Type and press Enter.

Olof Skötkonungs väg 10

CHARM OCH STIL - TVÅA HÖGST UPP I HUSET I ASPUDDEN

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Olof Skötkonungs väg 10
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
57 m² + 2 m² biarea
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
2 989 kr/mån inkl värme, VA och Bredband

Allmänt om fastigheten

Beräknat antal pers
2
Kommentar
el + hemförsäkring á 500kr/mån

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Brag 1911

FÖRENINGEN

Brf Segersäll

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Gärdsmygen 5. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt. Huset uppfördes 1911.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS Facility Services AB och den tekniska förvaltningen sköts av Styrelsen med utsedd fastighetsansvarig. Det finns jouravtal för VVS.

Renovering

2015 Byte av ventiler och termostater i samtliga element i fastigheten. 2014 Byte från gas till fjärrvärme samt trapphusrenovering och nya säkerhetsdörrar. 2013 Fasad-, fönster- och takrenovering. 2012 Spolning av stammar samt byte av plåttak. 2006 Installation av värmeslingor i tak. 2002 Installation av tvättstuga i källaren. 2000 Takrenovering. 1999 Ny värmepanna, badrumsrenovering (helkaklat) och ventilation. 1983 Totalrenovering inklusive stambyte och ventilation.

Kommande renoveringar

För fastigheten finns en underhållsplan som upprättas årligen av styrelsen. Ingen större renovering planerad i närtid. 2017 nya ytskikt i tvättstuga samt vid ev. mindre dräneringsjobb för grunden. 2017 Installation av fiber till varje bostadsrätt/hyresrätt och byte av bredbandsleverantör.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2,65 Mkr, vilket ger cirka 2 435 kr per kvm boyta, en mycket låg belåningsgrad. Avgift/kvm ca 584 kr. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

På våren och på hösten (oftast i april och september) samlas föreningens medlemmar för att hjälpas åt med att underhålla de gemensamma utrymmena. Det avslutas med gemensam grillning på gården.

Tvättstuga

I källaren finns en tvättstuga som innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Gård med sandlåda för barn, grönyta samt grillplats. Det finns två cykel- och barnvagnsförråd. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV

I alla lägenheter finns bredbandsuttag för Bredbandsbolaget (fiberoptik som ger en nedladdningskapacitet på 60-100 Mbit/s) och TV/Bredbandsuttag från Com Hem. Föreningen har en gruppanslutning till Bredbandsbolaget. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen, men du betalar givetvis själv för tillkommande tjänster.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-11-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.