Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 64, 6tr
Område
Södermalm - Nytorget
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
50 m²
Avgift
2 604 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El
3 400 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Total driftskostnad
6 600 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: BJÖRN HEDVALL 1926-1927

Fastigheten på Katarina Bangata 64 i kvarteret Räfsan 5 ritades tillsammans med grannfastigheterna Räfsan 4 och Räfsan 6 av Björn Hedvall som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. De tre fastigheterna i kvarteret Räfsan uppfördes under åren 1926-1927 i nyklassicistisk stil och har sex våningar med indragen kungsvåning längst upp. På 1980-talet inreddes även vinden. Föreningen innefattar 159 bostadsrätter, tolv hyresrätter och fyra lokaler i totalt tre hus med sex våningar vardera. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts tre gånger under de senaste åren, 2010. 2011 och 2013. För de boende finns bland annat en trevlig grönskande innergård med flera sittgrupper, blomstrande rabatter om sommaren och julgran till jul. En plats för såväl grillfester som födelsedagskalas och studentfirande. Föreningen har även en gästlägenhet som boende kan hyra åt gäster.

FÖRENINGEN

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Föreningen

Brf Räfsan 4, 5 och 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Räfsan 6 år 2001, och som omfattar adresserna Ringvägen 155 samt 155 A-C. Föreningen består av tre flerbostadshus i 4-6 våningar med totalt 172 lägenheter varav 160 är bostadsrätter, 12 är hyresrätter och 4 är lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en trevlig gemensam innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 300 kr/kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Obligatoriskt tillägg tillkommer med 150 kr/månad för bredband 100 Mbit och kabel-tv grundutbud, samt med 75 kr/månad i balkongavgift.

Förvaltning

Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, samt cykelrum, barnvagnsförråd och dessutom en nyrenoverad gästlägenhet för uthyrning för 350 kr/dygn. Den trevliga innergården utrustas sommartid med utemöbler och grill.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 brandbalkonger, 2017 OVK, stamspolning, 2015 nytt elektroniskt låssystem, fönsterrenovering av samtliga fönster, 2014 byte av undercentral för fjärrvärme, 2013 underhåll av värmestammar, nya balkonger, modernisering av hiss på Ringvägen 155 C, 2012 byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem, 2010 renovering av innergård, 2007 trapphus, portar och fönster, 1989 rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

Uppfräschning av tvättstuga samt trapphus.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Ownit för bredband med 100 Mbit/s.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i klassiska och kreativa kvarter med mängder av trevliga butiker, caféer och restauranger inom kort avstånd, till exempel runt Nytorget. Tre kvarter åt andra hållet ligger Skanstull med än fler butiker, restauranger och serviceinrättningar samt tunnelbana. Katarina Bangata är en av Södermalms lummigaste gator och här bor du granne med både Lilla Blecktornsparken och Vita Bergen där du bland annat kan se Parkteaterns föreställningar under hela sommaren och ha picknick i gröngräset. Dessutom finns här en vacker kulturmiljö med bland annat trähusbebyggelse från 1700-talet.