Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Svartmangatan 11
Uppfört under första delen av 1700 talet
Gamla Stan
GAMLA STANS VACKRASTE INNERGÅRD - CHARMIG TVÅA MED VÄLBEVARADE ORIGINALDETALJER
FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM TEXT: DALHAMN

Med Gamla Stans bästa läge och på en av Stockholms äldsta gator ligger denna ljusa och trevliga tvåa med en spännande historia. Här grundades år 1888 Svenska Järn- och metallarbetarförbundet. Med sovrum som vetter mot innergården, samt kök och vardagsrum mot Svartmangatan får man verkligen det bästa av Gamla Stan. Den tillhörande innergården, helt unik i sitt slag, bjuder på uteplatser, gräsmattor, prunkande rabatter och en springbrunn. Trägolv, bröstpanel, djupa fönsternischer, sneda vinklar och öppen spis är några av de detaljer som är typiskt för bostäder i området och helt saknar jämförelse.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 5 150 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
5 150 000 kr
2
11 Jun 19:27
5 125 000 kr
1
11 Jun 12:43
5 100 000 kr
2
11 Jun 12:41
5 075 000 kr
1
11 Jun 12:39
5 050 000 kr
2
11 Jun 11:18
5 000 000 kr
1
10 Jun 13:20
Se tidigare bud... 
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Svartmangatan 11
Område:
Gamla Stan
arkitekt:
Uppfört under första delen av 1700 talet
Våning:
1 av 4
Rum:
2,5 rum
Area:
60 m²
Avgift:
3 177 kr Inkl. värme vatten, kabel-TV samt bredband.
Pris:
5 000 000 kr Utgångspris

Allmänt

Att bo i Gamla Stan är snudd på ett kall. Intimiteten som i en småstad, historien ständigt närvarande och samtidigt bara ett par minuters promenad till city och omgivande stadsdelar. Den här lägenheten har genomgående vackert furugolv och en takhöjd på 3,20. Det finns även originaldetaljer såsom en 1700-talsspegel, väggmålning och väggpanel som förstärker lägenhetens karaktär. Till lägenheten hör ett vindsförråd om cirka 5 kvm, en gemensam tvättstuga, en mindre festlokal och en omtalad, parkliknande innergård.

Kök

Trevligt arbetskök med vita luckor och mörk bänkskiva. Kakel i lindblomsgrönt som ackompanjerar tapeten i samma nyans. Köket är utrustat med dubbla överskåp för att maximera förvaringsmöjligheterna och utnyttja den generösa takhöjden. Kylskåpet är från 2018. Den övriga utrustningen från 2010, då hela köket totalrenoverades.

Vardagsrum/Allrum

Vardagsrummet är uppdelat i två utrymmen. Den ena delen vetter mot gatan med två höga dubbelfönster som ger ljusinsläpp större delen av dagen. Här finns plats för soffa/soffgrupp och skrivbord. En platsbyggd bokhylla ger möjlighet till förvaring och vackra stilleben. Den andra delen, idag inredd med matgrupp, vetter mot hall och sovrumsavdelning. Där finns även en ljuvlig öppen spis att inta middagen framför, när den årstiden kommer. Väggarna är klädda med vit bröstpanel, samt en beige/vit tapet med medaljongmönster.

Sovrum

Med fönster mot den grönskande innergården sover man lugnt i detta rofyllda sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och bra förvaring; idag en platsbyggd garderobsvägg med spegeldörrar. Sovrummet angränsar till en liten inre hall med förvaring och öppning till badrummet. Det skapar en avskild sovrumsavdelning med både förvaring, badrum och rum.

Badrum

Fräscht, mindre badrum med kommod, överskåp, wc, dusch samt elektrisk handdusktork och ny tvättmaskin(2017). Både golv och väggar är klädda med vitt kakel.

Hall

Den välkomnande hallen är rymlig och har en inbyggd förvaring, platsbyggd hatthylla samt plats för avställningsbord eller hängare. Även här är golvet av nyslipad furu som sedan fortlöper genom lägenheten. Två trappsteg leder ner till en inre hall/allrum med öppen spis.

Brf Cepheus

Antal lägenheter och lokaler

Det finns 68 lägenheter och 25 lokaler i föreningen. Föreningen är äkta.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1983.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av Savills Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts även av en teknisk konsult.

Renovering

Stamrenovering cirka 1997/1998, stamspolning 2017, Tvättstugan renoverades 2017, iordningställande av soprum 2016, byte av asfalt mot stenbeläggning på gården 2016, nya anslagstavlor införskaffade till varje portuppgång under 2015, fönsterrenovering avslutades under 2015, fasadrenovering av gårdsfasaden Köpmangatan 5 genomfördes under 2015, takmålning på Köpmangatan 11, 9 och 7 utfördes under 2015, radonmätning utfördes 2014-2015.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar renovering av spaljén på gården, renovering av källarutrymmen, omorganisation av cykelställ samt byte av låscylindrar.

Ekonomi

Föreningen anser att föreningens ekonomi är mycket god. Inte minst tack vare den låga skuldsättningen på endast cirka 10 miljoner i långfristiga skulder. Varje år avsätts stora summor för kommande renoveringar. Finns inga planer på att ändra månadsavgifterna.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Korttidsuthyrning av typen Air-bnb tillåts enligt beslut på årsmötet, men endast efter tillstånd av styrelsen.

Beslutet som fattades på årsmötet (punkt 18) angående korttidsuthyrning blev

"Stämman beslutar att korttidsuthyrning i vissa fall ska kunna godkännas om max tre veckor per år och bostadsrätt efter det att bostadsrättsinnehavaren skriftligen informerat styrelsen om vilken period uthyrningen avser samt vilka som kommer att bo i bostadsrätten. Styrelsens godkännande krävs vid andrahandsuthyrning."

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Man har en egen trädgårdsmästare.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Den är belägen på Köpmangatan 7.

Gemensamma utrymmen

Mellan husen finns föreningens gård som anses vara en av de finaste i hela Stockholm. Den är stor med många olika sittplatser, springbrunn, sandlåda och grill. Klubblokalen har genomgått ett ansiktslyft och är utrustat med ett litet kök och ett mötesrum.

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV via Comhem och anslutning till fibernät genom ÖPPET NÄT. Föreningen betalar för hela bredbandskostnaderna.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

Att bo i Gamla stan är såklart speciellt på många sätt. Här är historien alltid närvarande, men mitt i allt detta finns även vardagslivet med skola, dagis och Konsumbutik. Här bor du med Gamla stans bästa läge, mitt i stadsdelen, nära Stortorget, Brända tomten och Kungliga slottet och omges av mängder av mysiga butiker, caféer och restauranger. Utgångsläget att nå övriga staden är det allra bästa oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer. Tunnelbanans röda och gröna linjer trafikerar stadsdelen, liksom ett flertal innerstadsbussar. Blå linjen når du snabbt vid Kungsträdgården och likaså pendeltåg och fjärrtåg vid centralen. Kör du bil finns mycket goda parkeringsmöjligheter på Skeppsbron. Boendeparkeringen gäller dessutom i innerstans samtliga områden