Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grimvägen 4
Folke Löfström 1954-1958
Djursholm
LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISFYRA MED BALKONG OCH FRANSK BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINELL STYLING: RYDMAN

På hörnet i ett 1950-talshus i Djursholm ligger denna ljusa och trivsamma fyrarummare med både balkong och fransk balkong. Lägenheten är en av få fyror i området och ligger i parkmiljö omgiven av träd och gräsytor och med utsikt över den vackra samskolan. I bostaden råder funkisens välplanerade struktur. Här finns ett stora sällskapsytor i både kök och vardagsrum och tre bra sovrum. Dessutom ett rymligt badrum med tvättmaskin samt goda förvaringsutrymmen. Här bor du lugnt och lummigt med endast ett par minuters promenadväg till Roslagsbanan och till flera av Stockholms bästa skolor som British Primary School, Viktor Rydbergs samskola och gymnasium och Futuraskolan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

26
Visning söndag 26 maj 11:30 - 12:30
Välkommen på visning
27
Visning måndag 27 maj 18:30 - 19:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Grimvägen 4
Område:
Djursholm
arkitekt:
Folke Löfström 1954-1958
Våning:
2 av 3, hiss finns
Rum:
4 rum
Area:
90 m²
Avgift:
4 909 kr Det ingår värme, vatten, kabel-tv grundutbud och bredband (250/250).
Pris:
4 650 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
4 200 kr/år
Försäkring:
3 200 kr/år
Total driftskostnad:
7 400 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Kök

Köket är ett rymligt och ljust rum med två fönster. Köksinredningen har vita fronter och bänkskivor av massivt trä. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med blått kakel. Såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor är mycket goda. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Plats finns för ett stort köksbord och stolar. En vägg är tapetserad med en blommönstrad tapet på blå botten och golvet är schackrutigt i svart och vit linoleum.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum som rymmer flera funktioner förutom en soffgrupp, till exempel matbord eller arbetsplats. Väggarna i rummet har en ljus beigegrå kulör och en fondvägg som är tapetserad med härliga blommor. Rummet har ett stort fönsterparti med ett tvåluftsfönster med balkongdörr intill, som leder till lägenhetens balkong. Balkongen ligger i ett fritt läge mot sydöst och omgiven av träd och grönska.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum, samtliga generösa i storlek och lättmöblerade. Master bedroom ligger till höger om vardagsrummet och är ett mysigt men även rymligt rum med väggar i en omfamnande grågrön kulör. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng och garderober. Rummet har även en fransk balkong vars helglasade pardörrar ger ett fint ljusinsläpp och sätter prägel på rummet. De två andra sovrummen ligger intill varandra på vardagsrummets andra sida. Dessa används idag som barnrum. Det ena rummet har väggar målade i ljust blå kulör med en fondtapet med havsmotiv och det andra rummet har vita väggar. Utanför dessa sovrum finns en inre hall med en lång garderobsvägg.

Badrum

Badrummet har vita helkaklade väggar och på golvet ligger mörkgrå klinker. I rummet finns dusch bakom glasväggar, handfat med kommod, badrumsskåp, wc och tvättmaskin. I väggen mot köket finns ett minifönster som ger ett litet dagsljusinsläpp till badrummet.

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande med gott om plats för hatthylla och skor innanför ytterdörren. Dessutom finns, bakom en fanerad originaldörr, en rymlig klädkammare. I hallen finns också plats för till exempel en byrå. Innanför ytterdörren ligger ett mörkt klinkergolv.

Brf Grim Park

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Valaskjalf 10. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt och 12 lägenheter med hyresrätt.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via HSB Stockholm.

Renoveringar

2017 Tillbyggnad balkonger vid takvåningar (våningsplan 3). 2016 Obligatorisk ventilationskontroll utförd. 2015 Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 8. 2014 Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 4. 2013 Installation av bredband (100/100 mbit/s) till samtliga lägenheter. 2012 Tätning av samtliga fönster och ytterdörrar. 2012 Renovering av takvåningars frånluftsfläktar. 2011 Byte uppvärmningssystem från olja till bergvärme. 2011 Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 3. 2011 Föreningens tillfartsvägar omasfalterade. 2010 Nya el- centraler installerade. 2007 Relining stammar Grimvägen 1, 4, 5, 6, 8, 10 & 12. 1997 Stambyte Grimvägen 3. 1991 Takvåningar (våningsplan 3) färdigställda

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att nästa år genomföra stambyte, takrenovering och dränering. Enligt plan ska renoveringen påbörjas under slutet på Q1 eller början av Q2 2020. Det är inte bestämt i vilken turordning husen ska renoveras. Enligt nuvarande plan får alla boenden nya badrum med möjlighet till tillägg i materialval.

Ekonomi

De långfristiga skulderna för föreningen ligger på cirka 35,9 mkr, (ca 4 072 kr/kvm boyta). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar men föreningen för diskussion om att höja avgiften i samband med kommande renoveringar. Ambitionen är att höja mindre än 10%, besult är dock inte tagna.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Gemensamma utrymmen

Ja, fyra tvättstugor, en föreningslokal att hyra för 200 kr/kväll och en gästlägenhet med två bäddar att hyra för 200 kr/natt. Därutöver har föreningen elva stycken till lokaler varav en används till gym och en till trädgårdsverksamhet. Övriga nio används som förråd. Det finns för tillfället lediga extra förråd att hyra för medlemmar. Till lägenheten finns två förråd i källaren varav en är matkällare.

Parkeringsplats/garage

Det finns parkering (med eller utan el) och garage att hyra. För närvarande är det kö till garage och till p-plats med el. Avgift per månad: Parkering utan el: 150 kr. Parkering med el: 250 kr. Parkering med el för elbil: 250 kr (elkostnad tillkommer och avläses kvartalsvis samt vid uppsägning av p-platsen). Garage: 462 kr – 840 kr (beroende på garagets storlek).

Bredband och kabel-tv

Bredband (250/250) och basututbud kabel-tv levereras av Telenor och ingår i månadsavgiften.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person kan beviljas medlemskap under förutsättning att bostadsrätten endast nyttjas för permanent boende av verkställande direktören, styrelseledamot, eller någon annan i ledande befattning. Ingen juridisk person har beviljats medlemskap än. Delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Djursholm var en av de första villastäder som växte upp utanför Stockholm i slutet av 1800-talet. Hit drogs Djursholmsbanan som en bibana till järnvägen Stockholm – Rimbo, och naturskönt och havsnära uppfördes här många vackra villor. På Grimvägen bor du mitt i grönska, nära många välrenommerade skolor och idrottsanläggningar. Du har Roslagsbanan på kort promenadavstånd. Närliggande Djursholms torg är ett trevligt och mysigt alternativ på inköpsturen med bland annat välsorterad matbutik, apotek, bibliotek, gym och flera trevliga butiker, restauranger och caféer. I närheten finns underbara badplatser och i både Ösbysjön och i saltsjön. Vid Djursholmsslott ligger två grustennisbanor.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här