt betonat funkishus i sju våningar, som stod klart för inflyttning 1932. Byggnaden ritades av Joel Lundeqvist och kännetecknas bland annat av sin ståtliga port, som omges av granit, och ett ovanligt tjusigt trapphus med marmorgolv och väggmålningar. Lägenheterna är övervägande av mindre format och bjuder på fina originaldetaljer som parkettgolv, stora fönster och tidsenliga, profilerade snickerier.

Fastigheten har genomgått viss ombyggnation under åren, bland annat efter att ha drabbats av en eldsvåda på 1940-talet, men är i det stora hela i fint, ursprungligt skick. Här finns idag en välskött bostadsrättförening med 42 lägenheter, 1 lokal med hyresrätt och gemensam solig innergård med stor gräsmatta.

FÖRENINGEN

Brf Jaktvarvet 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Jaktvarvet 2 i Stockholms kommun. Huset består av 42 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Lokalen upplåts som kontor. Föreningen är en äkta förening.

År föreningen övertog fastigheter

Brf Jaktvarvet 2 övertog fastigheten år 1984.

Mark

Föreningen äger marken, så ingen oro för eventuell tomträttsavgäld finns.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av FRUBO AB.

Renovering

Huset byggdes 1931, och här följer ett antal renoveringar sedan dess.

2018 – fönsterrenovering.

2017 – nya entrédörrar mot gård samt säkerhetsdörr till källaren.

2014 - nya grönytor mot gatan.

2012 - postboxar installerades för samtliga lägenheter.

2010/2011 - radonmätning och energibesiktning utförd.

2008 - tvättstugan renoverades och ny maskinpark sattes in.

1999 – dränering av grund.

1997 – stambyte i badrum samt slipning av marmorgolv i trapphus.

1994 - stambyte i kök.

1987 – trapphuset målades om, taket renoverades och byttes, fasader renoverades, balkonger på översta våningen renoverades.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade eller diskuterade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till drygt 870 000 kr, vilket innebär knappt 500 kr/kvm bostadsrättsyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten. Inga planerade avgiftsförändringar finns. Avgiften ligger i nuläget på 409 kr/kvm – snittet för innerstan är 600 kr/kvm. Avgiften höjdes under Q4 2018, och ingen ytterligare avgiftsförändring är planerad eller diskuterad.

En överlåtelseavgift tas ut vid försäljning om 2,5 % av prisbasbeloppet och faktureras säljaren. Vid pantsättning utgår en avgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant - 2019 innebär det 465 kr.

Förråd

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel finns i källaren. Här finns även cykelförråd. En solig innergård med stor gräsmatta, träd och buskar finns på husets baksida.

Bredband och tv

Levereras av Com Hem och tecknas separat av respektive lägenhet.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns inom familjen, max 2 delägare och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %. Föreningen har ett bosättningskrav - den som köper lägenheten ska helt enkelt avse att bosätta sig där.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt kontakt med styrelsen under januari 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du alldeles intill Kungsholmens paradgata Norr Mälarstrand, där du hittar ett helt gäng populära restauranger med utsikt över Riddarfjärden. Vilken blir din favorit? Mälarpaviljongen, Trattorian, Orangeriet eller kanske den nyöppnade indiska pärlan Shanti Culture Club? Du har dessutom både flerfaldigt Gulddrakebelönade bistron/bageriet Petit France och mysiga caféet Newt bara ett par kvarter bort. Gillar du småstadskänsla och att flanera bland små butiker? Då är Hantverkargatan ett givet val! Föredrar du en joggingtur? Följ kajen åt valfritt håll och ta dig runt en eller flera av innerstadens holmar! Du har även nära till Rålambshovsparken, med utegym, picknick-vänliga gräsmattor och en amfiteater där Parkteatern spelar om sommaren. Uppe vid Fridhemsplan hittar du all tänkbar service, tunnelbana och flera busslinjer (bland annat stombussarna 1, 3 och 4).