Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ölandsgatan 48
LÖFGREN & OTTERSTRÖM 1910-1912
Södermalm - Sofo
LJUVLIGT NÄSTE MED TAKTERRASS I SÖDERLÄGE
FOTO: OZOLLAPA STYLIST: VIRKKUNEN TEXT: MURÉN

TERRASS I SÖDERLÄGE UTAN GRANNAR - FANTASTISK SKICK - SKULDFRI BRF. Alltså WOW! Den här bostaden har verkligen alla rätt! Högt upp i en gårdsflygel och med gavelläge, fönster och en stor terrass i söderläge. Lägg därtill ljusa och luftiga rum med över tre meter i takhöjd, ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck, trägolv och betonggolv ljuva att gå barfota på samt nyrenoverade kök och badrum. Detta är ett eget näste i staden, mitt i smeten men med ett lugnt gårdsläge och utsikt över vackra plåttak. Unik är inte en överdrift och ljuvligheten är total. Till på köpet ligger detta drömhem i en skuldfri och solid förening med låga avgifter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

25
Visning söndag 25 aug 14:30 - 15:30
Välkommen på visning
26
Visning måndag 26 aug 17:30 - 18:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ölandsgatan 48
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
LÖFGREN & OTTERSTRÖM 1910-1912
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
59 m²
Avgift:
2 086 kr ink värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (1000 mbit) & balkongavgift
Pris:
5 450 000 kr Utgångspris

Allmänt

Detta är en bostad omöjlig att inte tycka om, en minutiöst renoverad pärla. Via fönster i öster, söder OCH väster är det solläge hela dagen. Högt i tak, höga fönster med djupa nischer och gamla trägolv sätter karaktär och ger trivsel. De gamla trägolven är behandlade med vit transparent hårdvax. Bostaden bjuder in till umgänge och middagar på terrassen, samtidigt som den är en lugn reträttplats att koppla av på. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Kök

Köket ligger som första rum till vänster om hallen. Det är ett parallellkök med arbetsytor i rummets främre del och matplats för fyra till sex personer inne vid fönstret. Köket är nyrenoverat och har vita släta fronter med bänkskivor av trä. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och i köket finns även induktionshäll, ugn och fläkt. Vid matplatsen finns en platsbyggd sittbänk med förvaring och i väggen ovan denna sitter ett snyggt innerfönster med svartlackad spröjs som också ger ett extra ljusinsläpp via sovrummet. På golvet ligger vacker gjuten betong.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger rakt fram från hallen och är ett inbjudande och ljust hörnrum med fönster respektive glasdörrar i två väderstreck, och i och med en öppen förbindelse med det intilliggande sovrummet nås rummet av ljus även från ytterligare ett håll. Här finns gott om plats för soffgrupp och annan möblering. Självklart står dörren till terrassen öppen så fort vädret tillåter, vilket gör ytorna än större och luftigare.

Terrass:

Wow! Utanför de glasade pardörrarna i vardagsrummet uppenbarar sig en fantastisk terrass, ett cirka 10 kvm stort extrarum med himlen som granne. Här finns plats för både utemöbler, blommor och odlingar. Söderläget ger sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Omgiven av innergårdar är detta en lugn och avskild oas. Två praktiska och rymliga förråd finns även i anslutning och golvet är belagt med trätrall.

Sovrum

Sovrummet är ett stort och mysigt rum som idag delas av med ett draperi till en sovdel och en arbetshörna. Rummet har fönster med morgonsol och ett innerfönster som vetter mot köket.

Badrum

Badrummet är ett ljuvligt rum, ett eget hemma-spa, som med sitt stora fönster för tankarna till sydligare breddgrader, i linje med terrassen. Tanken vid renoveringen var att skapa ett rum mer än ett badrum. Väggarna är målade i vitt (våtrumsfärg) och golvet är likadan betong som i köket försedd med golvvärme. Längs höger sida finns en lång bänk av trä med handfat ovanpå och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare under. Mitt emot finns ett badkar på tassar och wc. Rummet är luftigt och ger gott om utrymme för förvaring.

Hall

Redan i hallen strömmar ljuset emot dig. Här är det härligt att komma hem. Innanför ytterdörren finns en praktisk klädkammare. Tre garderober med spegeldörrar finns dessutom och det finns också plats för till exempel en byrå.

Brf kolonnen 10

Föreningen

Brf Kolonnen 10 (org: 716405-0663) är en äkta bostadsrättsförening som består av 24 stycken lägenheter samt 1 affärslokal. Föreningen förvärvade fastigheten 1993-94 och äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god med en fastighet i toppskick (läs mer i underhållsplanen, bifogad som PDF). Man är idag skuldfri, har pengar på banken och gör positiva rörelseresultat.

Renoveringar, i urval

1986-87 Stambyte, stammarna spolas regelbundet. 2002 Hissrenovering. 2004-05 Fasadrenovering. 2006 Takrenovering. 2011 Undercentralvärme byts. 2014 Fullständig genomgång av värmesystem med byte av ventiler och termostater. 2019 Gårdsrenovering. Under 2000 talet har dessutom fönster bytts ut mot nya 3-glasfönster. Läs mer om fastighets skick i bifogade underhållsplanen.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I källaren finns även medlemmarnas förråd samt en samlingslokal med pingisbord. Dessutom finns barnvagnsrum, cykelrum samt sopsorteringsrum med glasåtervinning, tidningar, elektronik etc.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredband och kabel-tv

I fastigheten finns ComHem som leverantör av TV, medlemmarna tecknar individuella avtal. Bredband med fiber finns via Bredband 2 och ingår i avgiften. Hastigheten är 1000/1000 Mbit/s.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2018 samt avstämt med föreningens kontaktperson Odella Schattin 2019-08-02. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ölandsgatan är en endast ett kvarter lång gata som förbinder Götgatan med Östgötagatan. Här finns både puls och lugn och du behöver du inte sakna något. Du bor invid knutpunkten Skanstull och har mer småskaliga SoFo tätt intill med ett stort utbud av bra restauranger, caféer, butiker, service och kommunikationer. Vill du inte röra dig längre bort än på gatan kan du inom 50 meter nå ett stort antal olika kök som till exempel sushi, pizza, indiskt och libanesiskt. För lugn och grönska finns flera parkmiljöer som Vita Bergsparken, Stora och Lilla Blecktornsparken och Eriksdalslunden nära.