Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Industrigatan 5
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 1.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 36 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 126 kr/mån inkl värme, va och TV. 112 kr/mån tillkommer i obligatoriskt tillägg för fiber från Ownit.
)

Industrigatan 5

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG

TEXT: MUREN STYLING: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Industrigatan 5
Område
Kungsholmen
Våning
1.5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
36 kvm
Avgift
1 126 kr/mån inkl värme, va och TV. 112 kr/mån tillkommer i obligatoriskt tillägg för fiber från Ownit.

Driftskostnader

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 744 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
8 208 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt står för gas

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Jean Adrian 1936

Huset på Industrigatan 5, Skutan 36, ritades 1936 och stod klart för inflyttning 1937, men slutbesiktningen skedde inte förrän 1939. Byggherre var AB S:t Eriks garage och arkitekt var Jean Adrian. I Stockholm har Adrian har bland annat ritat det närliggande Sportpalatset vid S:t Eriksbron som får ses som hans främsta verk i staden. Här fanns såväl simhall och tennisbana som restauranger, teater och påkostade bostäder. Skutan 36 är ett klassiskt funkishus i fem våningar med garage i källaren. Fasaden är gulputsad och fönster och balkonger målade i grönt. Från början innehöll det 44 lägenheter om ett rum och kök med matrum eller med kokvrå. Sedan dess har även två lägenheter på vinden inretts och Brf Livbojen 36 består idag av 46 bostadsrätter. Man har hyresintäkter genom källarlokaler och garageplatser. I källaren finns också tvättstuga, cykelrum, återvinning och lägenhetsförråd.

FÖRENINGEN

Brf Livbojen 36

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Skutan 36, som är bebyggd med ett flerbostadshus på adress Industrigatan 5. Föreningen har 46 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt två uthyrda lokaler. Lokalernas yta är på totalt 828 kvm. Byggnaden ritades av arkitekt Jean Adrian och uppfördes 1936.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1998.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Deloitte AB. Den tekniska sköts av Driftia.

Renovering

2019 - Golv i lokalen, 2018 - Fönsterrenovering och källarstambyte, 2016 - OVK-besiktning, 2015 - Framtagande av underhållsplan, 2013 - Renovering av garage, 2012/2013 - Målning av yttertak, 2011 - Stamspolning, 2009 - Renovering av fönster, 1999 - Renovering av balkonger, 1997 - Stambyte i badrum och kök. Elstambyte, fasad- och ventilation.

Kommande renoveringar

2020 - Fjärrvärmecentral, 2021 - Ytskikt källare.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på cirka 16,2 Mkr, vilket ger cirka 8728 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ~400 kr (beroende på våningsplan). Föreningen får goda intäkter från lokalerna men är ändå i skattehänseende med god marginal en äkta bostadsrättsförening. Det finns i dagsläget inga planerade förändringar av avgiften. Från garage och lokal får föreningen en intäkt om ca 1 milj kr/år.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen (och en avgift tas ut för detta).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring. I avtalet ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Tvättstuga

En tvättstuga belägen i källaren med två bokningsbara delar. Varje del är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga, återvinningsstation, cykelrum samt källarförråd (det förråd som hör till lägenheten är cirka 4 kvm).

Garage

I fastigheten finns 13 garageplatser som föreningen förvaltar. Till dessa är det separat kö och garageplats kostar 2850 kr/månad.

Bredband och Kabel-TV

Fiber finns i huset och är indraget i alla lägenheter. Hastigheten är 1000/1000 och leverantören är Ownit. Alla medlemar debiteras en obligatorisk avgift för fiber om 112 kr/månad. TV levereras via Kabel-TV av Com Hem alternativt Ownit.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På den övre delen av Fridhemsgatan bor du lugnt och trivsamt utan särskilt mycket trafik. I omgivningarna finns pärlor som bageriet och caféet Le Petit Boudins, en bra vedugnspizzeria och den trevliga butikskombinationen Vintagefabriken och Swedish Nature Collaborations. Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med större butikskedjor, många mataffärer, restauranger och caféer väntar runt knuten. Dessutom tunnelbana och många busslinjer. Att promenera eller springa runt Kungsholmens alla fina strandvägar är alltid lika trevligt, och du går också snabbt över Sankt Eriksbron till Vasastan.