Type and press Enter.

Lill-Jans Plan 6

SEKELSKIFTE VID LUGN OCH TYST INNERGÅRD, MÖJLIG TREA

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lill-Jans Plan 6
Område
Östermalm
Våning
0 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
61 m²
Avgift
2 884 kr Inkl.: värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Total driftskostnad
2 400 kr/år
Beräknat antal pers
1

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Victor Dorph och Sam Kjellberg 1897

Under 1890-talet byggdes det för fullt i kvarteret Tallen och på tomt 23 på Lill-Jans Plan 6 uppfördes ett hus som stod klart 1897. Arkitekter var Victor Dorph och Sam Kjellberg. Dessa två kamperade ihop under endast två år, men har var för sig och ihop med andra ritat ett stort antal byggnader i Stockholm. Tallen 23 består av ett gathus med ett tillhörande gårdsflygel i fem respektive fyra våningar. Byggnaden bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende såväl exteriört som interiört, där bland annat den fina entréportalen imponerar. Fasaden har ett centrerat burspråk upp till våning tre trappor och det accentueras av en dekorativ trappgavel ovan takfoten. Intill burspråket finns två vackra smidesbalkonger som är jämngamla med huset. Fönstren är av T-poststyp och sattes troligen in i början av 1950-talet. Brf Tallen 23 är en trevlig och välskött förening med god ekonomi. Man har en lugn och tyst innergård med utemöbler, växter och cykelparkering. Till föreningen hör en gemensam tvättstuga, hobbyrum, barnvagns- och cykelförråd och källarförråd.

FÖRENINGEN

Brf Tallen 23

Föreningen

Brf Tallen 23 (org. nr 716411-6944) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Tallen 23 år 1999. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 20 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Husen förenas av en lugn och tyst innergård. Marken innehas med äganderätt.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, hobbyrum, cykelrum samt barnvagnsförråd. Lugn och välvårdad gemensam innergård.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Calculare i Österskär AB. Teknisk förvaltning sköts av POS Fastighetsvård AB.

Bredband och kabel-tv

Bredband fiber via Open Universe (boende tecknar abonnemang och betalar själv). Kabel-tv grundutbud ingår i månadsavgiften.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 227 kr per kvm boarea. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar i urval

2013 hiss utbytt, 2004 trapphus, 2001 fönster, 1988 stambyte i kök och badrum, nya el-stigare, fasad, tvättstuga

Städning och städdagar

Städningen sköts på entreprenad av Anettes Fönsterputs AB.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med ett fantastiskt läge lika nära Stureplan och citypulsen som Lill-Jansskogen med löpspår och 4H-gård. Här bor du också nära till exempel Stockholms stadion, Östermalms IP, Tennisstadion och GIH-badet. Samtidigt har du Humlegården endast två kvarter bort och når Stureplan på ett par minuter. De kollektiva kommunikationerna är mycket goda. Du bor i kvarteret bredvid station Tekniska Högskolan, och även Stadion är nära liksom Östra station/Roslagsbanan där ett flertal busslinjer passerar och avgår. Den stora allén på Valhallavägen erbjuder många parkeringsplatser. Det är också väldigt smidigt att köra ut från stan via Roslagstull/Norrtull.