Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Finnboda Varvsväg 12A
OLLE ENKVIST 1940
Nacka - Finnboda
ÉTAGETREA MED SJÖUTSIKT OCH INDUSTRIKARAKTÄR
FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM TEXT: SVENSSON

En luftig och ljus étagevåning med möjlighet till två sovrum, två badrum och sociala ytor finns nu att förvärva i ett stycke kulturhistorisk industribyggnad med Q-märkt fasad. Stora industrifönster täcker hela vardagsrumsväggen, med utsikt ner mot vattnet och den gamla stapelbädden, och löper sedan upp i ena sovrummet. Öppen planlösning och luftiga ytor på första våningsplanet tillsammans med ett stilfullt och välutrustat kök, med goda arbetsytor, skapar ett rum för den sociala och matlagningsintresserade. Två sovrum, med plats för en dubbelsäng och gott om förvaring, samt en walk-in-closet och ett badrum, med tvättdel, skapar en mer privat del på bostadens övre plan. Alla färg- och materialval är stilfulla och håller en hög standard igenom hela bostaden. Varmt välkommen till ett modernt boende i historisk byggnad mycket representativ för 1930- och 40-talets industribyggande.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

16
Visning söndag 16 jun 11:00 - 12:30
Välkommen på visning
17
Visning måndag 17 jun 18:00 - 19:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Finnboda Varvsväg 12A
Område:
Nacka - Finnboda
arkitekt:
OLLE ENKVIST 1940
Rum:
3 rum
Area:
97 m²
Avgift:
5 242 kr
Pris:
5 750 000 kr Utgångspris

Hall:

Välkommen in i denna spännande och unika bostad. Här möts du av en hall med gott om avhängnings- och förvaringsmöjligheter i en rymlig garderob från Elfa med vita skjutdörrar i glas. De vita väggarna går snyggt ihop med det beigefärgade klinkergolvet och skapar en ljus och trevlig hall. Här sitter en säkerhetsdörr och bostaden är allmänt tyst tack vare sin goda ljudisolering.

Badrum

När du beger dig vidare in i bostaden passerar du bostadens ena badrum. Ett synnerligen fräscht och stilfullt badrum som är det mindre av bostadens totalt två. Här finns takdusch och förvaring i en kommod från Vedum. Väggarna pryds av ett vitt kakel och på golvet, med golvvärme, ligger en beige klinker.

Vardagsrum:

Varmt välkommen in i bostadens själ och hjärta - det kombinerade köket och vardagsrummet. Ett stort, socialt rum som bjuder in till många härliga tillfällen att umgås med nära och kära. Den perfekta planlösning med sällskapsytorna på första våningen och sovrum på den övre våningen gör det enkelt att kombinera familjelivet med härliga middagar och sammankomster. Här ligger en fin enstavsparkett i vitlackad ek, golvet återfinns genomgående i bostaden och kombineras snyggt och stilrent med vita väggar. Den öppna planlösningen och de öppna partierna vid trappan samt vid fönstret upp till ett av sovrummen skapar rymd. Addera sedan det typiska industrifönstret som täcker hela väggen och som löper ända upp till övervåningen och sovrummet - så blir summan ett unikt rum som badar i naturligt ljus. Här bjuds du på sjöutsikt till frukost och en bit kulturhistoria med vyn över det forna varvets stapelbädd. Här finns plats för både soffa och matplats vid fönstret.

Kök:

Ett stilrent kök, från Ballingslöv, installerades i oktober 2015 av fackman. Den vita skåpinteriören och bänkskivorna i carraramarmor går mycket bra ihop med rummet övriga färg- och materialval, vita väggar och den vitlackerade ekparketten. Istället för kakel täcks väggen vid arbetsytan av ett stänkskydd i vitt glas. Här finns gott om förvaring i flera praktiska skåp och lådor och hela två kylar och frysar har installerats. På köksön, som separerar köket från vardagsrummet, finns gott om arbetsyta. Det är inte svårt att förstå att köket byggts för någon med matlagningsglädje. Här lagar du middagar med mycket goda förutsättningar, samtidigt som du umgås med familjen och gästerna. Köksön rymmer också en smidig vinkyl från Avintage. Vitvaror såsom ugn, mikro, värmeskåp och induktionshäll kommer från Gaggenau. Kylar och frysar samt diskmaskin är av märket Siemens. Ett mycket smakfullt kök kort och gott.

Sovrum 1:

Ta trappan upp till bostadens övervåning och lite mer privata del. Tänk dig ett finare hotellrum med sjöutsikt. Det är känslan du får när du kliver in i det första sovrummet. Idag används rummet som allrum. Från vardagsrummets industrifönster, som som löper upp till övre våningen, strömmar det naturliga ljuset in. Här sitter ett glasräcke, ca 1 meter från fönstret, för att inte skymma varken den magiska vyn ner mot vattnet eller ljusflödet. Tänk att vakna varje morgon och mötas av det blå, glittrande vattnet och den gamla stapelbädden. Här ligger det fina vitlackerade ekgolvet och väggarna är målade i vitt. Gott om förvaring finns i tre garderober med specialbeställda luckor från Vedum i en grå kulör. Rummet rymmer en dubbelsäng och ett sängbord samt en liten arbetsplats och en sittmöbel.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet används idag som barnrum men rymmer gott och väl en dubbelsäng. Från ett stort fönster, med nisch, får rummet rikligt med naturligt ljus. Här ligger den vitlackerade enstavsparketten av ek, som löper genom bostaden, och väggarna är målade i vitt. Rummet vetter mot en lugn innergård så här garanteras du en god natts sömn. Rikligt med förvaring finns i en garderob från Elfa.

Badrum:

På övre våningen ligger bostadens lite större badrum. Här finns badkar samt tvättmaskin och torktumlare, båda nya från 2015 och av märket Electrolux. Över dessa löper en bänkskiva som skapar en praktisk avlastnings- och arbetsyta. Ovanför sitter tre stora väggskåp med grå luckor. Övrig förvaring finns i en grå, specialbeställd kommod, med två lådor, från Vedum. Stora, vita kakelplattor, med vit fog, pryder väggarna och på golvet, med golvvärme, ligger en grå klinker. Badrummet har också en praktisk handdukstork. Ett praktiskt och mycket stilfull badrum med allt du behöver. Walk-in-closet: Perfekt placerad mellan sovrummen, och mittemot badrummet, ligger en rymlig walk-in-closet med snygg och praktisk inredning. Här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger den vitlackerade ekparketten.

HSB Brf Finnboda Docklands

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:74. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2015.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts även den av HSB

Renovering

Föreningens fastighet blev färdigställd 2015.

Kommande renoveringar

Det finns inga planerade renoveringar då fastigheterna byggdes om till bostäder 2015.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 29,5 Mkr, vilket ger cirka 9351 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 650 kr. Från årsredovisning 2016. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningens har en gemensam innergård som nominerades till ett designpris år 2015. Förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Möjlighet till att hyra garageplats i Hamngaraget ca 1 050 kr/mån (för närvarande ingen kö) eller utomhusparkering längst Finnboda Varvsväg via Corepark för 600kr/mån.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har avtal med ComHem. Detta blir ett obligatoriskt tillägg varje månad på 168 kr, här inräknat i månadsavgiften.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. En engångskostnad om 500 kr och sen 300 kr/år. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se.

OMRÅDET

Namnet Finnboda kommer troligtvis från att hamnen som förr låg här var plats för så kallade finnskutor på 1700-talet. Det finns anteckningar hos lantmäteriet om att det redan 1805 låg ett torp på platsen med namnet Finnboda. Men det var först i slutet på 1800-talet som den unika varvsmiljö som många förknippar med platsen kom till. År 1991 var det slut med varvsindustrin och en ny era tog vid, en lite mer musikalisk sådan.1995 flyttade Docklands in i de gamla hallarna sina ravespelningar som blev mycket omskrivna på grund av drogmisstankar. Allt det är nu historia och idag är Finnboda en modern stadsdel i Nacka där det gamla varvsområdet har förvandlats till ett attraktivt bostadsområde. Här finns idag bland annat restaurang, café, gym, matbutik och på gångavstånd finns tre förskolor. Det är nära till Sickla köpcentrum, fyllt med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger, och du når Slussen på några minuter med buss. Vill du hellre färdas vattenvägen finns det möjlighet att SL-pendla med båt in till city, det tar cirka 20 minuter.