Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Samaritgränd 7
Sven Wallander 1927
Södermalm
Välplanerad 20-talsetta i Södermalms drömkvarter
STYLING:RYDMAN FOTO:SPINELL TEXT:NYSTED

ACCEPTERAT PRIS VISAS Sön 18/8 kl. 12 - 12.45 Välkomna! Samaritgränd är en lugn återvändsgata, omgiven av de där små guldkornen som gör Södermalm till den sköna och avslappnade stadsdel det är. Här, i ett vackert 20-talshus, hittar du en välplanerad och ljus etta, med ett luftigt vardags- och sovrum. Generöst ljusinsläpp från ett stort fönster ut mot en lummig innergård och snyggt kök och badrum i direkt anslutning till hallen. Vackra trägolv genomgående, liksom fina snickerier, lister och tidstypiska dörrar i original. Ett perfekt första, eller lite mindre boende för en, med ett rikt krog-, kultur- och parkliv utanför porten.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Tommy Långsten
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Samaritgränd 7, 1 tr
Område:
Södermalm
arkitekt:
Sven Wallander 1927
Våning:
1 av 4
Rum:
1 rum
Area:
22 m²
Avgift:
1 320 kr inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv
Pris:
2 600 000 kr Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El:
1 763 kr/år
Försäkring:
1 197 kr/år
Total driftskostnad:
2 960 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Baserat på nuvarande ägares livsstil.

Allmänt

Stig in i ett vackert 20-talshus och en riktigt hemtrevlig etta med välbevarade klassicistiska inslag och vackert trägolv. Det här är en charmig och ombonad lägenhet som disponerar sina 22 kvadrat på bästa sätt. Rymligt kök och hall i vitt, med dekorativa detaljer i svart och ett fräscht badrum med goda förvaringsmöjligheter. Härligt och lättmöblerat vardagsrum med vackert fönster ut mot den gemensamma innergården, där det finns grill och flera sittplatser för mysiga sommarkvällar. I föreningen finns även stor tvättstuga med flera maskiner och torkrum, ett hobbyrum och en lokal att hyra till fester och kalas. Till lägenheten hör också ett vindsförråd. Ett mycket attraktivt och bekvämt boende, med närhet till både kommunikationer, promenadstråk och grönområden.

Kök

Modernt, helkaklat Ikea-kök i vitt, med matchande skåpinteriör och dekorativa handtag i svart. Här målades det nyligen om och totalrenoverades även under 2015. Det är gott om både förvaring och arbetsyta, med vägghängda hyllor i trä för köksutrustning eller kokböcker, en stilren arbetsbänk i svartmålat trä, vit diskho och dekorativ blandare. Det finns också ytterligare vägghyllor ovanför ytterdörren som löser övrig förvaring. Spis med induktionshäll och kromad spiskåpa och inbyggd kyl/frys från Ikea. Snyggt, gråmålat trägolv.

Vardagsrum

I det mysiga vardagsrummet, skänker ett stort, härligt fönster ut mot den lugna och lummiga innergården mycket rymd och ljus. Här går de nymålade väggarna i en behaglig, ljusgrå ton som kontrasterar fint till de vita snickerierna och dörrarna i original. Det är gott om svängrum för både matplats, säng och förvaringsmöbler med vackert, vitlaserat trägolv som pricken över i:et. Badrum Fräscht och helkaklat badrum i vitt med ljusblå klinkers. Dekorativ vägghylla ovanför toaletten med en matchande toasits i svart, dusch och handfat med stor spegel. Ett rymligt, väggfast skåp i vitt löser all din förvaring.

Hall

Mysig liten hall i vitt med svarta detaljer, intill det helkaklade köket. Vita snickerier med undantag för en svartmålad dörr in till toaletten. Väggfasta hyllor ovanför ytterdörren löser delar av förvaringen för både kök och hall. Gråmålat trägolv.

Brf Postiljonen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Postiljonen 13. Föreningen består av 147 lägenheter med bostadsrätt och 9 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt Sven Wallander

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1927. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är SBC. Den externa revisionen från Toresson Revision. Fastighetsskötsel sköts av Storholmen fastighetsförvaltning och städning av Di-Ma's Lokalvård.

Renoveringar

Se sid 3 i årsredovisningen. Fasadrenovering 1974 - Stambyte 1982 - Takrenovering 1990 - Byte av elstigar 1992 - Renovering av balkonger och fasad mot innergården 2012 - Spolning av stammar 2013.

Kommande renoveringar

Installation av bergvärme under hösten 2019. Fasad och balkong renovering planeras inom kommande åren. Annars sker mindre löpande underhåll enligt underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening och har varit skuldfria fram tills nu, ett lån på 4 230 000 kr för investering i bergvärme har upptagits. Kommande underhåll kommer finansieras delvis med egna medel samt upptagande av nya lån. Föreningen har även diskuterat avgiftshöjning. Föreningen har även genomfört kostnadsbesparingar i form av bergvärme, gemensamhetsel samt omförhandlingar av avtal

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för trappstädning och är inget de boende själva behöver sköta.

Hushållsel:

Gemensam debitering av hushållsel, individuell förbrukning faktureras enskild medlem i samband med avgiftsavisering.

Tvättstuga

Föreningen har fyra tvättstugor (två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare i varje) varav en är drop-in med god tillgänglighet.

Gemensamma utrymmen

Två cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyrum, samlings-/festlokal med enkel köksvrå, bord, stolar samt bordspingis. Kan bokas utan kostnad. Belägen på källarplan i Wollmar Yxkulls-huset och övernattningslägenhet på Dr Abelin våningssäng med en dubbel nere och en enkel i överslafen. Toalett men ej dusch. (300 kr/natt).

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 3 kvm med ca 3 m takhöjd).

Bredband och kabel-tv

Bredband via fiber och anslutning mot Bredband 2 eller via Comhems kabel-tv-nät. Kabel-tv via Comhem (basutbud ingår i månadsavgiften).

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Minsta ägarandel:

10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-07-26, årsredovisning 2017/2018 och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Övrigt:

Lägenheten är 21,5 kvm i föreningens information.

OMRÅDET

En öl på Rival, espresso på Mellqvist eller pasta på Pane Vino? Vad du än föredrar är det helt klart en lyx att ha nära till både Mariatorget, Bysis Torg och Zinken, med fina promenader och gröna utkiksplatser som Skinnarviksparken och Tantolunden på krypavstånd. Här levererar service-och nöjesutbudet på bästa Södermalmsvis, med bra matbutiker, fik, barer och härliga kvarterskrogar i närområdet. Du bor på en återvändsgata, mellan Krukmakar- och Wollmar Yxkullsgatan och kan njuta av lugnet, utan att behöva försaka något. Självklart har du också full access till goda kommunikationer. Bussar, pendel- och lokaltåg vid Södra station och nära till tunnelbanans röda linje, som tar dig till Slussen och Hornstull på ett litet kick.