Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hjärnegatan 4
1890 Per Johan Lindblad
Kungsholmen
MYSIG SEKELSKIFTESTVÅA MED EGEN UTEPLATS MOT LUGN GÅRD
STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA

Lilla Hjärnegatan ligger centralt på Kungsholmen och med kort promenadavstånd till city. Här bor du med ett suveränt läge med ett stort restaurangutbud, butiker, service, grönska och vatten runt knuten. På nummer 4 i ett vackert och välbevarat hus anno 1898 ligger denna charmfulla, ljusa och luftiga tvåa med egen uteplats. Lägenheten ligger insynsfritt med alla fönster in mot en lugn innergård. Kök, vardagsrum och sovrum är alla mysiga och trivsamma rum med mycket karaktär. Tre meters takhöjd, mjuka trägolv, stuckaturer och profilerade snickerier som fotpaneler och fönsterspeglar är några av de detaljer som sätter prägel på detta hem. Uteplatsen är ett fantastiskt extrarum att njuta av såväl ljusa sommarkvällar som inlindad i en filt i höstmörkret.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 395 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 395 000 kr
1
16 Jul 13:56
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hjärnegatan 4
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
1890 Per Johan Lindblad
Rum:
2 rum
Area:
53 m²
Avgift:
2 687 kr Det ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift om 175kr tillkommer för bredband.
Pris:
4 500 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
4 760 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
2 900 kr/år
Total driftskostnad:
9 660 kr/år
Beräknat antal pers:
4
Kommentar:
Övrigt står för gas

Allmänt

Detta är en både väl omhändertagen och välplanerad lägenhet med genuin karaktär, högt i tak och djupa nischer. Här är det lätt att trivas såväl inomhus som med den härliga uteplatsen och gården. Lägenheten är väl omhändertagen med ett stilfullt och platsanpassat kök och två ljusa och rymliga rum, alltsammans i harmonisk färgskala. Till lägenheten hör både ett källarförråd och ett vindsförråd.

Kök

Som första rum innanför entrén ligger köket. Det är ett trivsamt och välplanerat rum som inbjuder till matlagning och umgänge. Köksinredningen är platsbyggd med Ikeastommar som bas och med ljust gulgröna fronter, kulör Lagerblad från Alcro. Bänkskivorna är av extra tjockt massivt trä med vit mattlaserad yta. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med klassiskt vitt 15x15-kakel med mörk fog, här sitter även några öppna vita hyllor. Den maskinella utrustningen utgörs av gashäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin (ny 2018), kyl och frys. Trapphusets välvda vägg ger extra charm åt rummet, liksom det framtagna teglet vid spis och diskbänk. Vid fönstret finns en rymlig och ljus yta för matbord och stolar. Golvet har originalträtiljor som försiktigt lagats och målats ljusa. Köket renoverades 2011–2012 med ytskiktsommålning 2016.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lägenhetens mittenrum som nås från hallen och därefter leder vidare in i sovrummet. Här finns gott om utrymme för en stor soffgrupp och ytterligare möblering. Rummet får ett vackert ljus från det djupa fönstret och både stuckaturer och takrosett smyckar rummet. Väggarna är målade i den grön/grå kulören Alpacka från Alcro och rummets originalgolv är målat i en ljusare grå nyans.

Sovrum

Längst in i bostaden i ett lugnt och rofyllt läge ligger sovrummet. Eleganta speglade pardörrar leder dit. Det är ett stort och luftigt rum som dels har ett fönster, dels pardörrar som leder till lägenhetens uteplats. I sovrummets inre del finns en separat nisch som till exempel kan användas som garderobsutrymme eller rum för spjälsäng. Väggarna är målade i en lugn ljust grön kulör, Emalj, i båda rumsdelarna. Säljarna har låtit sy upp gardiner hos Persiennkompaniet i mått- och kulöranpassade tyger. Ett skirt tyg som släpper igenom det vackra ljuset och ett tjockare som mörklägger. Samma tyg skärmar även av rummets inre del. I den delen av rummet ligger ett nylagt trägolv, övriga sovrummet har originalgolv. Hela golvytan är målad i samma färg.

Uteplats

Utanför sovrummet ligger lägenhetens egen uteplats, ett trädäck som byggdes 2017. Här har du ett eget lugnt hörn av den ljuvliga innergården, som är en morgonsolig frukostplats och platsen för sena sommarkvällar med tända lyktor. Gott om utrymme finns för både utemöbler och växtlighet.

Badrum

I lägenhetens badrum finns dusch, handfat och wc. Väggar och golv har kakel respektive klinker i en ljuts beige kulör. Plats finns för egen förvaring.

Hall

Hallen är ett rymligt rum som leder genom hela lägenheten och till alla dess stora rum. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla samt ett rymligt förråd för kläder och städartiklar. Detta rum var tidigare en toalett, avlopp finns kvar under nylagt trägolv. Hallen är möblerbar med till exempel byrå eller garderober. Dagsljusinsläppet kompletteras i taket med spotlights.

Brf Sagan

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Skörden 14 . Förening består av 22 lägenheter, varav samtliga bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Byggår 1890.

Föreningen övertog fastigheten:

1929.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB Ekonomi AB Östersund

Renovering:

2008 Reparation yttervägg, 2009 Balkonger, 2011 Elslingor tak, 2012 Byte till säkerhetsdörrar, 2014 Ventilationskontroll, 2014 Barnvagnsförråd, 2014 Nya sopkärl på gården, 2014 Ny pump tvättstuga, 2015 Tätat i tak, 2016 Nytt torkskåp i tvättstuga, 2017 Genomförd OVK, 2017 Installation fiber, 2017 Byte undercentral fjärrvärme, 2018 Trapphus, 2018 Fönster.

Kommande renoveringar:

Föreningen har en underhållsplan bl.a. närmast planerad renovering av innergård byte av bjälklaget 2020, stambyte av gemensamma stammar, främst i källaren. Planering för stambyte sker under hösten 2019, troligen partiellt (de gemensamma delarna, som ansluter till avloppet mot gatan). Finansiering för framtida renovering är inte beslutad, ett nytt banklån kan bli aktuellt.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till cirka 4,1 milj kr, vilket ger cirka 3 217 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Ingen planerad avgiftsändring för 2019.

Pantsättningsavgift

465 kr / lån / pant Överlåtelseavgift 1 162 kr Förråd Det finns ett vind och källarförråd.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel samt 1 torkskåp. Barnvagnrum. Trivsam innergård med grill och trädgårdsmöbler.

Bredband:

Bredband fiber via Ip-Only, föreningen har Medieteknik i Varberg som leverantör, 100/50 mbit. TV: Grundutbud via VIASAT. Obligatoriskt tillägg på avgiften för Internet / TV: 175 kr/mån .

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte

Delat ägande

Delat ägande är ok, dock vill föreningen att medlemmar ska avse att bosätta sig här. Föreningen kan neka delat ägande om ena parten inte avser bo här. Det finns ingen minsta ägarandel stipulerat.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjärnegatan är en endast kvarterslång liten gata som går mellan Wargentinsgatan och Norra Agnegatan och parallellt med Kungsholmsgatan och Fleminggatan. Här finns en blandad mycket trevlig bebyggelse och ett småskaligt lugn. Samtidigt är detta ett centralt boende, mitt på östra Kungsholmen där man går till Hötorget på en kvart och har en mängd trevliga restauranger, caféer och bagerier i de närmaste kvarteren. Det är även ett lummigt och grönt område med både Polishusparken och Kronobergsparken nära, men även Kungsholms strand och Norrmälarstrand och flera fina motionsstråk längs vattnet. De omgivande kvarteren är levande och trevliga gator med många mindre unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Kommunikationerna utgör också ett stort plus, med närhet till både gröna och blå linjen och flera busslinjer. Du har dessutom promenadavstånd till centralen och cityterminalen.