Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Brännkyrkagatan 119
CARL MELIN 1945
Södermalm
LJUS, SNYGG OCH VÄLPLANERAD HÖRNTVÅA MOT GRÖN GÅRD
FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Med härligt hörnläge mot en grön gård och med många fina fönster är detta en ljus och trivsam bostad. Kök och vardagsrum i social planlösning är hemmets hjärta och är tillsammans ett stort och inbjudande sällskapsrum med plats för många. Intill ligger ett rofyllt och mysigt sovrum, ett snyggt badrum och en rymlig hall. Här bor du centralt på Söder, men vid en lugn återvändsgata, och nära både puls och grönska.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Brännkyrkagatan 119
Område:
Södermalm
arkitekt:
CARL MELIN 1945
Rum:
2 rum
Area:
45 m²
Avgift:
3 375 kr

Allmänt

Detta är mycket mysig och ljus hörnlägenhet med fin funkisanda. Den väldisponerade planlösningen gör att bostaden upplevs större än de kvadratmeter den är uppmätt till. Huset har originalfönstren kvar, med spanjoletter, fönsterbrädor av Jämtlandskalksten, djupa fönsternischer, draglådor och radiatorer. Andra detaljer som ger karaktär är spegeldörrar och bevarade garderober och skåp. Genomgående i hela bostaden ligger golv av mörk trälaminat. Ett källarförråd om cirka 4 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Den snygga köksinredningen kommer från Myresjökök och har vita släta fronter med integrerade handtag. Bänkskivorna är av amerikansk valnöt. Såväl arbetsytor som förvaringsutrymmen är mycket goda, bland annat har den generösa takhöjden utnyttjats med överskåp i dubbla rader. Här finns gashäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Köket är byggt i vinkel och med öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket skapar ett stort och socialt sällskapsrum med plats att duka till många – femton personer har utan problem ätit middag här.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust, stort och inbjudande hörnrum med fönster i två väderstreck. Kök plus vardagsrum har tillsammans tre fönster. Vardagsrummet är lättmöblerat och har gott om plats för soffgrupp och förvaringsmöbler. I taket sitter en stilren takrosett.

Sovrum

Sovrummet omfamnar dig med väggar målade i snygg grön kulör (Jotun Lady S6020-B90G). Rummet är lugnt och mysigt och har plats för dubbelsäng. Här finns även en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Sovrummet har ett fint och stort treluftsfönster med utsikt mot gård.

Badrum

Badrummet har vita helkaklade väggar och ett klinkergolv i brunt med golvvärme. I rummet finns handfat med kommod, vägghängd wc och dusch med glasväggar. Dessutom badrumsskåp med spegel och ett större vägghängt spegelskåp. Badrummet renoverades 2010 då det också stambyttes.

Hall

Hallen är välkomnande och leder dig till alla lägenhetens rum. Här finns gott om plats för hatthylla och skoställ och dessutom bra förvaring i tre fina originalgarderober med överskåp.

Brf Mullvadsberget 21

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Mullvadsberget 21. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt Carl Melin och uppfördes 1945.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009-12-04.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen ekonomi och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen som tar in hantverkare som behövs.

Renovering

2011 - Tvättstuga 2010/2011 - Relining och stamregleringsventiler 2011 - Elen byttes i huset och nya proppskåp sattes in 2013 - Fönster renoverades 2013 - Ny egen värmecentral 2014 - Installation snörasskydd 2015 - Byte radiatorventiler 2016-2017 - Trapphusrenovering

Kommande renoveringar

Ingen stor renovering planerad för tillfället

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 9,55 Mkr, vilket ger strax under 8 000kr per kvm boyta (1.362 m2 totalt, 1.195 m2 bostadsyta). Avgift/kvm ca 75 kr. Inga planerade avgiftshöjningar. Avgiften sänktes med 5,5% 2013. Ekonomin har stärkts senaste åren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen, ett år i taget.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Boende är ansvariga för trappstädning (1 gång per år per rullande schema)

Städdagar

Två städdagar per år: höst/vår

Tvättstuga

Tvättstuga finns i källaren och är i väldigt bra skick. 3 tvättmaskiner, en stor torktumlare, ett torksskåp, separat torkrum, en mangel.

Gemensamma utrymmen

Väldigt fin takterrass högst upp i huset. Cykelställ längs med parkeringen. Cykel- & barnvagnsrum finns. Hiss finns.

Parkering

Det finns 9 st. parkeringsplatser. Kötid ca 1 år. 955 kr/månad 2018 (11.463/år)

Vad ingår i månadsavgiften

I månadsavg. ingår värme och vatten. Comhem är leverantör till huset. Kabel-tv och bredband tillkommer.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Betalas av köpare

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-27. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Brännkyrkagatan råder lugnet trots det mycket centrala läget. Här bor du centralt på Söder men lugnt och tyst vid en återvändsgata. Zinkensdamm, Hornsgatan och Hornstull ligger lika nära som Skinnarviksparken, Högalidsparken och Tantolunden. Stadsbebyggelsen blandas på ett charmigt sätt med 1700-talsbebyggelse som Kristinehovs och Wirwachs malmgårdar och Yttersta Tvärgränd. Du bor mittemellan Hornstulls och Zinkensdamms tunnelbanestationer och har flera busslinjer, bland annat stombuss 4, nära.