Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Västmannagatan 95
A Wetterberg 1918
Vasastan - Vanadis
VACKER ETAGELÄGENHET MED BALKONG, TAKTERRASS OCH KAKELUGN
FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Acceptpris. Högst upp i ett elegant nationalromantiskt hus från 1918 ligger denna ljuvliga vinds-etagelägenhet om totalt 75 kvm som ståtar med både en balkong, en takterrass och en kakelugn. Det är ett charmfullt och trivsamt hem under takåsarna med stora sällskapsytor, ett rofyllt sovrum och ett litet tornrum som pricken över i. Lägenheten har hög mysfaktor alla tider på året. Under sommarhalvåret kan du njuta utomhus på balkong och terrass och de mörkare årstiderna står kakelugnen för det lilla extra. Här bor du dessutom med låg avgift i en välskött och anrik förening i ett hundraårigt hus med vackra småspröjsade fönster och en lummig innergård.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Västmannagatan 95
Område:
Vasastan - Vanadis
arkitekt:
A Wetterberg 1918
Våning:
5 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
63 m² + 12 m² biarea
Avgift:
2 176 kr Inkl: värme, v/a, bredband, balkongavgift.
Pris:
7 350 000 kr Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 800 kr/år
Total driftskostnad:
4 800 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Högst upp i huset med takbjälkar, snedtak, kakelugn, balkong och terrass - detta är ett njutbart näste med mycket charm. Både balkong och uteplats ligger i västerläge och har sol under hela dagen. Balkongdörrarna står gärna öppna under varmare årstider vilket gör lägenheten ännu luftigare. Bostadsytan är på 63 kvm plus 12 kvm biyta på det övre planet.

Kök

Köket byggdes helt nytt 2017 då det flyttades från det mindre intilliggande rummet till rummet intill. Nu är köket ett stort och härligt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och umgänge med balkong i direkt anslutning. Helglasade pardörrar ger rummet ett fint ljusinsläpp och gör det enkelt att ta med sig middagen utomhus. Balkongytan är 295x144 cm. Köksinredningen har vita speglade fronter och flera överskåp med vitrin. Bänkskivorna är av valnöt och som stänkskydd sitter marrakechinspirerat kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Centralt i rummet får ett stort matbord plats. Här finns även en cremefärgad fullt fungerande kakelugn. En inbyggd originalgarderob finns i rummet liksom trappan, av valnöt med metallräcke, upp till det övre planet.

Vardagsrum

Vardagsrummet på det övre planet är ett härligt och luftigt rum med snedtak, mysiga vinklar och öppet bjälklag. Snedtak och väggar är klädda med vitmålad pärlspont. Stora helglasade och spröjsade pardörrar leder ut till lägenhetens andra utomhusyta, en nyrenoverad takterrass. Här har du härlig utsikt över innergård och takåsar, och med läget högst upp finns även grillmöjlighet.

Sovrum

Sovrummet ligger i det före detta köket på nedre planet. Det är ett mysigt och rofyllt rum med mörkgröna väggar, vitmålat furuplankgolv, ett stort vackert småspröjsat originalfönster och ett litet charmigt fönster intill. För sängen finns en mysig nisch och mittemot den sitter väggfast inredning för kläder och annat. Här finns även ett handfat och förberedd dragning för tvättmaskin. På övervåningen finns ytterligare ett rum som kan användas som till exempel barnrum, gästrum eller kontor. Det är ett mysigt litet hörnrum med småspröjsade fönster in mot gården. Här finns också en ytterdörr till vind och trapphus vilket gör det extra smidigt att flytta in och ut möbler till det övre planet.

Badrum

Badrummet helrenoverades 2017 och ligger i anslutning till hallen. Här finns en tak- och handdusch från Tapwell, duschdörrar, vägghängd wc, handfat, handdukstork och badrumsskåp. Väggarna är kaklade med vitt kakel och vattenledningarna är inbyggda. På golvet ligger marrakechinspirerat klinker.

Hall

Innanför ytterdörren finns en platsbyggd hatthylla med klädstång och längre in finns ett väggfast skoförvaringsskåp. När du kliver in genom ytterdörren har du en fin siktlinje in i bostaden och mot kakelugnen.

Brf Vårt Hem Nr 4

Föreningen

Brf Vårt Hem Nr 4 (org. nr 702002-5651) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Smedjan 7 år 1918. Föreningen var tidigare en bostadsförening men sedan 1995 är det en bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus beläget på Västmannagatan 95 och omfattar 20 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt, de hyr även ut ett källarutrymme och plats på taket för mobilantenner. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 350 kr per kvm boarea. Den 1 januari 2020 kommer avgiften att höjas med 10%. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. Trappstädning sköts av externt företag.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har ett avtal med fiberoperatören A3, 100/10 mbit, en obligatorisk avgift läggs till på månadsavgiften, för närvarande 156 kr / månad. Digital- tv med must carry - utbudet ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal, utrustad med två maskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en kallmangel. I källaren finns även en hobbylokal för enklare snickerier / projekt. Cykelställ under tak finns på gården. Trevlig gemensam grönskande innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 1,5 kvm under snedtak samt ett stort källarförråd.

Renoveringar i urval

2018 tvättstuga, samtliga maskiner byttes ut mot nya, byte av färskvattenledningar, renovering av fönster, 2017 fiber indraget till samtliga lägenheter, genomgång av hela huset med tillhörande åtgärder, 2016 installation av postboxar, OVK genomförd och godkänd, 2015 renovering av trapphus, säkerhetsdörrar installerades, 2013 spolning av stammar, 2010 ny markbeläggning på gården, nytt cykelställ med regnskydd, 2009 genomfördes en rad större fastighetsförbättringar; alla husets rökkanaler tätades, gårdsfasaden renoverades, taket målades och nya balkonger kom på plats till husets norra och västra lägenheter, 2007 renovering av hiss, fjärrvärme installerades, 1970 / 1990 stambyte i etapper.

OMRÅDET

Här bor du i synnerligen trevliga Vasastadskvarter, mitt i stadsdelen. Området har till större delen bebyggelse från 1910- och 1920-talen och är lugnt med väldigt lite trafik, samtidigt som du har nära till allt vad Vasastan har att erbjuda. Här är det aldrig långt till en trevlig restaurang eller ett café. I och med bygget av nya Hagastaden har området fått ett än större närutbud i form av flera matbutiker, restauranger, gym med mera som etablerat sig i stadsdelen. I området finns flera gröna lungor och dessutom oasen Hagaparken på kort promenadavstånd. Nya Citybanans station ligger endast två minuters promenad från huset. Du har även mycket nära till hållplats för flygbussarna och Odenplans tunnelbana finns två kvarter bort.