Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tellusborgsvägen 100
Per Benson 1917
Midsommarkransen
LJUST OCH LUFTIGT I DEN GAMLA PIANOFABRIKEN
SKRIBENT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAF: JOHANSSON

I den gamla pianofabriken vid Telefonplan, med k-märkt tegelfasad och grönmålade spröjsade fönster, finns denna inspirerande lägenhet med ljus och rymd. Här förenas hundraårig industriarkitektur med modern estetik och bekvämlighet, och fina bevarade detaljer med stilfulla nutida tillägg. Lägenheten har stora härliga sällskapsytor och en separat sovalkov. Dessutom finns här ett rymligt och praktiskt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt goda förvaringsutrymmen. Stora spröjsade fönsterpartier skänker ljus och luftighet till bostaden. Alltsammans i expansiva och kreativa kvarter i Stockholms äldsta förort Midsommarkransen, strax söder om Söder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tellusborgsvägen 100
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Per Benson 1917
Våning:
0, hiss finns
Rum:
1,5 rum
Area:
50 m²
Avgift:
2 578 kr Det ingår värme och kallvatten. Obligatorisk avgift för bredband, IP-telefoni och kabel-tv grundutbud tillkommer med 209kr.
Pris:
3 250 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
VA:
600 kr/år
Försäkring:
1 700 kr/år
Total driftskostnad:
5 300 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
600kr VA innebär varmvatten.

Allmänt

Den gamla industribyggnaden gjordes om till bostäder 2011-2012. Den förste ägaren av lägenheten bodde utomlands och lägenheten stod oftast tom de första åren, så när nuvarande ägare flyttade in hösten 2016 så var den ännu så gott som ny. De stora spröjsade fönstren släpper in ljus i bostaden på ett fantastiskt sätt och har djupa nischer med fönsterbrädor av sten. I taket sitter ett bevarat bjälklag. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 7 kvm.

Kök

Köket ligger med öppen planlösning men i egen rumsenhet i vinkel mot allrummet. Köksinredningen är byggd i vinkel och har vita släta fronter med mörka bänkskivor och svart mosaik på väggarna vid arbetsytorna. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin, kyl och frys och har bra belysning i form av infällda spotlights.

Allrummet

Lägenhetens allrum är stort, luftigt och lättmöblerat, och har dessutom en alkov, där du kan skapa en avskild sovavdelning på ett enkelt sätt, till exempel som nu med bokhyllor, eller kanske ytterligare en innervägg. Övriga rummet har gott om plats för soffgrupp, matbord och förvaringsmöbler. Mellan alkoven och hallen finns bra förvaringsutrymmen i en garderobsvägg med fyra garderober.

Badrum

I det rymliga badrummet behöver du inte sakna något. Här finns dusch bakom glasväggar, vägghängd wc, handfat med kommod och handdukstor. Till höger finns en mycket praktisk tvättstugeyta med arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare, samt rymliga förvaringsskåp på väggen ovanför. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker med golvvärme.

Hall

Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla/krokar och efter detta utrymme följer en garderob där du kan hänga undan ytterkläder. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

HSB Brf Pianofabriken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 10 i Sthlm kommun. Föreningen upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt samt 10st parkeringsplatser med hyresrätt, dvs 2st p-platser (300kr/mån) och 8 st garageplatser (900kr/mån). Husen ritades av arkitekt Per Benson. Fastigheten uppfördes 1917. Lägenheterna blev inflyttningsklara mellan 2006-2012 och lägenheterna ritades av arkitekt Joachin Billing.

År föreningen övertog fastigheten

Byggnaden uppfördes 1917. Föreningen bildades och förvärvade fastigheten 2006 genom HSB Future. Lägenheterna byggdes om och den sista lägenheten färdigställdes 2012. Föreningen har en egen hemsida http://pianofabriken.se/

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

2016 Har föreningen arbetat med marken, staketet samt planteringar på Tellusborgsvägen. 2017 Föreningen genomförde den obligatoriska OVK kontrollen.

Kommande renoveringar

Inga kända. Följer planerad underhållsplan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 25 535 200 Mkr, vilket ger cirka 8572 kr per kvm boyta enligt årsredovisning 2017. Avgift/kvm ca 590 kr. Inga avgiftsförändringar är kända enligt ordförande Augusti 2019.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för alla bostadsrätter samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en gemensam städdag.

Tvättstuga

Alla lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner. Ingen gemensam tvättstuga finns.

Gemensamma utrymmen

Föreningen är delaktig i samfälligheten med Brf Tvålflingan. Samfälligheten omfattar innergården, trappan på gården ner till Tellusborgsvägen 100, gången mellan föreningarna på Tellusborgsvägen 100/102 samt ca 50cm på taket mellan fastigheterna. Föreningen har 10st egna parkeringsplatser. Det finns ingen ledig plats nu, kö råder. Tillgång till övernattnings lgh finnsr, delas med Brf Tvålflingan. Stor gemensam bilfrigård innergård med lekplats. 1st källarförråd hör till lägenheten (ca 7kvm). Cykelrum och barnvagnsrum finns i husets källare.

Vad ingår i månadsavgiften

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten tillkommer. Obligatorisk avgift för kabel-tv grundutbid, bredband och IP-telfoni tillkommer med 209kr mån.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Säljaren betalar överlåtelseavgift och köparen pantsättningsavgift. För att bli medlem i föreningen måste köparen bli medlem i HSB, se länk http://www.hsb.se/medlemskap för mer information eller registrera dig som medlem.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-06-25. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Med läget mellan Telefonplan och Midsommarkransen får du tillgång till olika typer av miljöer. Telefonplan är ett kreativt och urbant område där Ericssons gamla fabriksbyggnad nu bland annat inhyser Konstfack, och flera av de gamla industribyggnaderna har byggts om till bostäder och andra typer av lokaler. Restaurangutbudet i området är också mycket gott, här finns till exempel Landet, AB Café, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket. Dessutom kan du köpa färskt frukostbröd på anrika Söderbergs Bageri & Kafferosteri ett stenkast bort och alldeles intill bostaden ligger trevliga Café Hitom. I Midsommarkransen finns en mysig småstadskänsla med många unika butiker och trevliga caféer och restauranger, till exempel Scandwich som serverar supergoda mackor och hantverksöl. Här finns även den anrika biografen Tellus som öppnade 1920. Kommunikationerna i området är utmärkta, med närmaste tunnelbana endast 3-4 minuter bort och många busslinjer som trafikerar närområdet. Dessutom når du även pendeltågen vid Årstaberg via promenad på under kvarten. Närmaste matbutik ligger 200 meter bort och du har flera andra i närområdet. Vill du storhandla har du nära till Västberga handelsplats med bland annat Stora Coop och Systembolaget. I Erikssons gamla lokaler, numera kallad The Brick, konverteras till bostäder, restauranger och småbutiker. Vinterviken ligger på trevligt promenadavstånd.