Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Industrigatan 10
Bocander & Cronvall 1930
Kungsholmen / Fridhemsplan
RYMLIG FUNKISPÄRLA MED SJÖUTSIKT OCH FINA ORIGINALDETALJER
TEXT: NYSTED FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

I ett välbevarat 30-talshus på populära Kungsholmen finner du den här charmiga funkis-ettan med härlig sjöutsikt från kök och vardagsrum. Här är det de små detaljerna som gör helheten, med vackra fönster, dörrar och handtag i original, djupa fönsternischer och klassisk fiskbensparkett. Här finns också ett litet fönster mellan matplats och vardagsrum, som gör det möjligt att njuta av utsikten också från det trivsamma köket. Ombonat sov- och vardagsrum därtill, med plats för både soffa och dubbelsäng. Det centrala men ändå lugna läget gör det lätt att trivas; med vatten och sköna promenadstråk precis utanför dörren, liksom flertalet mysiga krogar och ett bageri i kvarteret.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Industrigatan 10
Område:
Kungsholmen / Fridhemsplan
arkitekt:
Bocander & Cronvall 1930
Våning:
0 av 7, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
40 m²
Avgift:
2 402 kr inkl. värme, V/A och bredband.
Pris:
3 500 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Övrigt:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 900 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt avser gaskostnad

Allmänt

Välkommen hem till en ombonad och varm lägenhet som disponerar sina 40 kvadrat mycket väl, med ett stort vardagsrum, generös förvaring och ett snyggt, möblerbart kök med gott om svängrum för stora middagssällskap och upp till åtta stolar. Stort och fräscht badrum och en välplanerad hall med platsbyggda garderober löser förvaringen på bästa sätt. Här är förstås sjöutsikten ett fantastiskt inslag att vakna upp till, med Karlbergskanalen utanför fönstret. Från föreningens lyxiga takterrass kan du också njuta av sköna sommardagar och solnedgångar tillsammans med trevliga grannar. Tvättstugan är tursamt nog belägen på ditt våningsplan, vilket onekligen förenklar vardagsbestyren. Till lägenheten hör också ett källarförråd om 1-2 kvm.

Kök

Socialt och välplanerat kök med snyggt marockanskt kakel som tillkom under 2018, liksom ett dekorativt fönsterparti mot det intilliggande vardagsrummet. Här har en vägg rivits mellan den inre hallen och köket, till förmån för en stor och mysig matplats som inbjuder till samvaro och stora sällskap. Goda förvaring- och arbetsytor, med skåpinredning i vitt och bänkskivor i oljat trä. Ljusgrå väggar med matchande grå klinkers och kromade vitvaror från Electrolux.

Vardagsrum och sovrum

Luftigt, ljust sov- och vardagsrum med stora fönster i två väderstreck och magisk sjöutsikt. Gott om utrymme för en större soffa eller sittgrupp såväl som dubbelsäng, tv-möbel och bokhylla. Här är det rutmönstrade fönstret ut mot köket en mycket dekorativ detalj, precis som de djupa fönsternischerna och synliga radiatorerna. Ljusgrå väggar och vacker fiskbensparkett.

Badrum

Fräscht och stilrent badrum i vitt som renoverats i samband med ett stambyte under 2003. Stort handfat och en snygg kommod i grått som går igen i ett dekorativt band, i det annars helvita kaklet. Klinkers med tillhörande golvvärme, duschvägg och handdukstork.

Hall

Välplanerad hall med generös förvaring i form av platsbyggda garderober och en senare tillbyggd garderobsvägg. Charmig hatthylla i vitt med krokar för ytterkläder. Ljusgrå väggar och grått klinker.

Brf Bojen 7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Bojen 7 äger fastigheten Bojen 7 på Industrigatan 10. Huset är uppfört i 7 våningar samt en delvis inredd suterrängvåning eftersom tomten sluttar ganska brant ned mot Kungsholms Strand. Föreningen består 41 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1930 av arkitekterna Bocander & Cronvall. År 2011 blev föreningen tilldelad pris som årets bostadsrättsförening av Fastighetsägarna Stockholm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2002 och föreningen förvärvade fastigheten samma år.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen är medlem i MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning ek för) Västerås. Styrelsen har tecknat avtal med MBF om ekonomisk och administrativ förvaltning. Teknisk förvaltning sker via Johan Nilsson, ETK-Service AB.

Renovering

Stambyte, 2003 – Nya elstigare samt draget 3-fas fram till varje lägenhet, 2004 – Fasadputsning, 2006 – Hissrenovering, fönsterrenovering till energiglas, takrenovering, trapphusrenovering, 2007 – Nya balkonger, 2008 – Stamspolning, bergvärme installerades, ny cirkulationspump, installation av säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och lokaler, renovering av tvättstuga, 2009 – Renovering av takterrass, 2010 – Alla stora renoveringar gjorda och bostadsrättshavarna njuter av en topprenoverad fastighet, 2013 – Stamspolning, OVK, 2014 – Fönsterrenovering, 2016 - Fiber installerat i alla lägenheter, nya tvättmaskiner, ny energideklaration, 2019.

Kommande renoveringar

Stamspolning sker ungefär var 5:e år och planeras ske hösten -19 eller -20.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 14,3 Mkr, vilket ger cirka 6 100 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar 2019. Under 2018 amorterades 1 mkr av föreningens lån.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår också bostadsohyra och bostadsrättshavarnas fasta inredning och egendom.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar. Föreningen har en trädgårdsgrupp som sköter framsidan av fastigheten samt växtligheten på takterrassen.

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger en halv trappa ned från porten och är utrustad med två nya tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. På samma våning ligger cykelförrådet.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en stor gemensam takterrass om 400 kvm med utsikt i samtliga väderstreck. Du ser ut över Vasastans takåsar och Karlbergskanalen. På takterrassen finns en solstolar, sittgrupper, grillar, växter och en duschhörna. Takterrassen är stor och iordningställd på sådant sätt att flera olika sällskap kan nyttja den samtidigt och få det privat. Det finns även vädringsbalkonger i söderläge på varje våningsplan som är möblerade.

Parkering

Gatuparkering på stadens mark, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se Tillståndet är gratis och periodbetalningen kostar 900 kr/månad, alternativt löses biljett för 50 kr/dygn. Mellan 19.00-07.00 samt helger är det gratis att parkera.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA och bredband ingår i avgiften. Bredbandet kommer plockas bort från avgiften i juni 2019. Därefter är det upp till var och en att teckna avtal för fiber. Även Bredbandsbolaget, IP Only och Comhem finns indraget, upp till var och en att teckna avtal.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-03-21, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.bojen7.se.

OMRÅDET

En mysig och avskild gata i riktigt sköna kvarter intill Karlbergskanalen, med svalkande sommardopp bara en cykeltur bort. Här har det på senare tid poppat upp en rad trendiga restauranger och potentiella stammishak som till exempel Dogfood, Brekkie Kungsholmen, Friends table, liksom det härliga stenugnsbageriet Les Petit Boudins. Här har du också flertalet stora mataffärer, second hand butiker, systembolag och shopping på promenadavstånd, liksom närheten till tunnelbanans gröna linje och flera av de blåa bussarna.