Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Torggatan 15
Arkitekt okänd 1830
Vaxholm
MYSIG OCH LJUS LÄGENHET MED FRANSK BALKONG
FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

På andra våningen i ett vackert hus med anor i 1800-talet ligger denna fin och ljusa lägenhet. Här har du chans att bli förste ägare till denna helt nyrenoverade bostad i ett hus som återfått forna tiders glans och byggts om till ett bostadshus med fem lägenheter. Lägenheten är ljus och luftig och har fönster i tre väderstreck. Köket är stort och fullutrustat och ligger med öppen planlösning men i vinkel mot allrummet, som är stort och lättmöblerat och har en fransk balkong. Bostaden har dessutom ett rymligt badrum med egen tvättpelare. Föreningen har en fin uppväxt trädgård med knotiga träd och en stor terrass. Här bor du centralt i en av Vaxöns äldre byggnader med kort promenadavstånd till torget och till havet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Torggatan 15
Område:
Vaxholm
arkitekt:
Arkitekt okänd 1830
Våning:
2 av 3
Rum:
1 rum och kök
Area:
41 m²
Avgift:
2 050 kr Inkl. värme, v/a, sophantering
Pris:
2 500 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
1 100 kr/år
Övrigt:
816 kr/år
Total driftskostnad:
4 316 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Övrigt: uppvärmning av varmvatten

Allmänt

I denna helrenoverade lägenhet ligger enstavig ekparkett och i taken sitter vitmålad träpanel med infällda och dimbara LED-spotlights. Väggarna är vitmålade och i rummen sitter 30 cm höga golvsocklar med profilerade lister och hörnklossar, handmålade i grå kulör. I dessa döljs även el- och datakablar och värmerör. Till lägenheten hör ett varmförråd om 4,3 kvm i källarplan. Det finns även en parkeringsplats per lägenhet, kostnad för denna tillkommer med 500 kr.

Kök

Köksinredningen är byggd i vinkel och har speglade vita fronter. Bänkskivorna är av massiv valnöt och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med ljust metrokakel. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen och köket är även utrustat med spishäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn. Vid köksfönstret finns plats för köksbord och stolar.

Allrum

Lägenhetens allrum är ett rymligt och ljust rum i vinkel och med fönster i två väderstreck. Rummet har en fransk balkong som vetter mot trädgården och den gemensamma altanen, och i den andra riktningen finns två fönster. Det är gott om plats för både soffgrupp och säng, med möjlighet att skärma av och skapa rum i rummet. Detaljer som synlig takbalk, putsad murstock och handgjorda snickerier sätter pricken över i. I rummet finns även två garderober.

Badrum

Badrummet är både rymligt och välutrustat. Här finns tak- och handdusch bakom glasväggar, vägghängd wc, handfat med kommod, badrumsskåp, elektrisk handdukstork och golvvärme samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är helkaklade med vitt större kakel och på golvet ligger grå klinker.

Hall

Hallen är en trevlig entré till bostaden. Här finns ett stort fönster som gör rummet ljust och luftigt. Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och till exempel byrå eller garderob.

Brf Neptunus 12

Föreningen

Brf Neptunus 12 (org. nr 769634-8544) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Neptunus 12 år 2018. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Torggatan 15 i Vaxholm och omfattar fem lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler, även dom med bostadsrätt. Huset har en gemensam trädgård med utemöbler och grill, en stor altan och egen parkering. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9 560 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer avgift för varmvatten, mätare finns för varje lägenhet som debiteras efter uppmätt förbrukning. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Jan Ekeman och fastighetansvarig är Jan Sjöberg. För närvarande har ingen fastighetsskötsel upphandlats.

Bredband och kabel-tv

Fiber och nätverkskabel är installerat i samtliga lägenheter, innehavaren tecknar själv sitt abonnemang med valfri leverantör.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen och delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns ett teknikrum, barnvagnsrum samt cykelförråd. Parkeringsplatser att hyra finns på den asfalterade delen av gården. Mycket fin gemensam grönskande trädgård med planterade buskar och fruktträd, fin gräsmatta och en ca 120 kvm stor altan.

Parkering

Föreningen har fem stycken parkeringsplatser med eluttag, dessa kan hyras för 500 kr / månad.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt, uppvärmt källarförråd om ca 4,3 kvm.

Renoveringar i urval

Hela huset genomgick en varsam totalrenovering och tillbyggnad mellan 2014-2018.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädningen sköts enligt överenskommelse i föreningen. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vaxholm förknippas starkt med Vaxholms fästning men har som ort också präglats av badortslivet som växte fram i slutet av 1800-talet med både kallbadhus och societetshus. Idag är Vaxholm en livlig sommarstad med härligt folk- och båtliv, medan vintern är mer stillsam. Båda har sin fulla charm. Torggatan är en av Vaxholms centrala gator och leder som namnet antyder från torget. Det är en charmig gata som kantas mestadels av äldre träbebyggelse. Den löper parallellt med huvudgatan Hamngatan med närhet till butiker, restauranger, caféer, vårdcentral, apotek, bibliotek med mera. Du bor på denna adress bara någon minut från charmiga Vaxholms biografteater med över hundraåriga anor. Buss till Stockholm tar cirka 45 minuter och Waxholmsbåt tar cirka en timme.