Type and press Enter.

Linnégatan 20

VÄLPLANERAD FUNKISFYRA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

SKRIBENT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Per Johansson
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Linnégatan 20
Område
Östermalm
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
4 rum
Area
73 m²
Enligt uppmätning
Avgift
3 374 kr/mån I avgiften ingår VA, kabel-TV och bredband. Obligatoriskt tillägg för uppvärmning om 663 kr/mån tillkommer.

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid 1942

Brunfisken 17 ritades av arkitekt Archibald Frid och stod färdigt 1942. Det är ett bostadshus i fem till sju våningar beläget i hörnet av Linnégatan och Majorsgatan. Den klassiska funkisfasaden har nyligen renoverats och slätputsats i en vit nyans. Huset fick även nya balkongfronter i stället för de som sattes dit vid en renovering på 1970-talet. Dessa har fronter av perforerad plåt och är målade i en ljust grön nyans, precis som fönstersnickerierna. Här huserar sedan huset var nytt Brf Brunfisken 17. Föreningen består av 58 bostadsrättslägenheter och fyra lokaler med hyresrätt.

FÖRENINGEN

Brf Brunfisken 17

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Brunfisken 17 (org. nr 702000-2718) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes 1942 och är beläget på Östermalm. Föreningen upplåter 58 st lägenheter med bostadsrätt och även 4 st lokaler med hyresrätt. Mer information om föreningen och fastigheten finns på föreningens hemsida: www.brunfisken17.bostadsratterna.se

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 1942.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Princip Redovisning AB.

Renoveringar

1994 Takrenovering.

1999 Hiss och tvättstuga renoverades, ny maskin sattes in 2013.

2001 Stambyte både kök och badrum.

2001 Byte av elstigare.

2005 Ny entréport sattes in.

2007 Avloppsstammarna i källaren bytta.

2010-2012 Nytt värmesystem och fönsterrenovering.

2012 Kabel-tv och internet från Alltele.

2013 Renovering av trapphus.

2014 Uppgradering av tvättstugan.

2016 Fasad, stuprännor och balkonger renoverades.

Kommande renoveringar:

Inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

God ekonomi. För mer information se årsredovisningen.

Avgifter

Inga beslutade avgiftsändringar. OBS! En obligatorisk avgift för uppvärming tillkommer, för denna lägenhet 663 kr/mån. Det totala som måste betalas är därmed 4.037 kr/mån. I avgiften ingår VA, kabel-TV och bredband (100/100) via Alltele. Avgiftrna betalas kvartalsvis.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Städning utförs av extern firma.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och mangel samt torkrum.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugan samt cykel- och barnvagnsrum i källaren. Sopnedkast för hushållsavfall.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av Alltele. Både kabel-TV och bredband (100/100) ingår i avgiften. Boende kan även själva beställa olika tilläggstjänster via Alltele.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt från kontaktperson 2018-02-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Östermalm ger dig såväl pampiga stadskvarter, som strandpromenad, gröna parker och stråk. Här behöver du inte sakna något, kvarteren ger dig det bästa av det mesta i fråga om restauranger, caféer, nöjen, shopping, kultur och kommunikationer. Här bor du med ett fantastiskt läge centralt i stadsdelen och behöver inte sakna något. Östermalmstorg ligger runt kvarteret och du når både Stureplan och Karlaplan med en kort promenad. Till oasen Humlegården ser du till och med från lägenheten. Detta är en oas i området, inte minst för barnfamiljer. Att promenera ner till Strandvägen och vidare ut på Djurgården blir lätt ett nöje här. Vill du åka kollektivt har du tunnelbanan runt hörnet och ett flertal bussar passerar i närheten.