Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Midsommarparken 5A
Hagstrand & Lindberg 1936
Midsommarkransen
LJUS, SNYGG OCH VÄLPLANERAD FUNKISHÖRNTREA
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna funkistrea är en mycket välplanerad bostad där du inte behöver sakna något. Här finns ett kök och vardagsrum i öppen social planlösning, två bra sovrum, gott om förvaring, två badrum och egen tvättmaskin. Kök och badrum renoverades i samband med stambyte i föreningen 2012 till 2013 och ytskikten i bostaden renoverades 2017. Läget på hörnet med stora och renoverade originalfönster gör bostaden ljus och luftig. Här bor du i klassiskt 1930-tal centralt i Midsommarkransen, precis mittemot trevliga Midsommarparken och endast någon minut från tunnelbanan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Midsommarparken 5A
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Hagstrand & Lindberg 1936
Våning:
1 av 3, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
70 m²
Avgift:
4 216 kr inkl. värme, vatten, tv & bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
3 000 kr/år
Total driftskostnad:
6 000 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Driftskostnader varierar beroende på levnadsvanor.

Allmänt

Detta är en fin och välplanerad lägenhet med mycket själ. Stora och renoverade originalfönster med skivor i kalksten gör boendet ljust. Väggar, och i flera fall tak, är målade i supermatt finish, och även snickerier och radiatorer är inmålade, vilket skapar en lugn och trivsam enhet. Till lägenheten hör även ett vindsförråd om cirka 2 kvm. Nuvarande ägare har även hyrt ett extra förråd i källaren för 150 kr per månad. Hos föreningen står lägenheten registrerad som en tvåa om 66 kvm.

Kök och vardagsrum

Köket är byggt i vinkelform och har ljusgrå släta fronter med klassiska handtag, mörkt grå bänkskivor och ljusgrått kakel vid arbetsytorna. Här finns spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn, kyl och frys, samtliga från Electrolux. Mellan kök och vardagsrum finns plats för matbord och stolar. Vardagsrummet ansluter till köket och dessa två rum har tillsammans tre stora fönster, två tvålufts- och ett fyrlufts-, som gör detta till ett ljust och luftigt sällskapsrum. Väggarna i rummet, liksom taken, är målade i grå kulör med supermatt finish. På golvet ligger slipad ekparkett behandlad med gråvit hårdvaxolja 2017.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum. Det större av dem ligger i fil med vardagsrummet och används idag som föräldrasovrum. Det är ett lugnt och avkopplande rum som omfamnar dig med väggar målade i grågrön kulör. Även snickerier och radiator är inmålade i samma ton. På golvet ligger en mjuk och lyxig grårosa heltäckningsmatta. Rummet har plats för både dubbelsäng och ytterligare möblering. I direkt anslutning till detta sovrum finns ett av lägenhetens badrum och vid det en inbyggd garderob. Det andra sovrummet är lägenhetens barnrum som har väggar, snickerier och element målade i en mörkare blå kulör.

Badrum

Lägenheten har två badrum. Det ena ligger i anslutning till master bedroom och det andra ligger vid entrén. Väggarna i båda badrummen är kaklade i vitt och på golven ligger svart klinker. Rummen har wc, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Badrummet vid sovrummet har badkar och golvvärme. I det andra badrummet finns lägenhetens tvättmaskin, som är integrerad under en arbetsbänk.

Hall

Bostadens hall består av en entrédel och en inre hall. Vid entrén finns en platsbyggd hatthylla med krokar. På golvet ligger gotländsk kalksten (ny 2017) och väggar och snickerier är inmålade i grått. Den inre hallen är ett rymligt rum som kan användas efter behov, till exempel som kontor. Här finns även två inbyggda dubbelgarderober med överskåp.

Brf Violen i Midsommarkransen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Violen i Midsommarkransen (org. nr 769621-4308) innehar fastigheterna Violen 4 & 5. De två bostadshusen bebyggdes 1939 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 68 st lägenheter med bostadsrätt och har en hyresrätt samt en hyreslokal (bageri). Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna 2011.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning via SBC.

Renoveringar

Föreningen har inga beslutade större renoveringar eller ombyggnader av fastigheten. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2045. OVK gjordes 2018, nu håller föreningen på med några återstående åtgärder. I övrigt har följande gjorts. Uppgradering träningsutbud i gym 2017. Installation grind mot parkering 2017. Brandskyddskontroll 2017. 2012 gjordes en omfattande renovering av föreningens byggnader. Bland annat nya vatten- och avloppsstammar, nya el-stammar/elledningar, tät- och ytskikt i badrum, fönster, trapphus, balkonger, tvättstuga, takbeläggning, fasadbeläggning, ventilationsanläggning, installation av säkerhetsdörrar, installation av fjärrvärme, dränering av husgrund och OVK.

Kommande renoveringar

Föreningen ska förbättra de allmänna utrymmena och ta in offerter på större cykelförråd. I april justerar föreningen ventilationen ytterligare för bättre luftflöden.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 39 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 2,9 mkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 13.000 kr, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr. Föreningen amorterar ca 400 tkr/år. Då föreningens underhåll framöver bedöms vara lågt sänktes avgiften med 5 % i början av 2018. Föreningens kvarvarande hyresrätt utgör också kapital vid en framtida upplåtelse.

Avgifter

Inga planer på ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret, styrelseansvarsförsäkring ingår.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma liksom utemiljön. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen. Den närmsta är belägen i källaren (Midsommarv. 5B) och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Övernattningslägenhet finns att hyra för 200 kr/natt. Kostnaden är 400kr/natt för första- och andrahandshyresgäster. Rummet är utrustat med två sängar, bord med fyra stolar, trinettkök, kyl/frys samt badrum med dusch och WC. I källaren finns bastu, duschar, toalett och ett gym med träningsutrustning bestående av bland annat skivstång, löpband, motionscykel, hantlar, träningsbänk samt hopprep. Drop-in gäller i gym/bastu alla dagar kl. 07-22. Egen nyckel erhålls via styrelsen mot en kostnad om 450 kr. För de boende sker cykelförvaring på gården under/bredvid skärmtak. Cykelparkering kan även ske bredvid huset i cykelställ. I mån av plats finns möjlighet att hyra extra förråd för ca 150 kr/mån.

Parkering

Parkeringen har 10 st p-platser, kö tillämpas och hyran är 550 kr/mån. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på gatorna till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Gällande bredband så ingår 200 Mbit i månadsavgiften. Detta kan uppgraderas till 1000 Mbit för 99/kr mån. Leverantören är Stockholms Stadsnät. Kabel-tv finns, 16 Kanaler via Sappa ingår i månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-04-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan bara någon minut hemifrån. Mittemot huset ligger Midsommarparken där det bland annat finns en trevlig lekpark.