Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Midsommarvägen 19
Olof Thunström 1944
Midsommarkransen
HÖGT BELÄGEN HÖRNTVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE
TEXT: BERTHELS FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

På ett högt och fritt läge i mysiga Midsommarkransen hittar vi denna omsorgsfullt renoverade tvåa med balkong i huvudsakligt söderläge. Lägenheten präglas av ljus och rymd, med stora fönster i två väderstreck, genomgående vitoljade furugolv och en utmärkt planlösning. De många smarta, platsbyggda förvaringslösningarna sätter pricken över i. Här bor du i ett lugnt och lummigt område med allt från mysiga små butiker, populära restauranger, grönområden och tunnelbanestation på kort promenadavstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Midsommarvägen 19
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Olof Thunström 1944
Våning:
3 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
53 m²
Avgift:
4 008 kr inkl. värme, vatten & grundutbud

Allmänt om fastigheten

El:
3 372 kr/år
Försäkring:
1 617 kr/år
Total driftskostnad:
4 989 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Driftskostnader varierar på levnadsvanor och avtal.

Allmänt

Lägenheten renoverades 2014; ytskikten gjordes vid, furugolvet vitoljades och vaxades, ett nytt kök sattes in och badrummet fick ett ansiktslyft. Man lät även platsbyggda smarta förvaringslösningar i samtliga rum och installera dimbara spotlights i hall, kök och walk in closet. Samtliga fönster är ljudisolerade och till lägenheten hör två förråd, ett på bottenplan om ca 3,4 kvm och ett i källaren om ca 2,7 kvm. I den stora och välskötta föreningen finns två välutrustade tvättstugor, en i huset och en i ett av grannhusen, gemensam uteplats med möjlighet till grillning och lek, övernattningsrum, cykelrum, återvinningsrum, hobbyrum och 25 parkeringsplatser (fn kö).

Vardagsrum

Det ljusa och lättmöblerade vardagsrummet har vitmålade väggar, samt en fondvägg i en grön nyans från Farrow & Ball (2017). Längs rummets kortsida löper en platsbyggd bänk, som fortsätter runt hörnet in i hallen, med förvaringsskåp ovan. Här är även en del av tegelväggen framtagen som en charmig inredningsdetalj. Från vardagsrummet når man den möblerbara balkongen i huvudsakligt söderläge.

Sovrum

Sovrummet är uppdelat i en sovdel och en walk in closet med gott om förvaringsmöjligheter för kläder och skor. Sovdelen har ett stort fönster mot lugnt naturområde, upphöjt golv, fondvägg i en mörkblå nyans samt plats för både dubbelsäng och nattduksbord. I förvaringsdelen ligger en grå heltäckningsmatta och väggarna är vitmålade.

Kök

Det väl tilltagna köket har två stora fönster och rymmer matplats för 4-6 personer invid den platsbyggda kökssoffan. De vita, släta luckorna, den vitmålade bänkskivan i trä och den helkaklade väggen i vit mosaik bryts av snyggt med en orange fläkt och en fondvägg med blommönstrad tapet från William Morris. I vitvaruparken finns induktionshäll från Cylinda, kolfilterfläkt, integrerad kyl/frys samt ugn, mikro och diskmaskin (samtliga 2014).

Badrum

I det ljusa, helkaklade och stambytta badrummet finns dusch, WC, tvättmaskin och ett stort fönster. På väggarna sitter vitt, kvadratiskt kakel och på golvet ligger vita klinkers. Badrummet har tvättställ, spegelskåp, förvaringshylla, samt träbänk ovan tvättmaskinen.

Hall

I den vitmålade hallen finns utmärkta möjligheter för förvaring och avhängning av kläder och skor, med platsbyggda garderober och en bänk som löper längs hela långväggen och vidare in i vardagsrummet. I hallen finns även en snyggt integrerad arbetshörna.

Brf Hundrovan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hundrovan 3 (org. nr 702002-1742) innehar fastigheterna Svärdsliljan 16-22 och Hundrovan 3. Bostadshusen bebyggdes 1943 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 126 st lägenheter med bostadsrätt samt 11 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med byggprojektet på 1940-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt, avtalet gäller t.o.m. juni 2023.

Förvaltare:

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renoveringar

(2018) Fastighetsbesiktning. (2015) Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna. Gasledningar renoverades. Brandskyddsåtgärder i trapphus vidtagna. OVK. (2013) Fasad-, fönster-, tak- och balkongrenovering. Husen tilläggsisolerades, samtliga fönster byttes, takrännor och stuprör byttes, dränering, ny utebelysning. (2012) Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19. (2011) Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus. (2009) Föreningens övernattningslägenhet invigdes. (2008) Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades. (2005) Brandvarnare installerades i alla lägenheter. (2003) Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp. (1999) Snabbtvättstugan iordningställdes. (1997) Renovering av fönster. (1992 – 1993) Stambyte – badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar. (1986 – 1988) Renovering av tak och balkonger. Putsskador åtgärdades och husen målades om. Tvättstugorna byggdes om. Vindarna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar:

Under 2018/2019 kommer ett planerat underhåll att utföras av värmesystemet. Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade det närmaste året.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 51 mkr och årliga intäkter till cirka 5,7 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår i dagsläget till cirka 8,700 kr, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen, på Midsommarvägen 19 och 23. Utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkskåp samt torkrum med fläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med två st grillplatser, boulebana och lekplats för små besökare. Återvinningsrum finns på Midsommarvägen 19, här finns också en övernattningslägenhet (250 kr per natt). I port 23 finns ett hobbyrum om du ska skrapa gammal färg eller annat roligt. Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser genom ett kösystem. I övrigt gäller boendeparkering på gatan (taxa 4, 500 kr/mån).

Bredband och TV

Möjlighet att teckna bredband från Ownit alt. Com Hem. Analogt grundutbud från Com Hem ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se stockholmshus6.org, föreningens informativa hemsida.

OMRÅDET

På Midsommarvägen har du en lugn boendemiljö, inramad av träd och buskar, med närhet till centrum med kommunikationer, kultur och folkliv. Från hemmet tar du dig till tunnelbanan i ett nafs och på tio respektive femton minuter når du knytpunkterna Slussen och t-centralen. Men det finns många anledningar att stanna, i denna förstad finns nämligen ett gediget utbud av restauranger, vintage-butiker, barer, kaféer och restauranger. Här samsas danska smörrebröd (Klingborn & co) med japanska klassiker (Svenska Sushiköket) och hederlig husmanskost (Nalle och Kroppkakan) samt både thailändskt och indiskt. Film kan du se på kvartersbiografen Tellus som uppfördes redan 1920 där både gamla och nya filmer visas. Vill du byta småstadskänslan mot en mer urban atmosfär finns Telefonplan på gångavstånd. Där hittar du bland annat Konstfack och välbesökta Restaurang Landet.