Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 21
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 5, ej hiss, Eventuellt installeras hiss i framtiden 
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 105 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 4 062 kr/mån Inklusive: Värme, Vatten. Avgiften betalas kvartalsvis i förväg. )

Katarina Bangata 21

VACKER STOR TREA MED TVÅ KAKELUGNAR OCH BALKONG

TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHAN SPINELL STYLIST: RYDMANSHEM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 21
Område
Södermalm
Våning
3 av 5, ej hiss, Eventuellt installeras hiss i framtiden
Rum
3 rum och kök
Area
105 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
4 062 kr/mån Inklusive: Värme, Vatten. Avgiften betalas kvartalsvis i förväg.

Arkitekturen

Arkitekt: Victor Dorph & Anders Höög 1904

Under 1900-talets första år uppfördes vid Katarina Bangata och Skånegatan under 1900-talets första år en rad med fem bostadshus. Fyra av dem ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög, däribland Pelikanen 9 på Katarina Bangata 21 som stod klar 1904. Dorph och Höög var vid den tiden förmodligen Stockholms mest produktiva arkitekter. 1908 stod deras signaturer på 55 av 187 inlämnade byggnadslovshandlingar i staden. Pelikanen 9 är ett bostadshus i fem våningar samt suterrängvåning. Husets gråputsade fasad är idag förenklad gentemot originalritningarna som hade en mer riklig dekor. Fönstren är av korspoststyp och härstammar troligtvis från runt 1935 då huset genomgick en omfattande renovering och fick bland annat centralvärme och badrum. Kanske var det även då som fasaden förenklades. Bf Eken nr 6 upa bildades redan 1921 och består av 26 lägenheter.

FÖRENINGEN

Bostadsföreningen Eken 6 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsföreningen Eken nr 6 u.p.a (org. nr 702000-4250) innehar en fastighet med ett bostadshus med adressen Katarina Bangata 21. Huset bebyggdes 1904. Föreningen upplåter 22 st lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 1921

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning har skötts av STOR Totalredovisning i Stockholm AB och teknisk förvaltning har skötts av FT Drift. Föreningen har under 2016 varit medlemmar i Bostadsrätterna.

Viktigare genomförda renoveringar

1994 Byte av el-stigare och uppgradering till tre-fas. 2002 Omläggning av tak. 2003 Renovering av trapphus och ett partiellt byte av V/A stammar utfördes. 2005-2006 Partiellt byte av V/A-stammar. 2006 Ommålning av fönster samt renovering av fasad mot gård. 2009 Partiellt byte av V/A-stammar. 2013 Byggdes balkonger. 2013 Förbättringsåtgärder gällande fjärrvärmesystemet. 2015 Målning av fönster samt renovering av fasad mot gatan. 2015 Förbättringsarbete av tak. 2015 Stamspolning. 2018 Indragning av fiber.

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar byggnation av hissar och inredning av vind. Beslut är taget av stämman och bygglovshandlingar inlämnat. I samband med byggnation av hiss kommer sop- och cykelrum i källaren renoveras

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 3,8 mkr. I kassan finns cirka 1,2 mkr. Vilket ger lite drygt 2000 kr lån/kvm/bostadsyta.

Föreningens intäkter uppgick 2017 till 1 395 424. Av dessa var 410 263 hyresintäkter och 854 796 avgifter.

Avgifter

Ingen höjning av avgifterna är planerad. Obligatorisk kostnad för bredband med 165 kr/mån samt för kabel-tv med 115 kr/mån tillkommer. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Andrahandsuthyrning

För att få upplåta sin lägenhet i andra hand krävs styrelsens tillstånd.

Se vidare information på föreningens hemsida: https://bfeken.wordpress.com/hyra-ut-i-andra-hand/

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättshavare måste enligt stadgar teckna och vidmakthålla hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trapphus och gemensamma utrymme städas av firma som är anlitad av föreningen.

Föreningen har två gemensamma städdagar per år, en på våren och en på hösten. Då städas gården och gemensamma utrymmen gås igenom och ovidkommande prylar slängs.

Städdagarna brukar avslutas med enklare förtäring och dryck.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källaren. Här finns torkskåp, torktumlare och två tvättmaskiner. Det är klinkers på golvet och det finns bänkyta och ho.

Gemensamma utrymmen

Inga andra gemensamma utrymmen

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser

Bredband och TV

Fiber installerades våren 2018. Kabel-TV levereras av ComHem

Kostnaden för kabel-TV och bredband är inte fördelad efter andelstal utan det är samma kostnad för varje lägenhet oavsett storlek.

Kostnaden för kabel-tv och bredband är inkluderad i avgiften.

Förråd

Till bostadsrätten följer två förråd, ett mindre i källaren och ett större på vinden.

Övrigt

Se mer information om föreningen på deras hemsida https://bfeken.wordpress.com

OMRÅDET

Här bor du i händelsernas centrum men med ett lugnt och fritt läge vid Katarina Bangatas breda allé, nära båda SoFo-kvarteren, Götgatan och Medborgarplatsen. Trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer, biografer och teatrar - allt ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Bara i huset och kvarteret finns ett stort antal restauranger och caféer, som Whitmans deli, Chutney, Bananas med flera. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Skånegläntan, Nytorget och Vita Bergen i närheten.