Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Carl Thunbergs väg 3
TURE WENNERHOLM 1948-1949
Solna - Haga Norra
LJUS OCH TRIVSAM FUNKISTVÅA I LUGNT OCH CENTRALT LÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

Med genomgående planlösning och generösa öppna rum är denna fina funkistvåa en både ljus och social bostad. Kök och vardagsrum ligger med sammanhållen planlösning med fönster i både söder och norr. Köket är stilrent, välutrustat och inbjuder till matlagning och umgänge. Därtill har lägenheten ett rymligt sovrum och ett badrum med ett bubblande kar. Ytskikten är ljusa och enhetliga. Här bor du nära såväl Mall of Scandinavia och Friends arena som Hagaparken, men har även fin, lummig, blommande och välskött innergård med utemöbler och grillar i föreningen, som dessutom har partytält att låna ut om du vill ställa till med större kalas.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Carl Thunbergs väg 3
Område:
Solna - Haga Norra
arkitekt:
TURE WENNERHOLM 1948-1949
Våning:
2 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
59 m²
Avgift:
3 063 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband (1/1 Gbit)

Allmänt

Lägenheten är nyligen (2014-2016) omsorgsfullt renoverad (allt utom badrum som gjordes i samband med stambyte i huset 2006). I vardagsrummet ligger ekparkett i original och i kök, sovrum och hall har lagts ett matchande ekparkettgolv från Kährs. Väggarna är genomgående målade i ljus kulör, med ett gediget underarbete som grund. Strömbrytare och eluttag är bytta och fibersladd är dragen i vägg för att tillåta fiberuttag i vardagsrum och sovrum (1GB). Till lägenheten hör två källarförråd. Ett cirka 6 kvm stort och en före detta matkällare om cirka 1,5 kvm, inredd med hyllor.

Kök

Köket är byggt i u-form och har både gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köksinredningen kommer från HTH och har vita släta fronter och bänkskivor av grå laminat. Floatglas sitter som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, kolfilterfläkt med CleanAir-modul, ugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl, frys och vinkyl. I köket finns ett fönster och rummet har även ljusinsläpp från motsatt väderstreck via vardagsrummet. I taket sitter dimbara spotlights och under överskåpen sitter infällda spotlights. I köket finns även plats för matbord för 4-6 personer. Det intilliggande trapphuset avtecknar sig charmfullt genom en rundad vägg. Därefter är köket öppet mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och inbjudande rum med fint ljusinsläpp genom ett stort fönster, och även via kökets fönster. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och ytterligare möblemang. Ekparketten på golvet slipades och behandlades med pigmenterad hårdvaxolja 2014.

Sovrum

Sovrummet ligger bredvid vardagsrummet och är även det ett rymligt och lättmöblerat rum. Dubbelsäng och till exempel förvaringsmöbler ges gott om utrymme. Här finns också en platsbyggd garderob med skjutdörrar.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt med en mörkblå bård, och på golvet ligger mörkblå klinker med golvvärme. I rummet finns bubbelbadkar, handfat, wc, badrumsskåp, infälld spegel, handdukstork och dimbara spotlights. El och avlopp för tvättmaskin är indraget, för den som vill sätta in sådan.

Hall

Hallen är rymlig och möblerbar med plats för till exempel byrå eller garderober. Innanför ytterdörren, som är en säkerhetsdörr, finns plats för hatthylla och skor. I taket sitter dimbara led-spotlights.

Brf Brahelund

Föreningen

Brf Brahelund (org: 769605-8788) är en äkta bostadsrättsförening som består av 95 lägenheter varav 6 st är hyresrätter (vilket är ett stort dolt kapital) samt 19 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Fåran 6 i Solna med adresserna Carl Thunbergs väg 1-9, Hagavägen 18 samt Slottsvägen 5-9. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och man äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en välskött fastighet, tillgångar i form av både lokaler och hyresrätter samt en låg belåningsgrad. Totala storleken på lånen uppgår för närvarande till 24 770 100 kr, vilket motsvarar 4084 kr/kvm lägenhetsyta. I årsredovisningen för 2017 så står det 27 320 100 kr, man har alltså amorterat drygt 2.5 MSEK sedan dess. Man gör positiva rörelseresultat och har dessutom bra med pengar i kassan. Inga avgiftsändringar finns planerade.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2019 = 1 163 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2019 = 465 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar, i urval

2018-19 Byggt om källarlokal till övernattningslägenhet. 2015 Fiberbredband dras in. 2013 Stamrenovering av horisontella stammar under fastigheten. 2012 Trapphus, portar & hissar renoveras. 2010 Byte av alla radiatorer. 2008-2009 Omläggning av tak. 2007 Nya fönster och balkongdörrar. 2004-2005 Rörstambyte i både kök och badrum samt elstambyte (3-fas).

Planerat underhåll

Man har inga stora renoveringar på gång.

Gemensamma utrymmen

På gården finns utemöbler och flera grillar och dessutom har man partytält till utlåning. I huset har föreningen en nybyggd gästlägenhet i källarplan och i vardera punkthus finns en stor balkong på sjätte våningen. Dessutom finns tre tvättstugor, cykelrum och förråd (extra förråd finns att hyra i källaren, går att ställa sig i kö till).

Städning

Trappstädning sköts av städfirma

Garage/Bilplats

Föreningen har tillgång till 28 st parkeringsplatser (kostnad 400 kr/mån). Till dessa är det för närvarande kö. Möjlighet att hyra plats i varmgarage (kostnad 800kr/mån) finns hos grannföreningen. Där går det för tillfället att få plats direkt.

Förråd

Till lägenheten hör två källarförråd. Ett mindre och ett större. Dessutom har föreningen extra förråd av olika storlekar som kan hyras för ett par hundralappar i månaden.

Bredband och kabel-tv

Bredband med fiber via A3 (1/1 Gbit) ingår i avgiften. Det går även att komplettera med TV-abonnemang. I fastigheten finns även ComHem som både TV- och bredbandsleverantör.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2017 samt godkända av föreningens kontaktperson Ted Englund 2019-03-07. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett centralt Solnaläge sju minuters promenad från Solna station med pendeltåg och tvärbana, och tio minuter från Mall of Scandinavia och Friends arena. Till Solna centrum går du på 15 minuter. Flygbussarna stannar vid Haga Norra, åtta minuters promenad bort. Närmaste busshållplats finns två minuter bort, buss till Odenplan tar en kvart. I kombination med det urbana läget bor du här nära många olika grönområden, som Hagaparken, Norra Begravningsplatsen, Hagalunds Koloniträdgårdsförening och villaområde med Olle Olsson Hagalund-museet.