Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 62
  [Område] => Södermalm - Sofia
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 145 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband )

Katarina Bangata 62

CHARMIG GENERÖS ETTA MED STOR BALKONG HÖGT UPP

TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTO: OZOLLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 62
Område
Södermalm - Sofia
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
37 kvm
Förvaltares information
Avgift
2 145 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
baseras på schablon

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1926

Huset på Katarina Bangata 62 i fastigheten Räfsan 4 ritades tillsammans med grannfastigheterna Räfsan 5 och Räfsan 6 av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. De tre fastigheterna i kvarteret Räfsan uppfördes under åren 1926–1927 i nyklassicistisk stil och har sex våningar med indragen kungsvåning längst upp. Föreningen innefattar 160 bostadsrätter, tolv hyresrätter och fyra lokaler i totalt tre hus. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts tre gånger under de senaste åren, 2010. 2011 och 2013. För de boende finns bland annat en trevlig grönskande innergård med flera sittgrupper, blomstrande rabatter om sommaren och julgran till jul. Gården är en plats för såväl grillfester som födelsedagskalas och studentfirande. Föreningen har även en gästlägenhet som boende kan hyra åt gäster.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Räfsan 6 år 2001, och som omfattar adresserna Ringvägen 155 samt 155 A-C. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 162 bostadsrätter och 10 hyresrätter. Föreningen upplåter även 4 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 150 kr/kvm/bostadsrättsyta. Snittet på Södermalm ligger på 6000 kr/kvm. I kassan finns drygt 1 mkr.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill. Ett soprum med sorteringskärl för metall, papper, glas och plast finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Renoveringar, i urval

2019 byte av maskinell utrustning i tvättstuga samt brandtätning av garage, 2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

En underhållsplan sträcker sig fram till 2037. Inga större renoveringar är planerade i närtid.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i klassiska och kreativa kvarter med mängder av trevliga butiker, caféer och restauranger inom kort avstånd, till exempel runt Nytorget. Tre kvarter åt andra hållet ligger Skanstull med än fler butiker, restauranger och serviceinrättningar samt tunnelbana. Katarina Bangata är en av Södermalms lummigaste gator och här bor du granne med både Lilla Blecktornsparken och Vita Bergen där du bland annat kan se Parkteaterns föreställningar under hela sommaren och ha picknick i gröngräset. Dessutom finns här en vacker kulturmiljö med bland annat trähusbebyggelse från 1700-talet.