Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Venngarn 639 C
Arkitekt okänd 1932 ca
Sigtuna - Venngarn
IDYLL I ANRIK SLOTTSMILJÖ - STOR FYRA MED EGEN ALTAN OCH GEMENSAM POOL
FOTO: OZOLLAPA STYLING: GÄRDE TEXT: MURÉN

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING! I Venngarns pampiga slottsmiljö med tusenåriga anor ligger denna eleganta lägenhet om fyra rum och kök i underbar idyll och med en egen stor altan. Bostaden ligger i en vacker gulputsad paviljong omgiven av en lummig park- och kulturmiljö. Byggnaden omvandlades med varsam hand till bostäder 2014. I denna stilfulla lägenhet bor du med stora sällskapsutrymmen, tre bra sovrum samt två badrum. Utanför den privata entrén ligger en stor altan i bästa sydvästläge med direkt anslutning till föreningens gemensamma pool, mjukt inbäddad av den uppvuxna trädgården. Här lever du ett lugnt och bekvämt lantligt liv i ett modernt bysamhälle som sjuder av kreativitet med bl a restauranger, café och bageri, endast ett par minuter med bil från Sigtuna och med pendlingsavstånd till Arlanda, Stockholm och Uppsala.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Venngarn 639 C
Område:
Sigtuna - Venngarn
arkitekt:
Arkitekt okänd 1932 ca
Våning:
1 av 2
Rum:
4 rum och kök
Area:
97 m²
Avgift:
5 278 kr inkl. värme, v/a, försäkringens bostadstillägg

Allmänt om fastigheten

El:
7 000 kr/år
Försäkring:
1 800 kr/år
Total driftskostnad:
8 800 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Lägenheten byggdes helt ny 2014 och renoverades av nuvarande ägare 2018. Här finns genomgående stora gamla spröjsade fönster och vackra trägolv. Alla ytskikt - väggar, tak och dörrar - målades och trägolven slipades, mörkbetsades och behandlades med hårdvaxolja. I hallen lades ett italienskt stengolv. Till alla element gjordes platsbyggda elementskydd och samtliga strömbrytare byttes. Taklister och höga golvsocklar sitter i alla rum. Förutom många platsbyggda garderober i lägenheten finns här mycket bra externa förråd, två vindsförråd om totalt cirka 20 kvm samt ett utvändigt förråd om cirka 8 kvm. Två parkeringsplatser med eluttag kan disponeras.

Kök

Köket är ett stort och härligt sällskapskök som nås som första rum till vänster om hallen och även har en separat köksingång från terrassen. Köksinredningen har vita fronter i lantlig stil, bänkskivor av carraramarmor och väggar vid arbetsytorna kaklade med vitt liggande metrokakel. Fullstor kyl och frys samt diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och köket är även utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn och fläkt. På den generösa golvytan finns plats för ett stort köksbord och stolar för många. Med dörr ut till altanen är det enkelt att ta med sig mat och dukning utomhus. Uteplatsen ligger i bästa sydvästläge och har sol hela dagen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande rum som är både mysigt och socialt. Här finns plats för en stor soffgrupp, flera förvaringsmöbler och tv. Väggarna i rummet är målade i en sober gröngrå kulör.

Matsal/bibliotek

I anslutning till vardagsrummet och med access från köket ligger det rum som används som matsal - ett flexibelt rum som även kan bli till exempel bibliotek eller arbetsrum.

Sovrum

Bostaden har tre rymliga och fina sovrum som ligger i privat och ostört läge i varsitt hörn av hemmet. Samtliga sovrum har väggar målade i en elegant greige kulör, samt platsbyggda garderober, stora vackra fönster och elementskydd.

Badrum

Två stilrena stora badrum finns i lägenheten, det ena i anslutning till köket och det andra invid vardagsrum och master bedroom. Badrummen är ljusa och helkaklade med vägghängda wc, handfat, handduksvärmare, dusch och klinkergolv med golvvärme. I det ena badrummet finns en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I taken sitter infällda spotlights.

Hall

Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring. Här finns även ett platsbyggt skåp för att dölja proppskåp. På golvet ligger ett fint italienskt stengolv.

Brf Paviljongen Wenngarn

Föreningen

Brf Paviljongen Wenngarn (org. nr 769628-6033) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Venngarn 1:42 år 2014. Föreningen består av totalt 12 lägenheter, där två av hushållen omfattar två lägenheter vardera. Det finns en lummig trädgård med stor gräsmatta och pool. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 224 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Medlemmarna hjälps åt med trädgårds- och poolskötsel.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal. Terrass, uteplats, pool och en härlig trädgård med fruktträd.

Förråd

Lägenheten disponerar två vindsförråd om ca 10 kvm vardera samt ett uteförråd om ca 8 kvm. Därutöver finns det ett gemensamt källarförråd där varje lägenhet har en egen hylla.

Parkering

Det finns parkeringsplatser med elstolpe à 200 kr/månad, varav denna lägenheten kan disponera två platser.

Renoveringar, i urval

2018 OVK genomförd och godkänd, 2014 hela byggnaden genomgick en omfattande renovering: stammar i badrum och kök byttes ut, fasaden renoverades, trapphusen och tvättstugan gjordes iordning. Tak och fönster är kvar i bra skick sedan tidigare.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av städfirma två gånger/månad. Varje lägenhet ansvarar för trädgårds- och poolskötsel två veckor/år. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Venngarn är ett levande bysamhälle med betoning på levande. Slottet med tusenåriga anor har en fantastisk trädgård med utsikt över Garnsviken. Sigtuna Golfklubb huserar precis intill. På slottsområdet finns flera matställen; ett slottscafé, Dammstugan med vedugnspizza och ett bageri och café. Här finns även ett orangeri med festlokal, musteri, bränneri, bryggeri, förskola, fritidsverksamhet, hunddagis och islandshästridning. Sigtuna Ridskola ligger också nära. I företagscentret Betongfabriken kan man hyra kontorsplats i snygga lokaler och här finns även gym, yoga och utegym. Sigtuna nås via 20 minuters promenad, via fina Viby by, eller efter 10 minuter på cykel eller några minuter med bil. Mycket bra pendlingsavstånd till Arlanda, Uppsala och Stockholm (SJ-tåg tar 18 minuter till Stockholm och pendlingsparkeringen är gratis). Gratis buss, Framtidsbussen, går mellan Venngarn, Sigtuna, Märsta och Arlanda och det går även skolbuss. I Sigtuna finns utmärkta skolor, bland annat Sigtuna Humanistiska Läroverk.