Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 153B Gårdshuset
ALBIN STARK 1927
Södermalm
MYSIG, LJUS OCH LUFTIG 1920-TALSETTA VID BLECKTORNSPARKEN SOM KAN BLI EN TVÅA
TEXT:MURÉN STYLING:COPPARSTAD FOTO:OZOLLAPA

I en lugn gårdsflygel mittemot Lilla Blecktornsparken och mysiga restaurang Bleck ligger denna trivsamma tjugotalsetta. De 42 kvadratmetrarna är ljusa och luftiga och såväl kök som rum och hall är rymliga och lättmöblerade rum. Huset har helt nyligen stambytts och i samband med detta helrenoverades badrummet. Dessutom är ytskikten nyrenoverade. Spröjsade originalfönster med djupa nischer, fiskbensparkett och spegeldörrar ger bostaden genuin karaktär.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 153B Gårdshuset
Område:
Södermalm
arkitekt:
ALBIN STARK 1927
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
1,5 rum
Area:
42 m²
Avgift:
2 210 kr
Pris:
3 300 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
1 920 kr/år
Försäkring:
2 825 kr/år
Övrigt:
2 520 kr/år
Total driftskostnad:
7 265 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Övrigt avser gas

Kök

Rakt fram från hallen ligger bostadens trivsamma kök med ljus och stilren bas. Här finns utrymme för köksbord och stolar och köksinredning med generösa arbetsytor. Luckor och lådfronter är vita och vita och släta. Stänkskydd av vitt liggande kakel som sattes om i samband med stambytet i huset. Köket är förberett för diskmaskin.

Allrum

Från hallen leder tjusiga spröjsade pardörrar in i bostadens stora allrum. Här kan du möblera med en stor soffgrupp. Mellan två rymliga originalgarderober bildas en alkov som är en perfekt plats för en säng. På golvet ligger fiskbensparkett.

Badrum

Badrummet är helt nyrenoverat, vilket skedde i samband med att huset stamrenoverades i slutet av 2018. Väggarna är kaklade med vitt större kakel och på golvet ligger mörk mosaik med golvvärme. Rummet har tak- och handdusch, vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork och dimbar belysning.

Hall

Hallen är stor och rymlig med gott om plats för ytterkläder, men går även att möblera med till exempel en arbetsplats. Även här ligger fiskbensparkett, som är nyslipad.

Övrigt

Bostaden är 1 Rok enligt lägenhetsförteckning

Brf Räfsan 153

Föreningen

Brf Räfsan 153 (org. nr 769633-1136) är en nybildad förening som förvärvade fastigheten Räfsan 7 år 2018. Föreningen består av ett gathus med adress Ringvägen 153 och ett gårdshus med adress Ringvägen 153 B, och omfattar totalt 65 lägenheter varav 13 hyreslägenheter samt två hyreslokaler. Det finns även två garage som är uthyrda till företag.

Marken

Innehas med äganderätt.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Både bredband och kabel-tv tecknas separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga som kommer renoveras i samband med stambytet. Ytterligare en tvättstuga ska byggas.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen kommer att se över ekonomin efter alla renoveringar.

Kommande renoveringar

2019 Byte av radiatorer i samtliga lägenheter.

Utförda renoveringar i urval

2019 stambyte, byte av el i samtliga lägenheter och hela fastigheten, renovering av hissar, 2018 vinden har exploateras och sålts som bostadsrätter i samband med det gjordes även taket.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Hemsida

https://brfrafsan153.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-05-13 samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. hemsida https://brfrafsan153.se/

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter vid Ringvägens lugna slutpunkt. Du bor mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och till Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.