Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Nynäsvägen 339
Edvin Engström 1927
Gamla Enskede
STOR OCH CHARMIG ETTA VID GRÖN LUGN GÅRD
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: OZOLLAPA

I mysiga Gamla Enskede hittar vi denna 1920-talspärla som är en stor etta med kök. Det är en mysig och trivsam bostad med mjuka trägolv, spegeldörrar, djupa nischer och högt i tak. Från fönstren har du utsikt in mot en trevlig innergård som vetter mot villor och villaträdgårdar. Planlösningen är runtgående med generösa rum; allrum, kök med matplats och en möblerbar hall. Dessutom finns här ett mycket fint nyrenoverat badrum och en rymlig klädkammare. Här bor du i ett område med småstadskaraktär och med tillgång till en grönskande innergård med grillplats och utemöbler, kan du här leva lite av ett villaliv men med staden nära inpå.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 1 895 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
1 895 000 kr
1
20 Aug 16:23
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Nynäsvägen 339, gårdsläge
Område:
Gamla Enskede
arkitekt:
Edvin Engström 1927
Våning:
1 av 3
Rum:
1 rum och kök
Area:
45 m²
Avgift:
2 768 kr inkl. värme & vatten (+ obl. tillägg för bredband 135 kr/mån)
Pris:
1 895 000 kr (kr/bud)

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Kök

Köket är ett generöst rum med gott om plats både för matlagning och umgänge. Köksinredningen är byggd i vinkel och har vita luckor, bänkskivor av trä samt en diskbänk i rostfritt stål med dubbel diskho. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt 15x15-kakel. I köket finns spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl och frys. Vid köksfönstret har du plats för matbord. Köksväggarna är målade i en grågrön nyans som är kombinerad med bröstpanel av vitmålad pärlspont. Trägolvet är även det vitmålat. Köket nås från både hallen och vardagsrummet. Mellan köket och hallen sitter en dörr med glas i övre spegeln.

Allrum

Lägenhetens allrum är ett stort och luftigt rum som utan problem rymmer de funktioner du behöver. Rummet kan lätt delas upp i en sovdel och en umgängesdel. Rummet har också en rymlig klädkammare i anslutning. Närmast fönstret och vid dörren mot köket finns plats för en soffgrupp. I rummet finns det även utrymme för förvaringsmöbler och tv. Väggarna är målade i en lugn mörkblå nyans och på golvet ligger furugolv i original. Rummet skulle även enkelt kunna delas av med en glasvägg eller en uppbyggd vägg med innerfönster för den som vill ha ett helt separat sovrum. Eftersom rummet har två ingångar kan då sovrummet nås från hallen och vardagsrummet från köket.

Badrum

Det fina badrummet är tämligen nyrenoverat (dec 2017). Väggarna är kaklade med vitt 15x15-kakel satt i halvförband och på golvet ligger grågrön klinker från Höganäs försett med golvvärme. I rummet finns dusch, handfat och wc samt förvaring i ett klassiskt väggskåp med svängbar spegeldörr från Byggfabriken och på en öppen stringhylla. Blandare i handfat och dusch kommer från Tapwell.

Hall

Hallen är stor och rymlig, här finns möjlighet att möblera med förvaringsmöbler eller till exempel skrivbord. Innanför ytterdörren finns en nisch med en fin bevarad hatthylla. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Vattentunnan 339

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Vattentunnan 339 (org. nr 769609-9584) innehar fastigheten Vattentunnan 1. Bostadshuset uppfördes 1927-28 och är beläget i Gamla Enskede. Föreningen upplåter 11 st lägenheter med bostadsrätt och har även två st hyreslokaler. Husen värms upp med bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2003 och tog troligen över ägarskapet av fastigheten i närheten av det året.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad. Omförhandling sker 2027.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av City Ekonomikonsult i Stockholm AB. Teknisk förvaltning av föreningens byggnad sköts av styrelsen i egen regi.

Renoveringar

2018 - Jobb med bottenplattan, relining. Målning av ytor, uppföljning OVK. Förbättring av tvättstuga med nya maskiner, även 3-fas för kortare tvättprogram. Installation av fiber. 2017- Försäljning av en hyresrätt. Stamspolning samt lagning av stam i bottenplattan. Förbättrande åtgärder för brandsäkerhet. Renovering av trapphuset. OVK-kontroll genomförd med uppföljning året efter. 2016 - Fönsterrenovering, förstärkning av taket, dränering. 2004 - Brandsäkra dörrar till samtliga lägenheter. 2000-03 - Stambyte.

Kommande renoveringar

Översyn av värmeregleringen i fastigheten, renovering av en balkong.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 5 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 630 tkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta (530 kvm, areakälla Värderingsdata AB) uppgår till cirka 9.500 kr, snittet i Enskede uppgår till 6.000 kr. Föreningen har tack vare en hyresrättsavyttring kunnat amortera 1,5 mkr och har dessutom förhandlat till sig bättre räntesatser.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar i Stockholm.

Städning och städdagar

Medlemmarna sköter trappstädningen gemensamt via ett schema. Man städar en gång på en tvåveckorsperiod. Det finns inget motsvarande schema för utemiljön, men den hjälps man åt med också avseende gräsklippning och snöskottning. Städdagar hålls två gånger per år.

Tvättstuga

En tvättstuga finns i källaren med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. En upprustning skedde under 2018 med nya maskiner och 3-fas installerat för effektivare tvättprogram.

Gemensamma utrymmen

Förutom föreningens tvättstuga har föreningen användning av sin tomt. Utemiljön består av uteplats med gräsmatta och växtlighet. Det finns planteringar, bord, parasoll och grill. På gården finns även cykelparkering.

Parkering

Föreningen har sex/sju st parkeringsplatser på gården som får nyttjas fritt av medlemmarna, dessa går inte att reservera och kostar heller ingenting. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Fiberbredband erbjuds via IP-only medan Com Hem levererar kabelnätet. De flesta har ett förmånligt gruppavtal för leverans av 100/100 Mbit/s, men det är fritt fram att välja leverantör av tv och ip-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 135 kr/mån garanterar internet till denna bostad.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd på cirka 2 kvm (ej uppmätt).

Kontroll

Ovanstående grundas på officiella dokument från föreningen samt kontakt med styrelsen i juli 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskede är ett trivsamt område med mycket grönska och många vackra gamla hus och promenadvägar. I närheten finns många fina grön- och naturområden som Nytorpsgärde och Nackareservatet samt det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott i närområdet gör du det bland annat på Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Gamla Enskede Bageri. Här bor du ett par minuter från tunnelbanestation Sandsborg och du cyklar till Södermalm på tio minuter.