Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hornsgatan 70
DORPH & HÖÖG 1906
Södermalm
VÅNINGSKÄNSLA MED VINKLAR OCH VRÅR, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Hisnande takhöjd, stuckaturer, fotpaneler, serveringsskåp, öppen spis och balkong – denna ljuva jugendlägenhet innehåller alla dessa attribut. Kanske är det kombinationen av ovanstående som gör att det vilar något som för tankarna till sydligare breddgrader över detta förtjusande hem, som både har våningskänsla och mysiga vrår. Du gör entré i en ljus och härlig hall och sedan kan du vandra genom ett stort och vackert vardagsrum, ett charmigt kök med serveringsskåp bevarat och ända i ett generöst sovrum. Här bor du dessutom i en mycket välskött förening som har en trevlig innergård som du kan blicka ut över från den egna balkongen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hornsgatan 70
Område:
Södermalm
arkitekt:
DORPH & HÖÖG 1906
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
70 m²
Avgift:
3 979 kr inkl. värme, vatten & bredband
Pris:
4 950 000 kr Utgångspris

Allmänt

Detta är en lägenhet som både har våningskänsla och mysiga vrår. Dagens bostad är en del av en från början större våning som vid en genomgripande ombyggnad av huset på 1990-talet delades upp i mindre delar. Planlösningen är genomgående och full av spännande vinklar och mycket trevliga rum. Ett bra källarförråd, ca 5 kvm, hör också till lägenheten.

Kök

Köket är ett charmfullt rum med många vinklar och fantastiskt fina bevarade snickerier i form av serveringsskåp och ytterligare skåpsinteriör. Modern köksinredning i samma stil, med vita speglade luckor och lådfronter, kompletterar. Den generösa takhöjden har utnyttjats med överskåp i dubbla rader – här är gott om plats för porslin och annat. I köket finns spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys och plats för ett litet matbord med stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och pampigt burspråksrum med rundade ytterväggar. Ett stort fönster vetter mot föreningens gård och stuckaturer och fotpaneler smyckar rummet. Här finns även en fin öppen spis (fungerar ej i dagsläget men går att iordningställa) och gott om plats både för en stor soffgrupp och för en matsalsgrupp. Väggarna är tapetserade med en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger fiskbensparkett av ek.

Sovrum

Sovrummet är ett ljust och generöst rum med bra utrymme för både dubbelsäng och ytterligare möblering som till exempel garderober. På golvet ligger ljusa furutiljor och väggarna är vitmålade.

Badrum

Badrummets väggar är kaklade i vitt klassiskt kakel och på golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta. Rummet har dusch bakom glasväggar, wc, handfat och handdukstork.

Hall

Hallen välkomnar dig med vinklar, vrår och ljus – här finns även utgång till lägenhetens balkong. Hallen är rymlig och möblerbar med plats för både hatthylla och till exempel byrå/garderob. Balkongen är en ljuvlig gårdsbalkong att fylla med växtlighet och utemöbler till en egen stadsoas.

Brf Hornsgatan 70

Föreningen

Brf Hornsgatan 70 (org: 769604-3293) är en äkta bostadsrättsförening som består av 23 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt (338 kvm) vilka ger en avsevärd intäkt. Föreningen förvärvade och äger fastigheten Gropen 22 i Stockholm 2002 och man äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en välskött fastighet med tillgångar i form av lokaler som ger goda intäkter. Man amorterar årligen och belåningsgraden är ca 7 200 kr/kvm/bostadsyta. Nuvarande avgifter avser täcka även kommande underhåll och föreningen har i nuläget inga planer på några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2019 = 1 163 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2019 = 465 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar, i urval

2017 Målning av hiss inkl schakt. 2016 Ommålning och förbättringsmålning av yttertak. 2015 Installation av Internet (fiber), ommålning av entréport. 2013 - 2016 Renovering av trapphusen. 2012 Omläggning av tak på 70A. 2008 Nya tätskikt gården. 1994 Rörstambyte, elstambyte, nyinstallation av hiss, nya balkonger, omputsning fasad.

Planerat underhåll

Föreningen håller på med en översyn av ventilationen, man har inga större underhåll planerade i dagsläget men ser regelbundet över tex fasaden för att avgöra när den eventuellt kommer behöva renoveras

Gemensamma utrymmen

Högt upp i huset på 5 trappor har föreningen en gemensam bastu med fönster mot innergården och utsikt över tak. På entréplanet finns en tvättstuga samt ett cykel- och barnvagnsrum. Tvättstugan har två stora tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 5 kvm (säljarens uppgift).

Bredband och kabel-tv

Fiberbredband (200/200) installerades våren 2016 och ingår i avgiften.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående information grundas på föreningens hemsida och årsredovisning 2017 samt kontrollerade med Carl Lannerstad i styrelsen 2019-03-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I området runt Mariatorget råder ett härligt folkliv och kvarteren erbjuder restauranger och caféer av alla slag. På denna adress bor du granne med Folkoperan och i samma hus ligger Bar Replik. På sommaren kan du ta med picknickkorgen till närbelägna utkiksplatser som Skinnarviksberget och Monteliusvägen. Tunnelbanan ligger endast ett kvarter bort.